Laguna II 2.0 TURBO - Obnova platišč - DONE

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
yaxo11

Laguna II 2.0 TURBO - Obnova platišč - DONE

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

No da predstavim moj nov voz, gre kot vidite spodaj za laguno 2, letnik je 2003. Pod pokrovom se skriva 2 litrški motor kateremu za dihanje pomaga turbina 8) , motor pridela 120KW, upam pa da se bo v bljižnji prihodnosti konjenico malce dodatno nahranilo

Slika

Slika

Slika

Slika

Ma da se vidi od daleč :D 8) :P
Slika

Notranjost je blago v kombinaciji z usnjem, športna izvedba sedežev, 6 st menjalnik, ki bi lahko imel zadnjo 6 malce daljšo
Pogrešam edino tempomat, ki sem ga v prejšnjem avtu imel, bom pa ga probal tut tule zmontirat, ker sem že preverjal zadeve in zgleda je vse pripravljeno
Poraba je napram prejšnjemu avtu( 16,5 l/100) precej nizka in ga brez težav vozim pod 8L v povprečju, ravno včeraj sem naredil en krog do Dramelj in je bla poraba 7,4l/100, lagana vožnja nikoli čez 130, pa u izi pospeševanje na mitnicah
Zadnjič spremenil yaxo11, dne 23 Apr 2013, 19:14, skupaj popravljeno 10 krat.
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Hu, tole je pa sleeper, še avspuha nima nobenega opaznega. 8) Želim ti čimveč zabavnih kilometrov brez kakšnih težav. :D
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Lepa Turbačica 8) Felge se mi zelooo dopadejo :wink:
Srečno vožnjo želim.

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
LiLDee
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a LiLDee »

Lepa lagunca, in kot je Symon napisu prov sleeper je. :lol: 8) Veliko varnih km.
Uporabniški avatar
yaxo11

Meni je ravno to všeč da ima tak ''clean'' izgled, tako lahko marsikoga presenetim :D :P
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

taprav motor, prave feltne..... lepa je 8)
še kakšno sliko notranjosti nam privošči

nisem vedel da imajo bencinarji 6 stopenjske menjalnike

lepa poraba, 2.0 brez puhalnika ima precej višjo, pa še manj konjev :x
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

TOP limuzina! :twisted:
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

The stroj :twisted: Uživaj :!:
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

Mislim, da imaš enak motor kot jaz v meganu 2.0 T 120KW
Edino, da ni moj kej drugačen ker je 2007 letnik.
Nisem vedel, da so tudi lagune delali z takim motorjem. Je pa več kot dovolj moči. Še viška jo je ;)

Srečno vožnjo.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
yaxo11

Mam občitek da moči sedaj po obnovi motorja nekaj manjka, ne čutim turbo luknje, zdi se mi da ima manj navora in moči ker nekoliko manj lima v sedež, razn če je zdej v bistvu bolje in se zadeva manj občuti ker komplet motor bolje deluje in konstantno zvezno vleče

Bom moral sneti spodnjo košaro od filtra, ker prej sem bil brez, morda se tu malo pozna, čene drugega mi je všeč
ker se sliši '' ksssss'', ko spustim gas :D 8)

drgač pa hvala za čestitke, upam da bo res delal brez težav, imam namreč vse račune servisov in ko sem mal čekiral je blo že poraktično vse zamnejano kar se elektronike tiče, zadnja 2 računa en 1600eur, drugi 1900eur :D :shock:

Pa še eno vprašanje bi mel, ker morem felge za zimo kupit,razmak med vijaki je 5x108 če se ne motim?
Uporabniški avatar
Shusuglao

ja 5x108 bo
Uporabniški avatar
Markolino

Pri meni zvizganje turbine ter kssss, se ne slisi. Vsaj nisem zasledil da bi se. Vlece pa konstantno od 1400 rpm do konca k prasi..ca. Ni nobene luknje vmes ;)
Edino ce bi ga cipiral pol zna bit, da bi se slisalo turbino. A kdo ima kake podatke do kolko se sme cipirat tole masino?
oznaka motorja.
F4R - 37
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

yaxo11, da si še manj vpadljiv si das namesto une ploščice z 2.0T gor tako kot mam jaz, ko pise samo ime opreme :P , tam pa se ti sploh ne sanja kaj je pod haubo, razen če ga poslušaš, lahko določiš edino benz/nafta.
Kaj feltne boš kaj menjaval? Na tvojo bencinarko te feltne sploh ne pašejo, to bolj paše na moj traktor :P , jaz take kupujem pa so samo ene na netu tip pa hoče 400€, ko sem ga vprašal malo po zdravju pa on meni take so cene, recesija je. V glavnem če boš kaj menjaval povej, gum ne rabim samo aluminij.
Pa veliko varnih kilometrov
Zadnjič spremenil sinko, dne 19 Okt 2011, 10:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Shusuglao

Markolino napisal/-a:Pri meni zvizganje turbine ter kssss, se ne slisi. Vsaj nisem zasledil da bi se. Vlece pa konstantno od 1400 rpm do konca k prasi..ca. Ni nobene luknje vmes ;)
Edino ce bi ga cipiral pol zna bit, da bi se slisalo turbino. A kdo ima kake podatke do kolko se sme cipirat tole masino?
oznaka motorja.
F4R - 37
na mojem se konkretno sliši srkanje zraka če imam športni filter, z original airboxom je pa tiho
pri novejših avtomobilih je pa itak še bolj "zamašeno" vse skupaj, tako da če filter osvobodiš plastik in cevi se nekaj mora slišati
Uporabniški avatar
Markolino

A tako je ta rec. Pa zakaj vecinoma pri dizlih se ful slisi zvizganje turbin?
Naprimer kolega ima Mercedesa E280 letnik 2008 6 cilindras 8000km in turbine ni slisat niti malo. Ko pa sem vozil enak avo od gosta z 20000km prevozenih pa tuli ko blesavo??
Odgovori