In pol naj mi eden reče da motoristi počas vozijo. Če mene vprašaš je tale posnetek čisti primer zakaj je tolk nesreč. Voznik avtomobila ko je speljal motorista še videl ni. Če bi bil namesto motorista avtomobil ki se vozi po taki cesti z dokaj normalno hitrostjo cca 70 km/h bi voznik avtomobila kateri bi skoraj nehote ubil človeka, komot ušel.
Motoristi na cestah
Štrom for wife, UPS for life.
Ne bluzite! Če folk mene k sm s skutrjm izsiljuje k budale! Se pelm po ravni cesti, pride una do križišča, me gleda, pa gleda, pol pa direkt pred mano spelje. matr boga da si takrt zaželim terenca da jo porinm u nartaveč jark.
in ne pametujte kdor nima motorja.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Ko grem iz šihta imam eno mal bolj smotano križišče (tanova industrijska cona Podskrajnik, med Uncem in Cerknico). Sicer če greš desno ni panike, čeprav se ti dostikrat nalima kakšen na rit. Za levo je pa drugač, ker dejansko če gre nekdo 80+ in ga še ni ko spelješ, moreš kar pogumno pospešit da se lepo izide. Špegla seveda ni.
Sicer tam se komot pelješ 100+, ampak se nikoli ne, ker vem kako je tam speljevat. Sva šla enkrat s sodelavcem na malico, dobro da je bilo poleti in nima klime. Odprte šipe, lepo frej, spele, slišim tuljenje, zakričim USTAU! In lepo prileti motorist mimo, midva že skor cel pas na cesti, motorist odmota na drug pas (je blo na srečo frej) in gasa dalje. Da se neb ustavla al pa bi se nekdo peljal nasproti, bi bil tip palačinka. In seveda kdo bi bil kriv?
Sicer tam se komot pelješ 100+, ampak se nikoli ne, ker vem kako je tam speljevat. Sva šla enkrat s sodelavcem na malico, dobro da je bilo poleti in nima klime. Odprte šipe, lepo frej, spele, slišim tuljenje, zakričim USTAU! In lepo prileti motorist mimo, midva že skor cel pas na cesti, motorist odmota na drug pas (je blo na srečo frej) in gasa dalje. Da se neb ustavla al pa bi se nekdo peljal nasproti, bi bil tip palačinka. In seveda kdo bi bil kriv?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
X2skopusnik napisal/-a:Ne bluzite! Če folk mene k sm s skutrjm izsiljuje k budale! Se pelm po ravni cesti, pride una do križišča, me gleda, pa gleda, pol pa direkt pred mano spelje. matr boga da si takrt zaželim terenca da jo porinm u nartaveč jark.in ne pametujte kdor nima motorja.
Se popolnoma strinjam, ko se čez NM peljem na šiht mi iz dveh križišč ponavadi skačejo na cesto pa grem max 60.
Kot drugo, ta posnetek je hiter posnetek.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- R19-racing
- Kraj: koper
Posnetek ni pospesen se vidi po obesku kljuca in vsem ,sej niso motorsiti vedno krivi,recimo 50%motorist 50%ostalo,sam tudi vozim scuterja pa kr dosti izsiljujejo.Ce pa bi meli v sloveniji eno dirkalisce podobno grobniku pa bi pomoje bilo 50 % manj mrtvih motoristov in avtomobilistov ker bi se na dirkaliscu sproscali..
O motoristih nadaljujte tukaj, vendar naj bo debata v mejah normale.
Sam bom rekel tako: velja za motoriste in za voznike vseh dvosledih vozil, naj oboji pazijo na druge udeležence v prometu.
Največji problem vidim v dveh stvareh:
a)objestnih motoristih, ki mislijo da je lokalna cesta Grobnik
b)nepazljivih voznikih dvosledih vozil, ki premalo gledajo na cesto in niso pozorni na ostale udeležence v prometu, motorista se še prehitro spregleda
Sam večkrat pogledam na križišču, če je "frej" in šele potem speljem, ravno zaradi motoristov.
Sam bom rekel tako: velja za motoriste in za voznike vseh dvosledih vozil, naj oboji pazijo na druge udeležence v prometu.
