Renault 19 1.4 TR Europa

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

11.11.2011 poteče tehnični :lol:

Nekaj malenkosti bo za poštimat (sicer ne vem kdaj časovno). Pozicijske lučke, nekaj z nosilcem lonca, ziher ogromno končnikov ( :lol: ) in nekaj pri polosovini.

Opazil sem, da je pri voznikovi polosovini pri manšeti mastno. Mogoče izteka olje menjalnika? Je rešitev menjava polosovine ali se da to rešit z manšeto? koliko je s tem dela? Na kaj paziti?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pri kateri manšeti je mastno? Zunanji (pri kolesu) ali notranji (pri menjalniku)? Če je zunanja je lahko manšeta fuč ali samo počena objemka in izteka mast iz zgloba. Čim prej porihtat ki drugač bo treba menjat zglob. Če pa pušča na notranji strani, pol pa izteka menjalniško olje. Tam je pa verjetno manšeta hin ali pa ni dobro not dana.
Uporabniški avatar
drhouse

Na notranji strani je mastno, ob menjalniku. Bom pogledal pa poročal. Hvala za info!
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

ja olje iz menjalnika ti ven teče
lahko menjaš manšeto, dobiš jo pri FD avtodeli

malce tečno je menjati ker moraš še olje iz menjalnika ven spustit, kako je pa s samo manšeto pa ne vem, zgleda dokaj preprosto, zbiješ križ dol pa bi morala it,
jaz sem menjal kar celo polos, ker sem jo slučajno na ebayu našel za smešno ceno
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
drhouse

Sem razmišljal tudi v tej smeri, bom pa kaj več videl, ko zlezem pod avto.
Tega sicer še nisem delal tako, da se bo delalo počasi, sej načeloma bi mogu met kak dan dopusta po 11.11. :lol:

Hvala vsem za info, v Okvare in Pomoč imam tudi še nekaj informacij in bo že nekako :wink:
Uporabniški avatar
drhouse

Še eno tehnično vprašanje, če je že kdo delal:

Ne dela mi regulacija višine luči. Menda zaradi tega padeš tehnični, če ima stric slab dan.

Kje in kako naj se lotim problema? Kaj gre to preko kake zajle, ki jo utrže ali kaj zarusta?

Hvala :wink:
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

A ne gre to neki prek vakuuma?

Pa fajn da si to vprašu! To je še ena stvar za moj "to do" seznam! :lol:
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

Nimam pojma.

Pri prvem Cliu ni delalo in sem z nekimi vijaki nastavil višino, da je bilo cool (fizično na vsaki luči).

Zdej pa me sam glede tehničnega skrbi, sej drgač bi isto tukaj naredu. No, alpa bom Majo v dekolteju poslal na tehnične pa bo :lol:
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

na moji 19 tki l 94 gre to preko dveh el.motorckov in da motorcek je priklopljen na parabolo lahko da se je samo staknil al kaj takega...
Uporabniški avatar
drhouse

Hvala za info.

Imaš pa že ph.2? Kr meni deluje kot neka mehanska zadeva to... Nevem, bom mogu odpret. Bom pregledal pri varovalkah, če obstaja za to - da vidim, če imam preko motorčka.
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

ja ph.2.Odzadaj za lucjo proti blatniku je ena taka crna kocka gor priklopljen konektor,iz te skatlice gre ven kot ena os in se zatakne notri v parabolo na moji je blo staknjeno in ni delalo.Za ph.1 pa nevem kako ma...
Uporabniški avatar
drhouse

Hm, na pamet se ne spomnem, da bi imel kaj...

Bom preveril - še enkrat hvala za info!
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Poglej pri lučeh, če je zravn zajla je ročno če je ene škatlca je el. motor.

Drgač pa ne vem kaj se sekiraš, še vedno se da našelat ročno, edino kar gledajo je da imaš preden meri nastavljeno v kabini na 0.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ja če imaš luči čist izven toleranc, ti prvo v kabini nastavi, pol pa še z imbusom pri vsaki luči, da je vsaka posebaj pravilne višine, tako da če luči niso OK, ti bo skoraj sigurno preveril tudi stikalo v kabini :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
drhouse

Tehnični narejen brez komplikacij in šraufanja. Pogledal je dele v prtljažniku in rekel, naj to kar zamenjam. Opozoril je samo na preveč bel smerokaz zadaj oz. žarnico.

Juhu, se peljemo veselo naprej :D
Zaklenjeno