poraba olja renault megane 1.9 dci !

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
spincrus

poraba olja renault megane 1.9 dci !

Odgovor Napisal/-a spincrus »

Zdravo !

Prosim za pomoč ! Nedavno nazaj mi je mehankar menjal turbino, prečistil vse cevi , ki so povezane s turbino ,naredil mali servis. Sedaj imam nenormalno porabo olja :? . Opazil pa sem, da imam pri turbini na desni strani , ki je črna cev , da je zelo mastna oziroma kaplja mi olje od tam. Je mogoče to vzrok, da moram vsake 500-1000 km doliti 0,5l olja :? .
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Kaj pa če bi to peljal nazaj k svojemu "mehaniku" in naj ti odpravi težavo. Možno da ti je uničil cev ki vodi olje do turbine, ne vem probej slikat to cev ki si jo omenil, bo lažje pomagat. Res pa bo najbol če pelješ k temu ki ti je delal in reklamiraš zadevo preden pride do kaj hujšega :roll:
spincrus

saso24 napisal/-a:Kaj pa če bi to peljal nazaj k svojemu "mehaniku" in naj ti odpravi težavo. Možno da ti je uničil cev ki vodi olje do turbine, ne vem probej slikat to cev ki si jo omenil, bo lažje pomagat. Res pa bo najbol če pelješ k temu ki ti je delal in reklamiraš zadevo preden pride do kaj hujšega :roll:

Hvala ! Avto gre danes nazaj k mehaniku je že vse zmenjeno :D Se pravi, da mu lahko zahtevam brezplačno popravilo :?:
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Lahko bi reklamiral, seveda odvisno kaj ti odkrije. Je pa res da tud če je naredil napako bo krivil material in ne bo šlo na njegove stroške. Javi kaj bo odkril.
spincrus

saso24 napisal/-a:Lahko bi reklamiral, seveda odvisno kaj ti odkrije. Je pa res da tud če je naredil napako bo krivil material in ne bo šlo na njegove stroške. Javi kaj bo odkril.

Imaš prav je že po tel. dejal, da je kriva cev in bo po vsej verjetnosti potrebno menjava :mad:
Poročam kaj bo rekel 8)
spincrus

spincrus napisal/-a:
saso24 napisal/-a:Lahko bi reklamiral, seveda odvisno kaj ti odkrije. Je pa res da tud če je naredil napako bo krivil material in ne bo šlo na njegove stroške. Javi kaj bo odkril.

Imaš prav je že po tel. dejal, da je kriva cev in bo po vsej verjetnosti potrebno menjava :mad:
Poročam kaj bo rekel 8)

Pregledal je avto našel ni nič. Cev je ok samo malo bolj jo je pritrdil sedaj pa da vidimo ali bo še naprej tok pupcal olja :)
Zanimivo pa je, da mašina ni nič mastna vse je ok , kadi tudi nič !!! Vprašanje pa je kam gre olje :roll:
Ali se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe oz. kam gre olje :roll:
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Imel isti problem,po menjavi turbine kurjava skoraj liter na 1000km, kadilo ni nič posebnega, motor suh..
Mehanik razstavil motor, oljni obročki so bili fuč, tudi kompresijski slabi. Zamenjal vse obročke plus dal obnovit glavo, vse ventile, teflone in dročnike....
Mislim, da kaj drugega skoraj ne more biti...
LP
spincrus

Grande napisal/-a:Imel isti problem,po menjavi turbine kurjava skoraj liter na 1000km, kadilo ni nič posebnega, motor suh..
Mehanik razstavil motor, oljni obročki so bili fuč, tudi kompresijski slabi. Zamenjal vse obročke plus dal obnovit glavo, vse ventile, teflone in dročnike....
Mislim, da kaj drugega skoraj ne more biti...
LP
Tudi jaz sem dobil podobni odgovor , če ni skrivnost koliko te je prišel ta servis :shock:
Grande

Naj najprej naštejem ( če se bom vse spomnil ) kaj je bilo vse menjano:

- obnova glave poplnoma:ventili, tefloni, dročniki...so poslali enmu majstru v lj-295e z računom

-ojnični ležaji
-vsi batni obročki
-cevi okoli turbine
-lovilec oljnih par
-vse potrebne dihtune (motor glava, karter)
-oljna črpalka ( se je zatikala-preventivno)
-veliki servis (jermena, vodna črpalka) po km še ne bi bilo treba sam ker je bilo že vse narazen in malo je puščala pa smo zamenal
-prepucan interkuler
-olje, filtri, nova hladilna

1900e z delom
Grande

Pa še EGR ventil mi je ščistil...

Porabo imam sedaj 6,3l/100km, s tem da Ac tempomat 130-140, pohodim ga tud na več, pa še mestne vožnje je kar precej. No, nazaj ta denar seveda s porabo ne bom dobil, sam se pa vseeno pelje bolje kot bencinar, ki ga je treba skoz tišat, da kam gre, pol je pa hitr poraba na 8-9.
spincrus

Grande napisal/-a:Pa še EGR ventil mi je ščistil...

Porabo imam sedaj 6,3l/100km, s tem da Ac tempomat 130-140, pohodim ga tud na več, pa še mestne vožnje je kar precej. No, nazaj ta denar seveda s porabo ne bom dobil, sam se pa vseeno pelje bolje kot bencinar, ki ga je treba skoz tišat, da kam gre, pol je pa hitr poraba na 8-9.
Ali si peljal avto k pooblaščenem serviserju ?
No mene je za inf. prišlo : nova turbina ( obnovljena pri podjetju garrett ) + čiščenje vseh cevi + čiščenje erg ventila + eno novo cev je moral kupiti + komplet mali servis z delom in materialom sem plačal 645 eur ( seveda brez računa )

Za ta servis ,da mi ne bo več olja pupcal pa sporočim koliko me je prišlo ( po telefonu mi je dejal okvirno ccal 300 eur ampak zmeraj se še kaj najde za zamenjat ) :D
Grande

Ja če ti bo samo obročke zamenjal potem bo vrjetno precej manj kot pri meni ja, mene je samo obnova glave prišla 300e .Drugače pa ga nisem na uradni servis peljal, že to je bila huda cifra :mad:
reno_fan12

Re: poraba olja renault megane 1.9 dci !

Odgovor Napisal/-a reno_fan12 »

Lahko kakšen kontakt mojstra v ljubljani za obnovo glave? Lahko tudi zasebno sporočilo...

Hvala,
Aleksander
Odgovori