homologacija pneumatike

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Preden se skregate, da malo popravim djordjevica, nervasportke za megana II majo J 6,5 in ne 7.
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Jaz sem že montirau 205 na 6' široko feltno in 185 na 7,5', pa je šlo v obeh primerih brez problema gor. Sam vsaka po svoje mal hecno zgleda, še sploh zato ker sta bili obe dimenziji gum brez zaščitnega roba.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

franko napisal/-a:Jaz sem že montirau 205 na 6' široko feltno in 185 na 7,5', pa je šlo v obeh primerih brez problema gor. Sam vsaka po svoje mal hecno zgleda, še sploh zato ker sta bili obe dimenziji gum brez zaščitnega roba.
če pa pogledamo ima original R5 gt turbo na 5.5J al celo manj J 195 55 al 60 gurmo gor :wink: tk da nebi o neki toleranci pa nekem računanju teh gume :roll:
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

Evo, sedaj me zanima kje bi dobil TUV za originalna platišča Espace l.07 model je pa NOVA STELLA? 17"col

Hvala,LP
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

smiley napisal/-a:Evo, sedaj me zanima kje bi dobil TUV za originalna platišča Espace l.07 model je pa NOVA STELLA? 17"col

Hvala,LP
Probi na uradnem servisu,vendar pa dvomim,da boš imel kaj sreče :wink:
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

djordjevic napisal/-a:
schik napisal/-a:Dobit moraš certifikat o platiščih (TUV). Za original je ponavadi problem, da se pa dobit preko renault servisa. Problem je edino ker jim ni v interesu ker ti mora dat zastonj.
Ne dajo. Sem klical direkt na Revoz za platišče nervasport. Tip, pristojen za homologacije, mi je vzel številko šasije, nato pa povedal, da je renault tak fajn, da je za to platišče homologirana izključno idiotska dimenzija 205/50/17. Stavim, da pobira procente pri proizvajalcih pnevmatik. Drugega koristnega razloga ne vidim.
Cena za izdajo potrdila je 30€, vsaj toliko sem ga jaz plačal :D Ampak to sem plačal na avtotehni vis, ker takrat sem vozil še corso C :D Tako, da ne vidim razloga, zakaj ga ne bi izdali na revozu. Samo je pa res, da zelo neradi dajejo ta potrdila.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

kupi napisal/-a:
djordjevic napisal/-a:
schik napisal/-a:Dobit moraš certifikat o platiščih (TUV). Za original je ponavadi problem, da se pa dobit preko renault servisa. Problem je edino ker jim ni v interesu ker ti mora dat zastonj.
Ne dajo. Sem klical direkt na Revoz za platišče nervasport. Tip, pristojen za homologacije, mi je vzel številko šasije, nato pa povedal, da je renault tak fajn, da je za to platišče homologirana izključno idiotska dimenzija 205/50/17. Stavim, da pobira procente pri proizvajalcih pnevmatik. Drugega koristnega razloga ne vidim.
Cena za izdajo potrdila je 30€, vsaj toliko sem ga jaz plačal :D Ampak to sem plačal na avtotehni vis, ker takrat sem vozil še corso C :D Tako, da ne vidim razloga, zakaj ga ne bi izdali na revozu. Samo je pa res, da zelo neradi dajejo ta potrdila.
Ne dajo, sem že probal... Sem tudi razmišlajl da bi kupil druge feltne in cenejše pnevmatike (225/45x17) in to vse skup vpisal v kartonček... Pa sem ugotovil da kolikor bi privarčeval na gumah bi zapravil na solidnih 17˝alu felgah. Solidna felga pride 100 EUR po komadu razlika med 205/55x17 in 225/45X17 pa je 50 EUR na gumo... Pa ker gume menjam na 4 leta, avto imam pa od novega bom to storil enkrat v dobi avta... Ne vem če je upravičen strošek...

Pa še nekaj v razmizlek mozoljavcem: če si ne morete privoščiti 17´gum pa raje ostanite na 16˝... 205/55x16 so če dokaj poceni...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
robertp

clio open napisal/-a:Potreboval bi 16" platišče s pnevmatiko 195/50R16. Pa tako, za katerega se da dobiti TÜV za clio III. Potrebujem samo za homologacijo.

Vsak nasvet kako zadevo spravit čez z original platišči je več kot le dobrodošel, ker na Renault Nissan Slovenija pravijo, da avto ni predviden za 16", čeprav so mi jih ponujali pri nakupu novega (za isti VIN).
Kateri motor in stopnja opreme? Sam sem podobno dilemo rešil s pomočjo prodajalca. Je romal dopis na Renault-Nissan z dokazili da ima avto take dimenzije v tehničnih karakteristikah. So mi naredili vpis v kartonček.
Uporabniški avatar
robertp

clio open napisal/-a:
robertp napisal/-a: Kateri motor in stopnja opreme? Sam sem podobno dilemo rešil s pomočjo prodajalca. Je romal dopis na Renault-Nissan z dokazili da ima avto take dimenzije v tehničnih karakteristikah. So mi naredili vpis v kartonček.
Clio III 1.2 16V exception (ta višji paket opreme z usnjem na sedežih). Očitno se bo potrebno huditi :lol: vem, da je švoh avto - ampak, bemu mast, če so mi pri novem lahko ponujali... Ne vidim razloga, da se ne bi dalo... Pri exception opremi je bilo možno dolplačati za canasta platišča. Tudi pri dynamique, pri elan (expression) in nižjih pa ne...

