Nasvet glede usnjenega volana (Serijska napaka)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
iMatic

Nasvet glede usnjenega volana (Serijska napaka)

Odgovor Napisal/-a iMatic »

Zdravo,
volan v mojem cliu 2005 se je "stopil"... kot sem slisal je to serijska napaka teh "usnejenih" volanov.

Sedaj pa me zanima, je to pri čisto vseh? Namreč lahko kupim rahklo rabljenega vendar lepo ohranjenega. Vendar se bojim da se ne bo še ta "stopil" na vročini.

Se to "topi" na vročini ali soncu? Zanima me, ker če bi se samo na soncu bi recimo šlo bi kupil nov volan pa bi recimo samo pokril z tistim senčnikom za prednjo šipo...?

:)
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Lahko daš pa preoblečt v bolj kvalitetno usnje, pa mislim da te bo ceneje prišlo kot rabljen volan.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Mislim da stopljen volan ni neposredno povezan z soncem, pravijo, da zna bit zaradi rok (krem) itd.. Ker nekateri so čisto lepi, nekateri pa so popolnoma oguljeni... Menim, da je bolje iti volan preoblečit v usnje in to-to, obstajajo majstri, ki to zlo dobr naredijo... :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Gagi, če imaš morda kak podatek kolko stane cca. takšno preoblačenje, ker imam tudi sam zelo obnucan volanski obroč in me to kr fajn moti! :oops: :?
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Nekaj časa je bilo govora po forumih o Kopaču, mojem sovaščanu tukej iz Šenčurja, pa so bile cene nekako od 50-80€ za volan. Meni se zdi zmerna cena je pa baje zlo kvalitetno.

To je to:
http://www.atkopac.eu/slo.html

Maš pa tudi galerijo z že narjenimi izdelki.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Lansko leto sem na avtomotoshowu dobil en kontakt, sam bi mogu pobrskat med vizitkam...

Bom pogledu, pa če najdem bom napisal...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Neven
Kraj: Piran

Odgovor Napisal/-a Neven »

Cefizelj napisal/-a:Nekaj časa je bilo govora po forumih o Kopaču, mojem sovaščanu tukej iz Šenčurja, pa so bile cene nekako od 50-80€ za volan. Meni se zdi zmerna cena je pa baje zlo kvalitetno.

To je to:
http://www.atkopac.eu/slo.html

Maš pa tudi galerijo z že narjenimi izdelki.
Ta zgleda ful vredu, samo je kr daleč zame. A je kakšen mojster na obali oz. okolici? 8)
---
Renault Clio II Ph2 °1.4 16v°
Uporabniški avatar
megan1.5dci
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a megan1.5dci »

jz mam usnenga sam nobenih znakov da bi se kej velik obrabil al pa kakor ksni pravijo da jim se zacenja luscit!
Drgace vem v lj je en mojster za te stvari ne samo za volane ampak tudi vse kozne dele nahaja se blizni okolici crnuc!
Slika
Uporabniški avatar
iMatic

Odgovor Napisal/-a iMatic »

megan1.5dci napisal/-a:jz mam usnenga sam nobenih znakov da bi se kej velik obrabil al pa kakor ksni pravijo da jim se zacenja luscit!
Drgace vem v lj je en mojster za te stvari ne samo za volane ampak tudi vse kozne dele nahaja se blizni okolici crnuc!
kdo pa je ta mojster? :)
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

To usnje je že v osnovi slabo, imamo doma tudi cliota letnik 2005 z 80.000km, pa je volan popolnoma zguban.
Najboljša rešitev je preoblačenje.
Ali pa če kupiš kremo za usnje in ga toliko časa drgneš, da se gube zgladijo. Pri mojemu cliu je za en čas pomagalo, uporabil sem pa sonax spray za usnje in cunjo.
Slika
brabzel1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a brabzel1 »

Jaz sem kupil usnjeno zašito na ebayu in sem dal celih 10€. je pa res da sem si gamoral sam zašit na obroč
Uporabniški avatar
megan1.5dci

Odgovor Napisal/-a megan1.5dci »

ja kolegu je zamenju kozo na volanu za 50€ po mojmu misljenju to ni tolk drago!
Tukaj imas kontakt osebo ki to dela
Šetina Aleš 041/632-960 (crnuce)
Slika
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Potrebno je le pazit, da spet ne bo kitajska svinja darovala kožo za usnjen volan pa bo vse uredu...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Odgovori