Največji problem vidim v dveh stvareh:
a)objestnih motoristih, ki mislijo da je lokalna cesta Grobnik
b)nepazljivih voznikih dvosledih vozil, ki premalo gledajo na cesto in niso pozorni na ostale udeležence v prometu, motorista se še prehitro spregleda
Sam večkrat pogledam na križišču, če je "frej" in šele potem speljem, ravno zaradi motoristov.
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
mal bluziš a? ne meči vseh v isti koš, pa to ne velja samo zate ampak za vse. kolk je motoristov k so pomrl zarad objestnih voznikov avtomobilov ne poveš. poznaš pa dva primera prehitrih motoristov. no ti jst enga povem, križišče Dunajska-Tivolska. prpizdi X5ka v križišče čez rdečo iz smeri tivolske na dunajsko in zbije mulota na skuterju ki je šel čez prehod za pešce. tamalemu ni blo pomoči na žalost. ta opica je pa za predstavo vozu tko hitr da je v steno prbiu in tam ostal, je pa junaško vn stopu ane. pa kolk je avtomobilov zaprlo pot motoristu, zanalašč al pa ponesreč. če je ponesreč je skor hujš kot zanalšč, ker folk takrat pokaže da ne gleda okol sebe tk da tut otroka na prehodu ne opazu. da ne omenjam da folk sploh vozi ko je za volanom ampak počne 30 drugih stvari (danes je model v Hyudai Coupeju z pico v eni roki, telefonom v drugi folku mahu zakaj se mu ne umaknejo).bam88 napisal/-a:za smrti motoristov velikrat poskrbijo sami motoristi da jih avtomobili izsiljo.
nauk: tako kot imaš budale na motorju jih maš za volanom tut. razlika je le da je verjetnost da bo budala za volanom še koga sabo uzeu veliko večja.
zdej mi pa povej da se motim.

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
- R19-racing
- Kraj: koper
finta je u tem da z motorjem pades pa je velika verjetnost da te bo kaka ograja al drog presekala napol.Hitra cesta skofije koper tunel pod avtocesto sel en z motorjem okoli 150km/h mu spustila prednja guma puf pod ograjo in mrtev ,da ne omenjam kako vozijo z avto tam ce gres ti 150 te more on z 200 prehitet pa ce se bo zakantal v tisto ograjo verjetno nebo umru samo se bo govorilo vec o motoristu "kaj je pa divjal".Zdj pa se neki naj kdo rece da ni nikoli pritisnu avto da je zagrmelo celo mestoskripale gume itd?Ko je pa motorist pri bivsi atlantidi v kopru pritisnu malo pa zadnjem kolesu padel motor drsel se enih 200m on pa direkt v znak in mu je odtrgalo glavo so se pa usi zgrazali nad motorji kot ces a vidis kaj delajo tej motoristi ......
DEJMO JIM ZE ENO DIRKALISCE DA SE BOJO TAM SPROSCALI IN SPOZNAVALI MOTOR...
DEJMO JIM ZE ENO DIRKALISCE DA SE BOJO TAM SPROSCALI IN SPOZNAVALI MOTOR...
Sej je Grobnik za to namenjen. A ker ni pred nosom pa ni v redu?
Dirkališče ne reši veliko kar se tega tiče. Tist ki ima kej v glavi se na cesti vozi v mejah normale in se gre res izživet na dirkališče. Tist ki je pa glavni na vasi pa nima namena hodit na dirkališče, ampak se pač naganja po cesti. Mentalitete voznikov ne bo rešilo nobeno dirkališče, vbite si to že enkrat v glavo.
Ker da voziš varneje moreš sam pri sebi razčistit. Pa itak je po moje večji problem ta ku*** egoizem in igranje frajerjev kot pa kej druzga
Dirkališče ne reši veliko kar se tega tiče. Tist ki ima kej v glavi se na cesti vozi v mejah normale in se gre res izživet na dirkališče. Tist ki je pa glavni na vasi pa nima namena hodit na dirkališče, ampak se pač naganja po cesti. Mentalitete voznikov ne bo rešilo nobeno dirkališče, vbite si to že enkrat v glavo.
