Clio I 1.8 16V, l.'93 - Jaguar (zimsko spanje)

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Odvisno je tudi od tega kako redek je avto. Tudi 200SX je že od prijatelja odltimer pa je 90 letnik. :)
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Res je čist odvisno kok redek avto je. Drgač pa super da si mu najdu streho js morem tud :)
Uporabniški avatar
Waxxx

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Nisem nč rihtu bokov... Ko bo enkrat tok daleč se bo komplet pleh rihtu. Sam to mi ni zdej prioriteta. Naj to zimo prespi tu kjer je zdej (seveda ustrezno zaščiten, tu na slikah je samo parkiran), naslednjo bo pa mogoče že v garaži.

Glede starodobnikov pa ne vem kako je zdej po novem. Fajn bi blo preverit. Sem že slišu vse opcije... 25let, tud to da bi povečali na 30, in tud to da redkost avta znižuje potrebnost starosti... Js nekak računam na to srednjo pot 25ih let. Če bo pa možnost prej, pa toliko bolje.
Slika
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Jaz sem bil prijavljen na starodobnik. com in baje da so letos januarja povečali na 30 let. Moji petivi bi tako manjkalo še 5 let oziroma 10 let po novem zakonu. Vsekakor temu 16V privoščim en dolg spanec, da se ga zrihta v nulo, kar ti bo tudi uspelo.
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

povečanje na 30 let se je zgodilo že letos, bo pa bojda 4 letno prehodno obdobje,
v katerem se bo lahko dobilo certifikat po starem zakonu
vsaj tako je pisalo v glasilu SVAMZ-ja
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
AXioN
Kraj: Selo

Odgovor Napisal/-a AXioN »

Tudi vam :lying:

Slika

Pa se rekla cula iz tretje roke - baje sploh ni problem za noben avto, dokler ni japonc?
Captur '19 1.2Tce 66kW
Volkswagen Golf variant '02 1.9 96kW
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lahko vam povem iz prve roke glede tega kakšna je situacija. Preberi do konca. Starostna meja za status starodobnika je z novim zakonom dvignjena na starost 30 let. Ko je vozilo staro 25 let lahko tudi dobi certifikat v primeru da gre za redkost itd. Danes in do leta 2013 (nisem ziher ali začetka ali konca ampak mislim da do 1.1.2013) pa velja prehodno obdobje še po starem zakonu. To pomeni 25 let je status starodobnika, 20 let pa v primeru redkosti. Teoretično to pomeni, da lahko vozila ki so letnik 1992 imajo letos že status starodobnika.
Jaz sem imel prej hrošča, samo tam ni bilo problemov ki je avto itak star 35 let. Drugač trenutno lahko uraden certifikat izdajo SVAMZ in SVS. Obstajajo pa še neki klubi ki imajo interne varijante in dogovor z zavarovalnico.
Uporabniški avatar
Waxxx

Me veseli, da se zbirajo informacije tudi na to temo... Zato bi blo pametno odpret nov (mogoče celo sticky) topic, pa posebi o tem razpravljat. :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx

Re: Clio I 1.8 16V, l.'93 - Jaguar (zimsko spanje)

Če koga zanima, avto je naprodaj. :(

Odjavljen je od novembra 2011. Od takrat se je občasno zalaufu in odpelu kak krog. Dela vse normalno. Motor laufa BP. Dobro bi bilo menjat izpuh in nardit mali servis. Vse ostalo je brezveze, vsaj zaenkrat.

Slika

Vse ostale informacije znotraj teme in na PM.

Cena: 1800€

Pa prosim, brez firbcev in pametnjakovićev. Avto ima z namenom tako ceno. Ljubiteljem je čisto sprejemljiva, takega kupca pa tudi iščem.

LP!
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx

Re: Clio I 1.8 16V, l.'93 - Jaguar (zimsko spanje)

Clio je prodan, tako da se lahko tema zaklene. K sreči je šel v sosednjo vas, tako da se bomo še srečevali... Občutki? Dobro vprašanje! :roll:
Slika
Zaklenjeno