Evo ena današnja zgodbica
Pač dan mrtvih oz. spomina nanje mi ne diši preveč, tko kot smrt ne. Zunaj lepo sončno, jaz pa da bi na britofu zmrzoval, itak. Najdi.si zemljevid, pol minute iskanja in ideja je padla. Plan je bil odpeljat pot Logatec-Rovte-Žiri-Idrija-Logatec. Do Logatca lepo počasi, poraba 6.2, dobra muska, super vreme, zelo malo prometa, lepe ceste, vse lepo in prav, do table za konec Logatca, pred mano dolga ravnina, valda so zasrbeli prsti, v 3. pa gas

No pa je šla še ena umirjena vožnja po zlu. Takle mamo, kaj čmo, če je pa tko lepa cesta, vse do Godoviča lepo in prav. Potem pa pred mano kolona ene 7 avtov, vozimo 60-70km/h. Jah nič, pa pejmo pogledat čez Črni vrh če bo kaj več sreče prek Cola. Nak, še pred Črnim vrhom dohitim kolono vsaj 15 avtov, večinoma primorske tablice, nič ne bo. Obrnem in nazaj. Kmalu ko se začnejo bolj zanimivi ovinki dohitim tipa s terencem, vozi valda tistih 55. Naj mu bo, ker je glih praznik, slab km naprej je itak ravnina. V tem se mi na rit prilima črn Clio. OK majstr, sej bo, ne bit tok živčen. Sred najmanj preglednega ovinka me prehiti, bele zavesce in GO tablica, kaj pa druzga

Pride ta dolgo pričakovana ravnina in pičiva mimo tipa s terencem. Tip s Clio-tom neki cajta mal mučka, se mu mal približam in začne tiščat. Valda mene ni treba dolgo prosit, gas do podna. V tunelu pred Godovičem za vsak slučaj pogledam na števc, 120

Dobr je, mal se bo treba umirit, je le praznik

Jaz nazaj levo proti Idriji on naravnost. OK si mislim, učne ure je konec, ni blo slabo. Pridem do glavne, žmigavc, pogledam levo, desno in kaj vidim? Črno raketo z belimi zavesicami ki leti mimo

Uspel sem ujet še to da je 1.6 16V in da ma plehnate 15", očitna zimska oprema, fajn, bo vsaj pošten "boj". Neverjetna sreča da sva imela samo en kombi kasneje pred sabo. Greva čez Zalo, ravnina, švrk mimo. Tip očitno domačin, sekal vsak ovinek, povozil vsako bankino in (brez pretiravanja) vozi 5-10cm do robnika

Jaz vseeno malo bolj z rezervo, lepše linije in manj živčnosti. Vseeno, dobro pelje, na trenutke mi je že skoraj malo ušel, pa sva spet prišla skp, nepozabno

Vidim tablo za semafor, glih prou, da vidm kere hude gume ma gor. V trenutku ko smo se ustavl sem se spomnu na Symon-a in Nos-a, valda je mel gor Sava Eskimo

Po še enem njegovem neumenm prehitevanju sem obupal in lepo cjazil tisih 50 do Idrije za enim res hudim Golfom enko, kot nov

Za nazaj čez Žiri sem imel spet srečo, nobenega prometa v mojo smer in spet je bilo lušno. Poraba pa kak liter višja od zamišljene
Pa recimo da ima ta zgodba 3 nauke:
1. očitno imajo eni še tako srečo da si najdejo babo ki mirno "trpi" tako vožnjo (al je pa bla idrčanka

), ker ni nič mahala po celem avtu ko ga je žgal čez ovinke
2. če hočeš da te nekdo mal našola, je Kalce levo obvezna smer v teh naši kokoški
3. da ne slišim več slabe besede čez te zimske Save, tisti ki pravite da je ta guma samo za ubit se, si kupte ene hude mišelinke, zberte lepo ovinkasto cesto in počakte na enga plavga Cliota
Pismo zdej sem pa res v dilemi, al kupim nove Save al se vseeno pregrešim pa kupim Fuldo