Ker da voziš varneje moreš sam pri sebi razčistit. Pa itak je po moje večji problem ta ku*** egoizem in igranje frajerjev kot pa kej druzga
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Vsi mate prav, tud vozniki avtomobilov večkrat reagiramo narobe, samo jebemti naj mi nekdo razloži sledeče.
Moj avto gre po ravnini komot 150 pa to ne pomen da bom prehiteval celo kolono in tik pred zdajci zapeljal med dvema voziloma in se s tem umaknil nasproti vozečemu vozilu. Zakaj pa to motoristi lahko. Zakaj se lahko oni vozijo kokr se jim zdi, tisti pa ki vozimo avtomobile pa se morm držat pravil. Če so pravila so pravila za vse. Ja vrjamem da je adrenalin pa vse samo, men tud paše včasi po gasu tišat pa poslušat visoke obrate motorja pa če vem da s tem ne samo sebe ogoržam ampak še druge tega ne bom delal.
Letos sem skor 4 krat imel na havbi motorista.
Zakaj? Ker frajerji prehitevajo kolono pred mano zapeljejo notr, kaj naredi s tem. Jaz do vozila pred mano držim varnostno razdaljo če pride vmes motorist te varnostne razdalje ni in kaj morm narest, da se izognem rezanju nog oz. brisanju motorista iz šipe? Bremza in spet prilagajati varnostno razdaljo, seveda pa dobim ob temu hupanje iz za mano vozečega avtomobila, češ kaj mečkaš.. motoristu je pa itak vseen
Drug problem, ustavljanje teh. Me ustavi gospod v plavem in me buzerira kolk sem se pelu pa,.... ker pa se v naseljih striktno držim omejitev mi ni mogel nič. V tem prtul mimo motorist, policaj pogleda za njim in nič. Čist nehote blesavo vprašam gospoda, kaj pa tale primer, a njemu pa nič . Pa mi model odbije: " pa ti skoč pred njega pri taki brzini " FINO sem si reku.
Glede spregledanja motorista je pa tako. Že če se malo spoznaš in greš preračunat pospeške avtomobila in pospeške motorja ti je lahko jasno da lahko motor pospeši v tako kratki razdalji da si za voznika avtomobila praktično neviden, ker tudi če gledaš v tisto smer ko prihaja motor in ker pogledaš v drugo smer v tem času pretečejo cca 2 do 3 sekunde se pravi spelješ na 4 oz 5 sekundo, pri caa 7 sekundi si na sredini križišča.
Pa gremo računat
Če se motorist pelje 120 km/h kar je v posnetku tu tu. Lahko je tudi več
pomeni da vsako sekundo prevozi 41.7 metrov. V tem primeru je bilo vidno polje voznika avtomobila do ovinka, kar je na oko nekje 200 metrov pa še to nevem če je blo. Se pravi če je bil voznik "nepreviden" in je speljal po 5 sekundah je ta motorist v tem času prevozil cca 210 metru, kar pomeni da voznik avtomobila motorista ni videl ko je prvič pogledal proti ovinku in nato kasneje speljal speljal.
Imaš pa druge paciente za volanom, ki speljejo v križišču in potem cviknejo in počakajo na sred križišča ko te zagledajo in ne vedo kaj bi.
Ne mislim slabo o motoristih, niti najmanj, niti ne mečem vse v isti koš. Eden boljših kolegov je bil motorist in je na žalost umrl zaradi blesavega tovornjakarja in ne zarad tega ker je bil na motorju.
Za enkrat dost, če bo pa še kaj bom pa še kak roman napisal.
Moj avto gre po ravnini komot 150 pa to ne pomen da bom prehiteval celo kolono in tik pred zdajci zapeljal med dvema voziloma in se s tem umaknil nasproti vozečemu vozilu. Zakaj pa to motoristi lahko. Zakaj se lahko oni vozijo kokr se jim zdi, tisti pa ki vozimo avtomobile pa se morm držat pravil. Če so pravila so pravila za vse. Ja vrjamem da je adrenalin pa vse samo, men tud paše včasi po gasu tišat pa poslušat visoke obrate motorja pa če vem da s tem ne samo sebe ogoržam ampak še druge tega ne bom delal.
Letos sem skor 4 krat imel na havbi motorista.
