Clio II 1.4 by kmetek (naprodaj...)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Clio II 1.4 by kmetek (naprodaj...)

Odgovor Napisal/-a kmetek »

No pa začnimo spet...na začetku :D

Ena tema je že bila, pa je po pomoti zdaj ni več, tako da evo, spet nova.

Ker avta nisem zamejal, ga bom imel še 1 leto (oz. vsaj 10 mesecev). Torej avto imam zdaj leto in pol, ta čas sem z njim naredu nekje 30k km in mi super služi. Ugodna poraba (včasih prav presenetljiva :shock: ), poceni vzdrževanje in za tak denar in moč avta precejšnji užitki v vožnji.

Torej trenutno avto zgleda nekako tako:

Slika

Slika

Slika
(ja slika je taka, zadaj imam čisto normalen camber :oops: )

Slika

Slika

Slika

Pa še en kratek spisek sprememb na avtu:

Koni nastavljivi coilover-ji
Whiteline zadnji stabilizator
H&R vijaki za naklon (trenutno -1.7°)
Goodridge jeklene pletene zavorne cevke
Fritech "dirkalne" ploščice
Ate zavorno olje
Platišča iz Clia 172
Gume Kumho KU31
Shortshifter

To je večinoma vse, pred zimo verjetno še malo porihtam podvozje in ene par malenkosti, takih in drugačnih, ker imam pač rad vse porihtano kot je treba in preventivno pregledano/zamenjano.

Kakšen nov "up date" pa v kratkem :wink:

P.S.: Urban, prosim ne brat moje teme v zgodnjih jutranjih in poznih večernih urah :oops:

Lp
Zadnjič spremenil kmetek, dne 07 Dec 2011, 23:25, skupaj popravljeno 5 krat.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

:lol: Sori še enkrat k sm kliknu takrat na napačen X :oops: Sem se že bal, da avta ne boš preč predstavil... No, lepo da si ga dal spet gor 8)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Feltne pašejo ful, prejšnje teme pa se žal ne spomnem :oops:

S katerim aparatom/objektivom je to slikano? Nekaj širokega mi deluje :twisted:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Lepo, da si ga obdržal, kr maš kar nekaj modifikacij gor.

p.s. če boš mel namen te 16" prodajat piš na PM :wink:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

Nos napisal/-a:Lepo, da si ga obdržal, kr maš kar nekaj modifikacij gor.

p.s. če boš mel namen te 16" prodajat piš na PM :wink:
kr v vrsto...sem že jst prej reku... ;)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

K bi se za avto tok grebl k se za feltne :lol:

@Nos&wily&ostali: Ene 3je ste že. Pa še enkrat vsem povem da niso glih najlepš ohranjene, več pa ob ogledu, po 15.11. Lahko pa kakšne slike na mail pošlem za bolš predstavo. No, vrtijo se :P

@drhouse: Slikano je blo z Canon EOS D5 Mark II (se mi zdi), objektivi pa mislm da 70-200, 50, pa 8mm fish eye. To moreš kolega vprašat, jaz nisem v tej sceni že kar ene par let. Link do njegove strani (on je avtor večine mojih slik): http://photoziga.blogspot.com/

@Urban: Ni panike! Sicer ga nisem imel namena predstavit, pa glede na to da ga bom še malo imel, naj bo. Da je tudi kakšna tema mini tuninga mal švohejših jajčk :oops:
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Kako da nisi menjal? Ta ni imel zanimanja ali neveš kaj kupit? :lol:
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

ql ql :P lep avtič :) te felge boš dau rihtat? še kako slikco od projektov dj gor, če si posliku kaj ko si na avto dajal :)
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

trinity napisal/-a:Kako da nisi menjal? Ta ni imel zanimanja ali neveš kaj kupit? :lol:
To misliš avto? Sem že imel resnega (no potem se je izkazal ravno nasprotno) kupca in ogledan avto, tako da je bilo samo vprašanje dneva za biznis, pa ni bilo potem nič iz tega. Ko sta nato klicala še 2 da ga prideta pogledat in ni bilo nič iz tega, sem ga dal dol iz avto.net, ker se mi ne da ubadat s takimi idioti. Kot da je težko poklicat pa rečt da si si pač premislil, ga ne boš vzel, je predrag, že imam drugega, itd. :roll:

