Živjo,
mene zanima, kje se nahaja ta motorček in loputa na levi strani, meni namreč ravno nasprotno, hladi ko skrinja, greje pa le na desni strani.Tiste cevi so vroče le piha na voznikovi strani samo mrzlo.
Pa kako to zadevo dol dobit ali vsaj na roke premaknt ?
Mam pa laguno II 2003.
Tudi jaz imam isti problem. Namreč, spomladi letos, ko se je že pojavila potreba po klimi, mi je na voznikovi strani pihal vroč zrak, na sovoznikovi strani pa je bilo v redu. Potem sem peljal avto k serviserju za klime, ki je klimo dopolnil in malo v tek spravil motorček za krmiljenje lopute na levi strani. Ni ga zamenjal, le starega je očitno malo 'oživel'.
No, zdaj se pojavlja potreba po gretju in seveda mi sedaj na voznikovi strani lepo samo hladi, na sovoznikovi strani pa prijetno greje. Kako lahko zamenjam ta motorček? Verjamem, da že kje piše (zato sem tudi pisal v obstoječo temo), zato bi vsaj kak link bil dobrodošel. Hvala.
Tudi jaz imam isti problem (Laguna II grandtorur, l. 2003, 1.9 dCi). Namreč, spomladi letos, ko se je že pojavila potreba po klimi, mi je na voznikovi strani pihal vroč zrak, na sovoznikovi strani pa je bilo v redu. Potem sem peljal avto k serviserju za klime, ki je klimo dopolnil in malo v tek spravil motorček za krmiljenje lopute na levi strani. Ni ga zamenjal, le starega je očitno malo 'oživel'.
No, zdaj se pojavlja potreba po gretju in seveda mi sedaj na voznikovi strani lepo samo hladi, na sovoznikovi strani pa prijetno greje. Kako lahko zamenjam ta motorček? Verjamem, da že kje piše (zato sem tudi pisal v obstoječo temo), zato bi vsaj kak link bil dobrodošel. Hvala.
Skeptik,
jaz sem imel isti problem in sem vse narazen vzel motorček dol.(živa zajeb. ko delaš prvič)
Loputa sama je bila brezhibna, motorček je pa obračal le v eno stran.
Sem ga odklopil in sprobal v dalavnici na trafotu, dela normalno, ga nesem nazaj v avto suče le v eno stran! Potem sem prebral na forumu, da naj preverim hladilno tekočino, kar tudi storim, tekočine sem imel pa res pod minimumom (komaj kaj),jo dolijem do max in zadeva začne delovati normalno!!!
Ne vem, verjetno ima kakšna tipala ali kaj podobnega, ne vem.
Sem danes poskusil zadevo s hladilno tekočino in seveda bi bilo prelepo, če bi to pri meni delovalo. Res je je bilo malo manj notri, a ko sem jo dolil, ni bilo nič bolje. Še vedno na šoferjevi strani veselo piha mrzel zrak. Torej, bo treba poiskati drugo rešitev.
skeptik napisal/-a:Sem danes poskusil zadevo s hladilno tekočino in seveda bi bilo prelepo, če bi to pri meni delovalo. Res je je bilo malo manj notri, a ko sem jo dolil, ni bilo nič bolje. Še vedno na šoferjevi strani veselo piha mrzel zrak. Torej, bo treba poiskati drugo rešitev.
Od kod si? Imam rezervni senzor(ki je pod ogledalom) in ga lahko posodim na probo, če bo kaj boljše...
Mene pa zanima ko je moč pihanja klime nastavljena na 1,2,3 črtice se slišjo črički (oz. škripanje ventilatorja), ko je pa nastavljen na več kot 3 črtice pa se jih ne sliši več.