laguna 1.9dci cudno obnasanje volana

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
b3nk

laguna 1.9dci cudno obnasanje volana

Odgovor Napisal/-a b3nk »

gre za galuno 88kw letnik 03..dci 1.9...zadnje case sem opazil da je volan vedno bol mehek in zdaj je cist mehek...prej je sel bol trdo.(vem tudi po tem ko se peljem z fotrovo laguno).....volan mi od 50km\h pa 70km\h levo desno hodi cirka 2cm v krogu...ko da ima luft...vzrok vsega tega neznan??mehanik je rekel da pumpa ne dela dovolj pritiska..oz servo nekaj j..... menjau sem olje v servotu...novi koncniki nove rokice nove kugle..skratka menjano kaj se da pa se dogaja isto...z gumami je vse ok....mi prosim lahko kdo pove ce jeh imel isti problem kaj je vzrok!!!
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: laguna 1.9dci cudno obnasanje volana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

b3nk napisal/-a:gre za galuno 88kw letnik 03..dci 1.9...zadnje case sem opazil da je volan vedno bol mehek in zdaj je cist mehek...prej je sel bol trdo.(vem tudi po tem ko se peljem z fotrovo laguno).....volan mi od 50km\h pa 70km\h levo desno hodi cirka 2cm v krogu...ko da ima luft...vzrok vsega tega neznan??mehanik je rekel da pumpa ne dela dovolj pritiska..oz servo nekaj j..... menjau sem olje v servotu...novi koncniki nove rokice nove kugle..skratka menjano kaj se da pa se dogaja isto...z gumami je vse ok....mi prosim lahko kdo pove ce jeh imel isti problem kaj je vzrok!!!
Si ga priklopil na tester, je pokazalo kakšno napako?
Volan naj bi se s hitrostjo tršal, mogoče ti nagaja kakšen senzor.
Slika
b3nk

Tester ni pokazal dobene napake..
Kje pa se nahaja ta senzor volana..???
vem da je nekaj okol kota volana...
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Možna napaka je jermenica glavne gredi. V takem primeru se pocahna jermenico, ki lahko da spodrsuje. V hladnem spet bolj grabi in je volan mehkejši. To ni malenkostna težava in jo moraš predihati, gladko ostaneš na cesti. Po pravilih se menja jermenica glavne gredi vedno ob jermenih, nekateri tega ne naredijo, ker izgleda v redu. Najcenejša je pri Stahlgruberju, je firme Corteco in je cca 140€. Original je rada čez 200. Menjava je zahtevna, vijak se obvezno menja, moment je predpisan (4kile +60°), večina pa s pnematično zategne na polno kot akso. Zadeva je relativno zlahka dostopna iz strani desnega koloteka spodaj.
b3nk

kako to da se jermrnica vrti okoli...ni na kajlo\?ali se ne razumema prav'!!!
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Re: laguna 1.9dci cudno obnasanje volana

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Stupo napisal/-a: Si ga priklopil na tester, je pokazalo kakšno napako?
Volan naj bi se s hitrostjo tršal, mogoče ti nagaja kakšen senzor.
Sploh nimam občutka da se to res dogaja - pri katerih modelih pa ma to reno serijsko?

lp
Odgovori