Pozdravljeni!
Imam laguno 1 Ph2 letnik 98. V avtu nimam potovalnega računalnika, ampak sem zasledil v prodaji števce ki že imajo te potovalne računalnike in me zanima, da če bi prestavil iz druge lagune ki že ima potovalni računalnik števec v moj avtomobil če bi to dejansko delovalo plug&play ali to tehnično ni izvedljivo.
lp
Potovalni računalnik
Če je predpriprava (inštalacija) v avtu, potem bi se dalo. Vprašanje pa je, če ECU to podpira oz. če je drugačen za vozila z vgrajenim potovalnim računalnikom.
Pri mojem avtu, ki je novejši (P206 l.2004) naj bi se to dalo narediti, če seveda ECU podpira to možnost (potreben je odklep možnosti preko originalnega testerja), nato se zamenja obvolanske komade (oz. se jih predela) in zamenja display z večvrstičnim in voila....imaš potovalni računalnik.
Pri mojem avtu, ki je novejši (P206 l.2004) naj bi se to dalo narediti, če seveda ECU podpira to možnost (potreben je odklep možnosti preko originalnega testerja), nato se zamenja obvolanske komade (oz. se jih predela) in zamenja display z večvrstičnim in voila....imaš potovalni računalnik.
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
sem imel jaz pred časom iste prebliske in nato ugotovil, da čeprav so števci enaki na prednji strani, zadaj niti dva konektorja nista enaka, vsi pini na konektorju so drugače razporejeni(v enem primeru imaš štiri pine na konektorju A za kontrolne lučke, na drugi verziji števca, sta dva od teh kablov na konektorju A, en je na C in en na B in za vsako stvar je tako), skratka štala
če bi vse tri ali štiri konektorje (ne vem zdaj točno iz glave) na novo prevezal, potem pomoje bi po moje šlo
samo teh kablov je miljon
najbolje da nekje najdeš dialogys in pogledaš, tam so vse verzije števcev not, morda te ne bo tako zelo prestrašilo kot je mene
če bi vse tri ali štiri konektorje (ne vem zdaj točno iz glave) na novo prevezal, potem pomoje bi po moje šlo
samo teh kablov je miljon
najbolje da nekje najdeš dialogys in pogledaš, tam so vse verzije števcev not, morda te ne bo tako zelo prestrašilo kot je mene
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC