problem z električno napeljavo pri Megane Coupe l.98

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
8-Gattuso
Kraj: Prekmurje

problem z električno napeljavo pri Megane Coupe l.98

Odgovor Napisal/-a 8-Gattuso »

Pozdravljeni. Spet mam težavco z meganom coupejem letnik 1998, in to kar veliko no.. namreč električna napeljava za prtljažna vrata mi je odpovedala popolnoma.. pred časom mi niso več delale luči, ki razsvetljujejo registersko tablico, nato so mi nehale delate zadnje meglenke, potem mi več ni delala niti razsvetljava za prtljažni prostor, zdaj na koncu mi pa več ne dela niti štop lučka na prtljažnih vratih.. sam sem mnenja, da so se mi nekje prebodli kabli s tem ko odpiram in zapiram prtljažna vrata.. zanima me, če je kdo že imel isto težavco in kako jo je rešil?

hvala za vsak nasvet! :wink:
Uporabniški avatar
8-Gattuso

nihče mi nebo mogo pomagat? :?
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Razdri oblogo na prtljažnih vratih in preglej v kakšnem stanju so kabli, lahko da je tudi vlaga naredila svoje in so kontakti oksidirali do te mere, da več ni stika.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
8-Gattuso

oorosh napisal/-a:Razdri oblogo na prtljažnih vratih in preglej v kakšnem stanju so kabli, lahko da je tudi vlaga naredila svoje in so kontakti oksidirali do te mere, da več ni stika.
pri coupejih ni nobene obloge na prtljažnih vratih, saj je vse v plehu in so kabli težko dostopni.. jaz sem bolj mnenja, da so se kabli poškodovali tam v notranjosti auta, kjer je tisti cel šop kablovja pri zadnjem blatniku.. vendar, da to lahko preverim moram odstaniti kar nekaj oblog v notranjosti.. veš mogoče kako se odstanijo, da nebi polomo kaj slučajno?
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Ugibam, ampak najbrž je obloga samo pritrjena z torx vijaki ali s čepki. Počasi in po pameti poskusi oblogo odstraniti, če ne bo šlo pa nič na silo. Raje se potem zapelji do kakšnega avtoelektričarja.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
8-Gattuso

no bom probo nekaj zrihtat.. sem pa pričakoval, da bo kdo tu na forumu vedo za kero napako gre in mi bo znal svetovat, kako to napako odpravit..
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

ja opcija je samo ena=ni stika :)

probi sledit kablu če se aj vidi(lahko je precvikan,lahko je zravn prišla voda. možno je, da je tudi kakšna napaka pri konetorju. na večih mestih(na kablu) poizkusi če je tam prisotna elaktrika. lahko je napaka v izvoru.... ful je opcij. ni druge kod da preveriš. če imaš srečo je problem na koncu, je pa tudi opcija, da boš mogu vse razdret.

imam izkušnjo ko je pri cliu 06 crknila zadnja luč-komplet. bil je problem, da je dejansko luč od znotraj čist oksidirala, in treba je bilo kupit novo(čepraj sem se mal pozabaval in nalotal nove žice-sedaj špila). vem pa, da se da kupit tudi komplet novo napeljavo, ker je pri tem cliu crknil tudi konektor od te luči, in bo bilo treba zamenjat celo napeljavo, ker se samo konektorja ne dobi.

upam, da pomaga.
p.s. če rabiš shemo ti lahko prlimam ;)

l.p.
Uporabniški avatar
8-Gattuso

ridder napisal/-a:ja opcija je samo ena=ni stika :)

probi sledit kablu če se aj vidi(lahko je precvikan,lahko je zravn prišla voda. možno je, da je tudi kakšna napaka pri konetorju. na večih mestih(na kablu) poizkusi če je tam prisotna elaktrika. lahko je napaka v izvoru.... ful je opcij. ni druge kod da preveriš. če imaš srečo je problem na koncu, je pa tudi opcija, da boš mogu vse razdret.

imam izkušnjo ko je pri cliu 06 crknila zadnja luč-komplet. bil je problem, da je dejansko luč od znotraj čist oksidirala, in treba je bilo kupit novo(čepraj sem se mal pozabaval in nalotal nove žice-sedaj špila). vem pa, da se da kupit tudi komplet novo napeljavo, ker je pri tem cliu crknil tudi konektor od te luči, in bo bilo treba zamenjat celo napeljavo, ker se samo konektorja ne dobi.

upam, da pomaga.
p.s. če rabiš shemo ti lahko prlimam ;)

l.p.
lahko mi prlimaš shemo ja :) mogo bi razdret vse obloge na levi zadnji strani, vendar nevem točno kako se vsaka stvar posebej razdre.. se spomnim, da v začetku je blo tak, da ko si čist do kraja odprl prtljažna vrata več niso delale meglenke in ostalo, ko si jih pa zaprl, pa je kar lepo vse naprej delalo.. pomoje so se poškodovali kabli s ten odpiranjem in zapiranjem, vendar, če to hočem ugotoviti morem odstranit oblogo zadaj okrog zadnjega stekla in stranskega stekla, kar se mi pa ne zdi tako enostavno..
Odgovori