meglenke kot dnevne luči

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

meglenke kot dnevne luči

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Samo zanima me, kako policaji tolerirajo uporabo meglenk kot dnevnih luči.Zdej na svojem avtu imam možnost vklopit meglenke kot dnevne luči in jim preko računalnika zmanjšat svetilnost - torej bi svetila manj kot meglenka, ker pa imam še senzor svetlobe bi ta takoj ko pride malenkost tema, vklopil kratke luči in izklopil meglenke.

A bi mi kdo lahko iz prve roke na kratko razložil glede tega, ker kupil sem nightbrejkarce pa glih nočem da mi takoj pregorijo.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Re: meglenke kot dnevne luèi

Odgovor Napisal/-a rambo »

bfranc napisal/-a:Samo zanima me, kako policaji tolerirajo uporabo meglenk kot dnevnih luèi.Zdej na svojem avtu imam možnost vklopit meglenke kot dnevne luèi in jim preko raèunalnika zmanjšat svetilnost - torej bi svetila manj kot meglenka, ker pa imam še senzor svetlobe bi ta takoj ko pride malenkost tema, vklopil kratke luèi in izklopil meglenke.

A bi mi kdo lahko iz prve roke na kratko razložil glede tega, ker kupil sem nightbrejkarce pa glih noèem da mi takoj pregorijo.
kolega ima na skodi octavia novi ze serijsko to.
pa ga vedno vstavijo skifi in mu tezijo ampak jim nekako dopove da je serijsko tak pa potem pokaze in preklaplja pa si dajo rect nekako
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Ja, samo tvoj kolega ima octavio2 FL, ki ima dve zarnici v meglenki, glih zaradi tega zakona.Jest pa imam tud O2 samo ne FL, pa samo eno žarnico v meglenki.
Ma sej nebi težil, samo bi rad izkoristil to možnost, ki jo imam v računalniku, pa prišparal žarnice.
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Znajo težit, jst mam isto to možnost pa je ne uporabljam.
xklemenx

Odgovor Napisal/-a xklemenx »

lp bom si kar to temo sposodil in sicer prijatel namerava kupit led trak in sicer tega:http://www.mstyling.net/shop/led-izdelk ... -le30.html
in zdaj me zanima ali mora to homologirat ali ni potrebno trak ima E oznako...
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Tega se ne da homologirati. Edine dnevne LED luči, ki se jih da homologirati so philipsove, vendar so kar drage (160€).
http://www.mimovrste.com/artikel/431002 ... ime-lights
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
xklemenx

Odgovor Napisal/-a xklemenx »

no pa imaš lahko nameščeno brrez homoligacije če nimaš to kod dnevne luči ampak zraven dnevnih luči npr da priklopiš na pozicijske?
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Če zmontiraš te luči na avto, ne glede na to kako svetijo (zraven dnevnih in pozicijskih) jih moraš homologirati, brez homologacije tvegaš izredni tehnični pregled, odvzem tablic in kazen.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Clio1,4
Kraj: Kranj, Planina

Odgovor Napisal/-a Clio1,4 »

iRenault napisal/-a:Znajo težit, jst mam isto to možnost pa je ne uporabljam.
Ali lahko zmanjšaš velikost slike z zdajšnjih 2592x1936 pikslov na neko normalno velikost slike, da ne raztegne forum brezveze.
Saj avto bo vseeno lep, četudi malo manjši. Pa to ni edina tema v kateri je slika prekomerne velikosti.
Nekateri imajo velikost 600x450 pixov, pa je avto čisto spodobno viden.
Pa srečno na cesti, ali kjerkoli ste!

Slika
Odgovori