Lahko malo konkretneje svetuješ? Sem ti tako ali tako dolžan za pijačo (že od prej za ceno GT line-a).
ČE ne drugače, moja mati dobi 5 maja Clio 1.2 TCe Dynamique s paketom Style (tudi 16 col ALU z 195/50 pnevmatikami). Ti skopiram homo kartonček in potem lahko začenš robantit okoli.
Sam sem rešil podoben primer takole:
Scenic II 1.6 16V privilege luxe je imel samo 16 in 17 col v homologaciji. Oprema comfort pa 15 in 16 col. V tiskanem katalogu so bile na zadnji strani v tehničnih podatkih za ta motor navedene vse tri dimenzije. Prvi primer. Po tipu avtomobila (za mojega npr JM0U) je bilo za vse tipe z 1.6 16V motorjem dovoljene vse tri dimenzije. Potem sem pa zahteval vpis manjkajoče dimenzije v homo kartonček.

Čeprav zate se lahko zaplete, saj imaš ti v osnovi 165/65x15 gume, na ALU 185/60x 15... in 185/55(60)x16 če si kupil starejšega...

Sedaj ni več v ponudbi 1.2 16V Exception. Je še samo 1.2 TCe 5V Exception.
Uporabniški avatar
racer87

Odgovor Napisal/-a racer87 »

Oj!

Sem lastnik Clia III z nameščenimi pnevmatikami 185/60 R15...sedaj sem kupil pa originalna Renaultova platišča Canasta na pnevmatikah 195/50 R16..
Zanima me, če lahko grem ta platišča homologirat na LPP s TUV certifikatom od katerih drugih platišč, npr. Rial, Borbet ipd, seveda z enakimi dimenzijami, ker sem našel TUVe na internetu ampak me skrbi, ker se edino znamka in model platišča ne ujemata s tistimi na avtu, platišča so Renault Canasta na certifikatu pa piše npr. Rial Enzo R..

a to gre skozi??

Hvala za odgovor,
LP
Uporabniški avatar
robertp

racer87 napisal/-a:Oj!

Sem lastnik Clia III z nameščenimi pnevmatikami 185/60 R15...sedaj sem kupil pa originalna Renaultova platišča Canasta na pnevmatikah 195/50 R16..
Zanima me, če lahko grem ta platišča homologirat na LPP s TUV certifikatom od katerih drugih platišč, npr. Rial, Borbet ipd, seveda z enakimi dimenzijami, ker sem našel TUVe na internetu ampak me skrbi, ker se edino znamka in model platišča ne ujemata s tistimi na avtu, platišča so Renault Canasta na certifikatu pa piše npr. Rial Enzo R..

a to gre skozi??

Hvala za odgovor,
LP

Žal ne... Ker so originalna platišča in boš zanje zelo težko dobil karkoli uporabnega. Č
E se pa TUV ne ujema s stanjem pa pozabi... Tudi za predelavo TUVa morašimeti zadeve uparjene...
Uporabniški avatar
racer87

Odgovor Napisal/-a racer87 »

Saj glavne številke na TUV se ujemajo (195/50 R16 6,5Jx16, 4/100/60,1, ET43), problem je samo ker piše da je platišče druga znamka in drug model..zato me zanima če gre to skozi pri homologaciji..sam pol so pa res še une čudne druge opombe in kratice :?

Hvala!
Uporabniški avatar
robertp

racer87 napisal/-a:Saj glavne številke na TUV se ujemajo (195/50 R16 6,5Jx16, 4/100/60,1, ET43), problem je samo ker piše da je platišče druga znamka in drug model..zato me zanima če gre to skozi pri homologaciji..sam pol so pa res še une čudne druge opombe in kratice :?

Hvala!
Problem je v proizvajalcu platišča in pa ustreznost po homologaciji. To, da je tovarniško platišče je samo minus v tem primeru.

Najlažje bo, da najdeš nekoga, ki ima platišča z TUV za tvoj avto in tvojo dimenzijo, namontieaš ta komplet sposojenih pnevmatik in platißč za homologacijo, potem pa, ko imaš zadevo vpisano namontiraš svoja platišča.

Sem isto hotel homologirati dodatno dimenzijo na original ALU pa no go. Hoçejo imeti dokument o ustreznosti.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Če se vsi ti podatki, ki si jih napisu, ujemajo. bo na LPP-ju šlo čez.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
robertp

IcEm4n napisal/-a:Če se vsi ti podatki, ki si jih napisu, ujemajo. bo na LPP-ju šlo čez.
Ne bo. Na homologaciji bo hotel imeti ime proizvajalca platišča. In Renault ni proizvajalec platišča v tem primeru.
Za originalno platišče ti mora dati potrdilo o skladnosti proizvajalec, v tem primeru ne veš kdo je, je pa na platišču brand. In tega ne dobiš. Predelave TUVa kot v primerih raznih Fondmetal, Alesi, etc proizvajalcev ne bo šlo skozi. Toliko pač niso neumni.
Odgovori