megane scenic II 2003 - pranje vetrobranskega stekla
megane scenic II 2003 - pranje vetrobranskega stekla
pojavila se mi je tezava na meganu 2003 letnik 1.9dci
tezava je v tem,da motorcek za pranje prednjega stekla dela.
ce poizkusim za zadnjo sipo enako dela.
slisi se motorcek da vrti in vrti. A VODE NI!!!!!!!!!!!
snel sem cevko pred sobami in poizkusil,nic.
motorcek vrti in pumpa ampak vode ni.
ce cevko stisnem in zadrzim za trenutek potem voda pritece iz sob,se pravi tam kot bi morala.
ce snamem cevko na motorcku,ki je na posodi za vodo in poizkusim ni vode.
voda je samo,ce stisnem cevko za nekaj trenutkov in spustim.potem brizgne voda.drugace ne.
ima mogoce kdo idejo kaj pogledat?
hvala.
p.s.
pa ce ima mogoce kdo shemo kako spravit prednji odbijac dol zaradi lazjega dostopa do posode z vodo za sipe, naj prilepi tukaj
tezava je v tem,da motorcek za pranje prednjega stekla dela.
ce poizkusim za zadnjo sipo enako dela.
slisi se motorcek da vrti in vrti. A VODE NI!!!!!!!!!!!
snel sem cevko pred sobami in poizkusil,nic.
motorcek vrti in pumpa ampak vode ni.
ce cevko stisnem in zadrzim za trenutek potem voda pritece iz sob,se pravi tam kot bi morala.
ce snamem cevko na motorcku,ki je na posodi za vodo in poizkusim ni vode.
voda je samo,ce stisnem cevko za nekaj trenutkov in spustim.potem brizgne voda.drugace ne.
ima mogoce kdo idejo kaj pogledat?
hvala.
p.s.
pa ce ima mogoce kdo shemo kako spravit prednji odbijac dol zaradi lazjega dostopa do posode z vodo za sipe, naj prilepi tukaj
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
ce kaj pomaga.
to se je pojavilo takoj po tem,ko sem bil v pralnici in sem upporabil pranje s pranjem podvozja.
pred tem vem,da je delalalo.zaj pa nevem ce ima kaj veze to.
je pra tam ravno luknja ko se vidi odspodaj posoda za vodo in motocek.
aja,pa nalil sem polno vitrexa oz. cistila za stekla,tako da tekocina je v posodi
to se je pojavilo takoj po tem,ko sem bil v pralnici in sem upporabil pranje s pranjem podvozja.
pred tem vem,da je delalalo.zaj pa nevem ce ima kaj veze to.
je pra tam ravno luknja ko se vidi odspodaj posoda za vodo in motocek.
aja,pa nalil sem polno vitrexa oz. cistila za stekla,tako da tekocina je v posodi
ok
kako rastavit sem nasel
http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=85760
ima kdo ceno nove taksne pumpe

kako rastavit sem nasel
http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=85760
ima kdo ceno nove taksne pumpe

Upam da se nisi cesarkoli kupoval...zadnjic je imel kolega isti problem, sicer na drugem avtu ampak vidim da je ista pumpica.
Tisti dve šobi ki gresta vn iz pumpice(bela in crna plastika) moras potegnit ven, brez bojazni da bi kaj zlomil -bolj kot ne, drzi umazanija vse skupaj.
Potem moras pa dobit narazen ti dve šobi, tukaj moras bit malce bolj pazljiv, saj je vmes se tisti jezicek(se vidi na tvoji sliki) - malce moras dvigniti plastiko od črne šobe pa potegnit narazen - notri bos nasel en kos gume zavit v plastiko in ta guma je malce otrdela, zato ti tudi vode ne prepušča naprej.
Js sm to gumo malce "pregnetil" (verjetno če bi jo čisto za malo na vsaki strani pobral stran bi bil isti efekt), sčistil vse plastične dele, bognedaj da bi ostala kakšna umazanija noter, ker bos se enkrat razstavljal, potem sem pa sestavil v obratnem vrstem redu. Ko bos vstavil pumpico na rezervoar, probaj ti dve šobi potegnit narazen z občutkom ( za vsak slučaj, če je plastika spet preveč stisnila skupaj gumo) in moglo bi delat.
Sem se pa cca. uro pa pol špilal z zadevo ker mi ni bilo jasno zakaj ne pride voda dalje - sem že mislil da je voda v rezervoarju zamrznila
Tisti dve šobi ki gresta vn iz pumpice(bela in crna plastika) moras potegnit ven, brez bojazni da bi kaj zlomil -bolj kot ne, drzi umazanija vse skupaj.
Potem moras pa dobit narazen ti dve šobi, tukaj moras bit malce bolj pazljiv, saj je vmes se tisti jezicek(se vidi na tvoji sliki) - malce moras dvigniti plastiko od črne šobe pa potegnit narazen - notri bos nasel en kos gume zavit v plastiko in ta guma je malce otrdela, zato ti tudi vode ne prepušča naprej.
Js sm to gumo malce "pregnetil" (verjetno če bi jo čisto za malo na vsaki strani pobral stran bi bil isti efekt), sčistil vse plastične dele, bognedaj da bi ostala kakšna umazanija noter, ker bos se enkrat razstavljal, potem sem pa sestavil v obratnem vrstem redu. Ko bos vstavil pumpico na rezervoar, probaj ti dve šobi potegnit narazen z občutkom ( za vsak slučaj, če je plastika spet preveč stisnila skupaj gumo) in moglo bi delat.
Sem se pa cca. uro pa pol špilal z zadevo ker mi ni bilo jasno zakaj ne pride voda dalje - sem že mislil da je voda v rezervoarju zamrznila
hvala vsem za pomoc.
zadevo sem razstavil sestavil.v kolikor je avto visel je zadeva delala.takoj ko sem ga spustil z dvigalko je prenehalo.
ponovno razstavim pobrusim tisti plasticni del,sestavi,avto na dvigalki in zadeva deluje.
avto spustim,dam odbijaco gor,ne dela.oziroma delno. samo zadaj.
se zapeljem do najblizjega renault servis in mi rece 60€
recem bom razmislil.
ker sem pa ob razstavljanju videl na njej citröen znak sem rekel grem se tja vprasat.
pridem tja,stric vprasa kaj rabim.
jaz njemu,da crpalko za avto,ni citröen ampak renaul scenic 2003 in pokazem sliko.
on se nasmeji in oddide,mene je pa zanimala samo cena.
pride nazaj se vedno ves nasmejan.izraz na obrazu je bil kot,lej zaj kako ga bomo olupili.
pa se mi opravici za nasmehin rece,da ponavadi pridejo stranke po zadevo,ki nevedo kje je in kako izgleda,zato nasmesek ali pa predajo vozilo na servis in vprasajo kdaj ga naj pridejo iskat.ne pa tako pripravljeni.
aja,identicna zadeva je na citröenu 22,56€ in pase ena na ena,celo konektorji za elektriko so enaki.
dela je bilo pa 30 min in vse dela in prvic da nisem kaj polomil