Zakaj? Ker frajerji prehitevajo kolono pred mano zapeljejo notr, kaj naredi s tem. Jaz do vozila pred mano držim varnostno razdaljo če pride vmes motorist te varnostne razdalje ni in kaj morm narest, da se izognem rezanju nog oz. brisanju motorista iz šipe? Bremza in spet prilagajati varnostno razdaljo, seveda pa dobim ob temu hupanje iz za mano vozečega avtomobila, češ kaj mečkaš.. motoristu je pa itak vseen
Drug problem, ustavljanje teh. Me ustavi gospod v plavem in me buzerira kolk sem se pelu pa,.... ker pa se v naseljih striktno držim omejitev mi ni mogel nič. V tem prtul mimo motorist, policaj pogleda za njim in nič. Čist nehote blesavo vprašam gospoda, kaj pa tale primer, a njemu pa nič . Pa mi model odbije: " pa ti skoč pred njega pri taki brzini " FINO sem si reku.
Glede spregledanja motorista je pa tako. Že če se malo spoznaš in greš preračunat pospeške avtomobila in pospeške motorja ti je lahko jasno da lahko motor pospeši v tako kratki razdalji da si za voznika avtomobila praktično neviden, ker tudi če gledaš v tisto smer ko prihaja motor in ker pogledaš v drugo smer v tem času pretečejo cca 2 do 3 sekunde se pravi spelješ na 4 oz 5 sekundo, pri caa 7 sekundi si na sredini križišča.
Pa gremo računat
Če se motorist pelje 120 km/h kar je v posnetku tu tu. Lahko je tudi več
pomeni da vsako sekundo prevozi 41.7 metrov. V tem primeru je bilo vidno polje voznika avtomobila do ovinka, kar je na oko nekje 200 metrov pa še to nevem če je blo. Se pravi če je bil voznik "nepreviden" in je speljal po 5 sekundah je ta motorist v tem času prevozil cca 210 metru, kar pomeni da voznik avtomobila motorista ni videl ko je prvič pogledal proti ovinku in nato kasneje speljal speljal.
Imaš pa druge paciente za volanom, ki speljejo v križišču in potem cviknejo in počakajo na sred križišča ko te zagledajo in ne vedo kaj bi.
Ne mislim slabo o motoristih, niti najmanj, niti ne mečem vse v isti koš. Eden boljših kolegov je bil motorist in je na žalost umrl zaradi blesavega tovornjakarja in ne zarad tega ker je bil na motorju.
Za enkrat dost, če bo pa še kaj bom pa še kak roman napisal.
Štrom for wife, UPS for life.
lejta z obema se strinjam glede nekaterih stvari. na druge imam pač svoj pogled ane
bamm jst mam tut kolege ki so motoristi tako kot tvoj fotr, po omejitvi pa kar je še pomembnejše, po pameti. pa se z cestaki vozijo v italijo pa na grobnik in tam norijo kolikor jim paše.
ampak tako kot mnogokrat prej ponavljam da hitrost ne ubija ampak imbecil ki samega sebe preceni ali pa dejanska nesreča (v pravem pomenu besede). hotu sm sam to povedat da nej se ne meče vse v isti koš (po prvih postih sodeč, potem sta napisala da jih ne
), pa po mojem mnenju je največji krivec za smrt motoristov promet sam. oziroma prometna neizobraženost ki jo je v naši lepi podalpski državi toliko da jo je za izvoz, pa nima veze a si za volanom al pa za balanco. da ne omenjam koliko voznikov je že zaradi zdravja rizik na cestah.
p.s. tale na posnetku je tud zame imbecil. v nepregleden ovinek+ prehitro= neumnost.
bamm jst mam tut kolege ki so motoristi tako kot tvoj fotr, po omejitvi pa kar je še pomembnejše, po pameti. pa se z cestaki vozijo v italijo pa na grobnik in tam norijo kolikor jim paše.
ampak tako kot mnogokrat prej ponavljam da hitrost ne ubija ampak imbecil ki samega sebe preceni ali pa dejanska nesreča (v pravem pomenu besede). hotu sm sam to povedat da nej se ne meče vse v isti koš (po prvih postih sodeč, potem sta napisala da jih ne
p.s. tale na posnetku je tud zame imbecil. v nepregleden ovinek+ prehitro= neumnost.

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!

.jpg)