hvala za vsak nasvet!
problem z električno napeljavo pri Megane Coupe l.98
problem z električno napeljavo pri Megane Coupe l.98
Pozdravljeni. Spet mam težavco z meganom coupejem letnik 1998, in to kar veliko no.. namreč električna napeljava za prtljažna vrata mi je odpovedala popolnoma.. pred časom mi niso več delale luči, ki razsvetljujejo registersko tablico, nato so mi nehale delate zadnje meglenke, potem mi več ni delala niti razsvetljava za prtljažni prostor, zdaj na koncu mi pa več ne dela niti štop lučka na prtljažnih vratih.. sam sem mnenja, da so se mi nekje prebodli kabli s tem ko odpiram in zapiram prtljažna vrata.. zanima me, če je kdo že imel isto težavco in kako jo je rešil?
hvala za vsak nasvet!
hvala za vsak nasvet!
pri coupejih ni nobene obloge na prtljažnih vratih, saj je vse v plehu in so kabli težko dostopni.. jaz sem bolj mnenja, da so se kabli poškodovali tam v notranjosti auta, kjer je tisti cel šop kablovja pri zadnjem blatniku.. vendar, da to lahko preverim moram odstaniti kar nekaj oblog v notranjosti.. veš mogoče kako se odstanijo, da nebi polomo kaj slučajno?oorosh napisal/-a:Razdri oblogo na prtljažnih vratih in preglej v kakšnem stanju so kabli, lahko da je tudi vlaga naredila svoje in so kontakti oksidirali do te mere, da več ni stika.
ja opcija je samo ena=ni stika 
probi sledit kablu če se aj vidi(lahko je precvikan,lahko je zravn prišla voda. možno je, da je tudi kakšna napaka pri konetorju. na večih mestih(na kablu) poizkusi če je tam prisotna elaktrika. lahko je napaka v izvoru.... ful je opcij. ni druge kod da preveriš. če imaš srečo je problem na koncu, je pa tudi opcija, da boš mogu vse razdret.
imam izkušnjo ko je pri cliu 06 crknila zadnja luč-komplet. bil je problem, da je dejansko luč od znotraj čist oksidirala, in treba je bilo kupit novo(čepraj sem se mal pozabaval in nalotal nove žice-sedaj špila). vem pa, da se da kupit tudi komplet novo napeljavo, ker je pri tem cliu crknil tudi konektor od te luči, in bo bilo treba zamenjat celo napeljavo, ker se samo konektorja ne dobi.
upam, da pomaga.
p.s. če rabiš shemo ti lahko prlimam
l.p.
probi sledit kablu če se aj vidi(lahko je precvikan,lahko je zravn prišla voda. možno je, da je tudi kakšna napaka pri konetorju. na večih mestih(na kablu) poizkusi če je tam prisotna elaktrika. lahko je napaka v izvoru.... ful je opcij. ni druge kod da preveriš. če imaš srečo je problem na koncu, je pa tudi opcija, da boš mogu vse razdret.
imam izkušnjo ko je pri cliu 06 crknila zadnja luč-komplet. bil je problem, da je dejansko luč od znotraj čist oksidirala, in treba je bilo kupit novo(čepraj sem se mal pozabaval in nalotal nove žice-sedaj špila). vem pa, da se da kupit tudi komplet novo napeljavo, ker je pri tem cliu crknil tudi konektor od te luči, in bo bilo treba zamenjat celo napeljavo, ker se samo konektorja ne dobi.
upam, da pomaga.
l.p.
lahko mi prlimaš shemo jaridder napisal/-a:ja opcija je samo ena=ni stika
upam, da pomaga.
l.p.