zadevo sem razstavil sestavil.v kolikor je avto visel je zadeva delala.takoj ko sem ga spustil z dvigalko je prenehalo.
ponovno razstavim pobrusim tisti plasticni del,sestavi,avto na dvigalki in zadeva deluje.
avto spustim,dam odbijaco gor,ne dela.oziroma delno. samo zadaj.
se zapeljem do najblizjega renault servis in mi rece 60€
recem bom razmislil.
ker sem pa ob razstavljanju videl na njej citröen znak sem rekel grem se tja vprasat.
pridem tja,stric vprasa kaj rabim.
jaz njemu,da crpalko za avto,ni citröen ampak renaul scenic 2003 in pokazem sliko.
on se nasmeji in oddide,mene je pa zanimala samo cena.
pride nazaj se vedno ves nasmejan.izraz na obrazu je bil kot,lej zaj kako ga bomo olupili.
pa se mi opravici za nasmehin rece,da ponavadi pridejo stranke po zadevo,ki nevedo kje je in kako izgleda,zato nasmesek ali pa predajo vozilo na servis in vprasajo kdaj ga naj pridejo iskat.ne pa tako pripravljeni.
aja,identicna zadeva je na citröenu 22,56€ in pase ena na ena,celo konektorji za elektriko so enaki.
dela je bilo pa 30 min in vse dela in prvic da nisem kaj polomil
Važno, da si zrihtal zadevo.
Tele marže so zanimive, mi je enkrat spomladi crknil senzor za temperaturo vode na 206ki, pa sem malce klical naokrog (enak senzor imajo tudi nekateri renaulti, fiati in toyote), cene pa so bile nekako take:
-original PSA 28€
-original fiat 33€
-aftermarket bosch 30€
-aftermarket facet 25€
-original toyota cca. 45€
-original renault cca. 60€
Gre pa za enako zadevo. Na koncu sem vzel bosch, ker je bil najbližji (saming BTC) in najhitreje dobavljiv (v pol ure
).
Tele marže so zanimive, mi je enkrat spomladi crknil senzor za temperaturo vode na 206ki, pa sem malce klical naokrog (enak senzor imajo tudi nekateri renaulti, fiati in toyote), cene pa so bile nekako take:
-original PSA 28€
-original fiat 33€
-aftermarket bosch 30€
-aftermarket facet 25€
-original toyota cca. 45€
-original renault cca. 60€
Gre pa za enako zadevo. Na koncu sem vzel bosch, ker je bil najbližji (saming BTC) in najhitreje dobavljiv (v pol ure
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
- lukeatluke
jaz priporocam da najprej nabavis pumpico,tak bos imel vse pri roki za menjavo.lukeatluke napisal/-a:Super da si popravil, na našmu Meganu II je isti problem, tako da bomo v kratkem mal odbijaè snemal
snemanje je 10 min,menjava pumpice in lovljenje vode ter prestavljanje in popravljanje cevk 10 min,pa da lepo nazaj postavis odbijac 10 min.
lahko pa pocistis pumpico,ce se dela,pol pa ne rabis nove.
samo glede na to da je nova 23€ se splaca menjat pa upam da bo drzala tolioko casa kot je prva
- lukeatluke
- lukeatluke
- lukeatluke