Prvi servis

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
MaRiNcHy
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a MaRiNcHy »

Sem uredila zadevo, plačala 80 eur in zdaj sem bolj mirna. Tak da mam zdaj mir do 20000 km, le še gume menjam pa je moja zlata strela pripravljena na zimo.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Si pa pohitela s servisom. Svojega še nisem peljal na prvi redni servis, pa se je že obrnilo 17000km. Naj ti služi in varno po zimskih cestah ti želim :wink:
MaRiNcHy
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a MaRiNcHy »

dci napisal/-a:Si pa pohitela s servisom. Svojega še nisem peljal na prvi redni servis, pa se je že obrnilo 17000km. Naj ti služi in varno po zimskih cestah ti želim :wink:
Hvala lepa, tudi jaz tebi enako želim :)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

dci napisal/-a:Si pa pohitela s servisom. Svojega še nisem peljal na prvi redni servis, pa se je že obrnilo 17000km. Naj ti služi in varno po zimskih cestah ti želim :wink:
Kaj pa ti pravi BC? Mene je na bencinarju po enem letu poslal na servis, po tehnični dokumentaciji je interval 2leti/30000 km.

Sem ga peljal k Preši, kjer so pametili, da ima to sofisticirano elektroniko ki spremlja stanje olja, pa dinamiko vožnje pa jada, jada, jada... Yeah, right. Modus ima to. Za dobrih 10000 EUR. Še Scenic za 26000 EUR tega nima...
Pač, poslal me je na servis 75 dni pred prvim rojstnim dnevom... Na drugem servisu je potem mojster rekel, da bo preprogramiral BC oz. UCH, da bo uskaljen z dokumentacijo.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Za enkrat nič kakih informacij. Ko sem prevzel avto sem vprašal, kdaj se bo pržgala lučka za servis, in so mi povedali, da čez eno leto, vendar če ne bom želel opraviti servisa, mi bodo lučko ugasnil, ker to ni po Renojevih predpisanih pravilih servisiranja, dali so mi papirje kaj vse je potrebno pri rednih srevisih pregledat in zamenjat itd... to enoletno prižiganje lučke za servis, so oni nastavili (avtohiša), z argumentom, da je pravilo "kaj se prej obrne" leto dni ali 30.000 prevoženih kilometrov:), pa da ne pozabim na prvi servis, ker je to le 30.000km:). S tem želijo povedat, da te po letu dni začnejo pogrešat in te vabijo na pogostitev/obisk/welness.

za 1x avto deluje normalno, edin sumim, neki z volanskim mehanizmom, neki čuden zvok(top zvok), ko obrnem volan na mestu "ne vedno", mogoče letev dobila luft... sam dvomim, to ne-bi smelo počet pri teh kilometrih. Da bi sumil vzroke - širino gum ali ker sem spustil avto "športni fedri" kaj pa vem...

bom se itak pozanimal.
Uporabniški avatar
matt79

Re: Prvi servis

Odgovor Napisal/-a matt79 »

Da obudim staro temo.

Nimam še avta ampak sem spraševal kaj je sedaj s temi 3000 km in menjavo olja. Odgovor pa je bil tak, da raje ne ker so pri tem original prvem olju razni aditivi kateri omogočajo boljše mazanje novega motorja in da naj bi počakal kar na 30,000 km. kasneje pa lahko na lastno željo menjujem na 15.000 km

Avto pa bo megane 1.5 dci

lp
Uporabniški avatar
matt79

Nobene ideje?

Poslano z mojega HUAWEI VNS-L21 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Prvi servis se opravi tako kot je predvideval proizvajalec.
Ja res je, v nov motor nalijejo rahlo drugačno olje, ki se tudi mnogo hitreje obrabi. Zaradi tega je potrebna menjava olja in čistilca.
Pri nekaterih znamkah vozil so lahko kasneje problemi ( uveljavljanje garancije ), če ni zabeležen prvi servis. :(
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
matt79

Ne vem če sva se prav razumela. Ali jaz nisem razumel odgovora ..... Prvi uraden servis bo vsekakor narejen in ta je predviden pri 30.000km. Jaz bi ga rad opravil 10x prej. In to mi je bilo odsvetovano.

Uporabniški avatar
kremenko123

Odgovor Napisal/-a kremenko123 »

Če ni predpisan nima smisla, bi pa vsekakor olje menjal na 15000 oz. enkrat letno.
Uporabniški avatar
matt79

Bom videl kaj se bo.... Za enkrat se rok dobave vedno bolj oddaljuje.

Uporabniški avatar
matt79

Kaj ima tukaj se kdo mnenje? mogoče če kdo dela na Renaultu kot serviser?

Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Pri mojem v servisni piše na prvi strani prvi list, priporočen servis pri 3000km
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

matt79 napisal/-a:Kaj ima tukaj se kdo mnenje? mogoče če kdo dela na Renaultu kot serviser?

Seveda lahko menjaš olje prej na lastno željo in stroške seveda, ker če imaš my revision je samo po programu, ostalo na lastne stroške. Novejši Megani, Clioti imajo sicer program vzdrževanja filter kabine na 1 leto (razen če je prevoženih več kot 15000km potem se olje) drugače pa olje na 30000km ali 2 leti.
RenaultSport
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ta na 30kkm je bolana, ga ni olja, ki to prenese, da ne rata črna voda. Servis na prvih 3000km je mišljen zato, ker nov avto, ko se uteka, požre še relativno veliko olja. In da nadebudneži ne bi ta znižan nivo trajbali tja do 30kkm, je fajn, če se pogleda stanje na plaički, lučka sveti šele, ko je smrt blizu. Če kaj vem, so ta nori interval kasneje skrajšali na 20kkm.
Odgovori