@choko: Ne, tele feltne grejo konec letne sezone v prodajo, rihtale se bojo ene druge, tele niso nič zvite. Une druge bodo za zimske, pa za slick/semi slick drugo sezono. Ko dam trenutne gume dol, jih mal spucat, zvagam pa poslikam :wink:

Drugače pa dogaja se zmeraj kaj, če drugega ne tuhtamo kako in kaj naprej. Samo glede na to da je zelo malo uporabnikov ki dejansko povedo nekaj uporabnega, se raje menim preko PM-jev in mail-a, tukaj pa samo objavim kaj smo ugotovili ali kaj sem spremenil in kako se je obneslo :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Evo danes sem malo pomeril trdote in dolžine serijskih fedrov. Iz podatkov dolžine fedrov se ne da tega točno pretvorit v višino avto, oz. razlike v višinah, nekaj pa se le da, bolj za približno predstavo. Dolžina vseh fedrov je bila merjena pri stisku 20kg.

Clio II 1.2 8V (900kg)

spredaj: 15,2kg/cm, 32,4cm
zadaj: 35,0kg/cm, 21,4cm

Clio II 1.4 16V (1000kg)

spredaj: 18,5kg/cm, 32,8cm
zadaj: 33,3kg/cm, 20,6cm

Kot pa vemo imajo nekateri RS-i naslednjo trdoto fedrov:

182 & 172CUP (1080? kg):

spredaj: 24,3kg/cm
zadaj: 50,4kg/cm

182 CUP & Trophy (1080? kg):

spredaj: 31,9kg/cm
zadaj: 56,5kg/cm

To je to za danes, če koga slučajno zanimajo tile rezultati :wink:
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Tole so pa super podatki! To bi blo za vtaknt v kak sticky!
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

No ja, sicer niso najbolj točni verjetno :oops: To je bolj tako, za lažjo predstavo, ker se glih ukvarjam s tem trenutno :D
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Vseeno bi se splačalo narediti en sticky pod tuning ali pa pod Clio & Clio RS. Vse une podatke, ki sem jih jaz našel (še za Eibach) in tvoje (z opombami, da so približne, da se ne bi kdo zapenjal :lol: ). Ker gre za zanimive rezultate. 8) Eibache Pro-kit lahko tudi izmerim čeprav ne vem točno kako si jih točno meril? Dal na navoj, da so bile postrani ali od začetka navoja do vrha?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

No pa nadaljujmo...

Torej meritve so izgledale nekako tako :lol:

Slika

Torej ni ravno strokovno, ma za nek približek je, tehtnica in merilo, list papirja, svinčnik in kalkulator, pa smo tam :wink:

No pa pojdimo malo k styling-u :lol: Katere čmo izbrat za kolekcijo jesen/zima?

Slika

Slika

Hmm, vsake so po svoje zanimive. Dobro, poglejmo kaj imamo gor?

Slika

No pa če gremo kar po vrsti (od L proti D, logično, saj nismo arabci :lol: ):
1. DOT 2405, 4-5mm profila
2. DOT xx05, bolj malo profila
3. DOT xx00!, 6mm profila
4. DOT 5110, 2-2.5mm profila

Torej "zlato" sredino lahko kar takoj črtamo, ostale 2 pa tudi niso kakšen biser :roll: In ker so za čet. napovedali sneg za nas hribce, jaz pa sem "moral" zjutraj v LJ, recimo da je 5let starejša zimska z 2x več profila vseeno boljša za v sneg.

Pa imamo "čigan mobil" :x

Slika

Naj mu bo, ker so lepo ohranjene :wink:

Slika

Do naslednje plače bodo dobre, ko pa dam poravnat druge feltne, kupim še nove zimske, pa smo dobri za par zim :D

Aja, zakaj je blo že treba v Lj? Po inštrukcije na temo podvozja. In ker sem uspešno sodeloval, sem dobil nagrado :oops:

Slika

Ne ne, ne si cedit sline, toliko denarja pa spet nimam :lol: Noter je "samo" to:

Slika

Za spredaj seveda, enaka dolžina in kar 3x trši od originala (2x od RS-a) :wink:

No in ker sem imel počasi res dovolj tako nizkega avta, sem ga spredaj dvignil za 27mm, zadaj pa za 18mm. Tako pa zdaj zgleda tale zverina:

