Clio II 1.5 dCI(pre)velika poraba olja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
partyzan
Kraj: okolica Lj

Clio II 1.5 dCI(pre)velika poraba olja

Odgovor Napisal/-a partyzan »

Imam Cliota II (2003) 1.5 dCI 60kW in mi je v 2000km porabil toliko olja, da se je prižgala opozorilna lučka. Kadar štartam hladen motor se pokadi moder dim in bolj trese. Ko je avto ogret normalno teče, vendar se sliši neko pokanje v motorju (kot da bi tolkla kovina ob kovino). Avto je bil v preteklosti že nekajkrat na testerjih zaradi modrega dima ob zagonu in pokanja v motorju. Test šob leto nazaj je pokazal, da so OK. Izpiše pa, da temperatura izgorevanja v cilindru ni ok. Pri pregledu filtra za nafto se ni našlo opilkov.Avto modro pokadi in poka že 50.000 km. Poraba olja pa se je enormno zvišala zadnjih 5000km. Imate morda idejo kaj bi bilo narobe? Je lahko zapacan EGR ventil? Ali je lahko prevelika poraba olja zaradi kakšnih okvar na šobah? Opozorilna luška za šobe (špirala) se mi prižge samo kadar je zunaj mraz in zaženem motor. Nikoli se ne prižge med pospeševanjem. Avto tudi nikoli ne cuka.

Najlepša hvala za pomoč.

Lp
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Kakšen turbo mogoče v odhodu
partyzan
Kraj: okolica Lj

Odgovor Napisal/-a partyzan »

Kakšni pa so prvi znake okvare turbine? Moči avtomobili ne zmanjkuje. Sem šel iz morja in še stegne do 200km/h po števcu, če je malce navzdol, drugače pa po ravnini 190 brez težav:)
Odgovori