Clio D4F 1.2 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Clio D4F 1.2 16v

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Sem prvi lastnik, 218000km, redno servisiran. Težava je v tem, da vozilo občasno izgubi gas, oz potrokira, kot bi delal po 3 cilindrig, v parih sekundah se pobere nazaj. Težava je neodvisna od vremena, vrtljajev motorja, prestave, temperature. Nazadnje se je prižgala napaka za lambdo sondo P0130, zato se je ta lambda zamenjala, avto je po menjavi deloval 2-3 000km ok, nato ista težava vendar brez lučke. Čez čas se je ponovno prižgala lučka, avto pa deloval normalno, nato se je lučka ugasnila sama. Problem je da se to ne dogaja konstantno. Se zgodi, potem je cca 3000km ok nato spet ista pesem. Vseeno se je menjala lambda, prav tako tudi druga, očistila se je loputa, zamenjali so se kabli, tuljava, svečke, filter goriva, olje + filter, filter zraka. To se dogaja zdaj že 30 000km, in napake se nismo odkrili.

Če je imel kdo podoben problem oz zna kaj svetovat bom zelo hvaležen, saj ne želim narediti pol menjave avta, preden bo napaka odpravljena. Vozilo je bilo tudi že na par različnih servisih. Vsi bi samo priklapljali na tester, čeprav ne pokaže nič, edino do sedaj tisto lambdo.
Come baby come Slika
Do I Look Like A Slut
Uporabniški avatar
tomo san

Odgovor Napisal/-a tomo san »

Meni je včasih malo potrokiral in cukal pa sem zamenjal vžigalno tuljavo.Je pa res,da se mi ni prižgala nobena lučka v armaturi.Od takrat ni težav.
Velik sreče !
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Ja javil za 1 ali 2go lambdo?

Glede na kilometrino, je bencinska črpalka že glasna,? Opcija je kakšen slab kabel ki gre z tuljave na računalnik, rele( zraven akumulatorja)
Uporabniški avatar
thesharky

Bank 1 sensor 1...to javi. Za katero lambdo je to, ne vem, vem pa da sem menjal obe. Nimata niti 3000 km za sabo.

Kako lahko testiram bencinsko crpalko?

Kaksen rele zraven akumulatorja si imel v mislih?
Come baby come Slika
Do I Look Like A Slut
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Bencinski filter si zamenjal kdaj?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

thesharky napisal/-a:Bank 1 sensor 1...
Pozdravljeni

To je prva kisikova sonda, pred katalizatorjem. S kakšnim diagnostičnim orodjem ste pristopali do motorne elektronike???

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
thesharky

Filter goriva je bil menjan.

PCMSCAN z elm327 hkrati pa tudi na pooblaščenem servisu z njihovim can clipom.
Come baby come Slika
Do I Look Like A Slut
Uporabniški avatar
trinity

Desno od akkumulatorja je črna škatla. Notri imaš varovalke in releje.
Meni je ta od benz pumpe šel- pregreval dokler ni spustil duše.Simptomi-občasno ne delovanje benz pumpe, ga je zmanjkalo na sek ali dve.
Uporabniški avatar
thesharky

Morda ves strosek menjave in ce ga je tezko menjat?
Come baby come Slika
Do I Look Like A Slut
Uporabniški avatar
trinity

Rele je ene 25€. Lahko zamenjaš s katerim drugim. Jih je tam ene par...pri mojem so še isti pod volanom...
Odgovori