Slika

Slika

Cel sleeper, namen dosežen :D Pa se ne gre samo za izgled, večinoma zaradi lege oz. delovanja samih amortizerjev. Ker je zdaj več hoda, ma da lepše dela. Sprednji konec je itak precej trši, tako da ni šans da ga še naprej zabija, za zadaj bomo pa še videli, ali bom probal od RS-a, ali pa kar direktno naročim nove, trše. Naredil sem pa celih 10km, do optike in nazaj, tako da ni nekih občutkov še. Je pa kar lepo "čvrsto", samo z rebound-om se moram malo poigrat pa samo fertik spredaj :wink: Aja optika...glede na to da je zdaj pozicija rok boljša (zglob končnika je 5-10mm nižje od vpetja roke na mostu), sem lahko zmanjšal naklon (-1.4°, prej 1.7°) in upam da s tem ne bom nič na slabšem.

To je to, rezultat dobrih 9h v 2 dneh, mislim da se je izplačalo. Ker zdaj pa res samo še zadnje fedre menjam, pa je konec. Obljubim :oops:

No pa še kakšno besedo ali dve o gumah. Pa ne zimskih, Savo pa ja vsi poznate. Kumho KU31 namreč.
Torej po nekje 14k km je profila nekje med zimskim in letnim indikatorjem:

Slika

Slika

Recimo da so dale svoje skozi za letos. Sicer za znucat so seveda še, samo tudi v suhem niso več tako dobre kot nove, tako za na cesto jih ne mislim imet. Itak grem drugo leto na 15" in jih prodam skupaj s feltnami (aja, vsi kupci, na plano :P ), ali pa jih kdo vzame za kakšen track day?

Torej, guma je za ta denar (195/45-16, 59€/kom, ostale znamke 75€+) čisto OK. Sicer nekje morajo pač nadoknadit nižjo ceno in po mojem mnenju je to v mokrem :wink: Saj ne da ne drži, samo jaz jim preprosto nisem mogel zaupat da bi res hitro vozil. Lahko bi rekel da so malo nepredvidljive :roll: Sicer se lepo čuti kdaj začne spuščat in tudi ujet se da lepo, brez drame, samo na začetku me je presenetila na ene 3 mestih in od takrat sem šel kar malo z rezervo. To je to. Ker če sem se kdaj malo "spozabil" ( :lol: ), je res dobro držala, samo si mogu bit zbran, če se je kje odločila malo spustit. Aja, pa "flat spot-ing" imajo (recimo Pancho ga na 215/45-17 sploh nima), pač ene 3km zjutraj se malo trese vse skupaj.
Do sedaj je bila moja najboljša guma v dežju Bridgestone Turanza, tisto pa je limalo do zadnjega mm :shock: Robovi že čisto pobrani, samo sem lahko v mokrem vozil skoraj kot v suhem, res dobra guma. Je bila pa v suhem malo slabša, tko je ta hec.

Tako da suma-sumarum, za tak dnar super guma. Edino glede na thread ware 340 sem mislil da bodo zdržale kakšnega jurja km več :roll: Bile so vožene izključno po cesti, razen 1x na Grobniku, ampak tam jih je "fasala" samo sprednja desna guma, pa še to izredno malo. Sem jih pa mislim da 3 ali 4x zamenjal naprej/nazaj, tako da sem vse 4 lepo enakomerno obrabil. Tudi leva in desna stran gume sta skoraj identično pobrani, torej je naklon 1.7° na 4-5cm nižjem avtu pri moji vožnji bil idealen, če sklepamo po sami obrabi :wink:

To je to zaenkrat. V kratkim pomerim še trdoto original Koni fedrov, pa avto še malo pripravim za zimo (zavesice, ročna, tekočina za stekla,...).

Jutri pa še zadnji track day letos, pol pa počasi naprej, ampak res počasi, malenkosti pač. Ker avgusta mi poteče obvezen rok za bonifikacijo, tako da čez poletje bo treba našparat za kaj drugega, ne glede na to da mi dobro služi. Samo manjkajo mu kilovati, sem se pa vsaj res veliko naučil :wink:
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Tastar k vidm, da maš tolk feltn. Maš kej za posodt/prodat za čez zimo? Rabm ene 15ke, najraj plehnate, če se da pa sposodt pa lohk tud alu.
Odgovori