Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05
Za zapiranje oken sploh nisem vedel, da obstaja že pri II-ki. To funkcionira pri obeh karticah ali samo pri "prostoročni" (tisti, ki je ni treba dat v režo)?
Navodila imam Italijanska, če ti kaj pomaga
Glede škripanja armaturke se da precej rešit s penastimi lepilnimi trakovi in distančniki ter podlogami iz gume. Je pa res, da so se zdaj, ko je spuščena, črički namnožili vsaj x2 - tudi, če sem prej že poštimal škripanje praktično do neslišnega.
Za rob armatukre zalepit pa sem uporabil Uhu Kraft in je zadeva cool. Namažeš, počakaš par minut in stisneš.
Bom probal foro za okna - hvala za info!
Navodila imam Italijanska, če ti kaj pomaga
Glede škripanja armaturke se da precej rešit s penastimi lepilnimi trakovi in distančniki ter podlogami iz gume. Je pa res, da so se zdaj, ko je spuščena, črički namnožili vsaj x2 - tudi, če sem prej že poštimal škripanje praktično do neslišnega.
Za rob armatukre zalepit pa sem uporabil Uhu Kraft in je zadeva cool. Namažeš, počakaš par minut in stisneš.
Bom probal foro za okna - hvala za info!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ja mislim da bi morala iti zapreti okna ob zaklepu avta, sem videl to funkcijo na meganu 2 letnik 2004, samo s kartico keyless go, jaz pa te kartice nimam imam samo rezervno, tisto kartico druga pa je baje ni, ko je kupljen avto pri avtohiši, so rekli da so dobili samo eno kartico, druga je baje izgubljena že v Franciji ( ali pa da so avto zasegli lizing hiša, pa prodali, tak mi je en mehanik povedal, pa da oni obdržijo tisto kartico).
Keyless kartica je bila za doplačilo in bo moral imeti obe take, kot je meni znano...
Še vedno pa mi ni znano, če to dela samo pri keyless ali tudi pri navadni kartici.
Drgač pa zanimivo branje, mogoče tudi uporabno (bom sprobal popoldne, ko pridem iz službe):
http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=108385
Še vedno pa mi ni znano, če to dela samo pri keyless ali tudi pri navadni kartici.
Drgač pa zanimivo branje, mogoče tudi uporabno (bom sprobal popoldne, ko pridem iz službe):
http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=108385
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Ja, saj senzorje imam za keyless go na kljukah, samo pa nimam kartice, pri nekaterih je rezervna samo navadna pa ena keyless. Tak ima od kolega žena na megane cabrioletu 2 eno keyless, pa rezervno navadno. Mislim da je to odvisno od opreme, pa da so po opremi opremljeni ključi tak ( moja oprema je exspresion) tak da so ena kartica keyless ena pa navadna. Če bi dal keyless kartico delati je to na poblaščenem servisu okoli 200 €če se ne motim??? A dela še kdo te kartice, če je komu znano, kaj ceneje??
Aha, zanimivo. Nisem vedel
Jst ima dve navadne in samo "fake" senzorje na kjukah - se pravi kot ene pokrovčke.
Glede kartice pa povprašaj na servisu, vsaj za navadno! Glede koga s karticami pa ti bi znal pomoje DrDJ kaj več povedat, sam ga ne opažam več na forumu pogosto.
Še nekaj iz navodil za uporabo (sicer ph.1, sam pomoje ne bi smela biti prevelika razlika):
ONE TOUCH ELECTRIC WINDOWS
The one touch mode is an addition
to the electric window operation
described above.
If fitted in the vehicle, it can be used
for:
- the driver's window;
- the two front windows;
- the four windows.
Operate switches 1, 2, 3, 5, 6 or 7.
The system operates:
- w ith the ignition on;
- w ith the ignition off until the front
doors are opened/closed (limited
to approximately 20 minutes).
One touch mode
- Press the switch concerned fully
and quickly: t he window will
open completely.
- Raise the switch concerned fully
and quickly: the window will
close completely.
Pressing the switch during this
operation will stop the window
moving.
Normal mode
- Press the switch concerned
halfway to open the window and
release at the desired height.
- Raise the switch concerned
halfway to close the window and
Remote control window closing
(if fitted)
When you lock the doors from the
exterior using the Renault Card and
you press the locking button on the
Renault Card for more than
2 seconds, the windows will close
automatically.
Special note
If the window detects resistance
when closing (e.g.: a person's
fingers, an animal's paw, the branch
of a t ree...), it stops and then opens
again by approximately 5
centimetres.
Faults
when closing it stops and then
opens again by approximately
5 c entimetres.
In case of a fault when closing a
window, t he system changes to
continuous mode: press the switch
concerned for a s long as necessary
to close the window, then hold the
switch (still on the closure side) for
a second to reinitialise the system.
If necessary, consult your local
Renault Dealer.
Bom probal to in tisto iz angleškega foruma.
Ti maš svojo kje predstavljeno - nisem nikjer zasledil....
Glede kartice pa povprašaj na servisu, vsaj za navadno! Glede koga s karticami pa ti bi znal pomoje DrDJ kaj več povedat, sam ga ne opažam več na forumu pogosto.
Še nekaj iz navodil za uporabo (sicer ph.1, sam pomoje ne bi smela biti prevelika razlika):
ONE TOUCH ELECTRIC WINDOWS
The one touch mode is an addition
to the electric window operation
described above.
If fitted in the vehicle, it can be used
for:
- the driver's window;
- the two front windows;
- the four windows.
Operate switches 1, 2, 3, 5, 6 or 7.
The system operates:
- w ith the ignition on;
- w ith the ignition off until the front
doors are opened/closed (limited
to approximately 20 minutes).
One touch mode
- Press the switch concerned fully
and quickly: t he window will
open completely.
- Raise the switch concerned fully
and quickly: the window will
close completely.
Pressing the switch during this
operation will stop the window
moving.
Normal mode
- Press the switch concerned
halfway to open the window and
- Raise the switch concerned
halfway to close the window and
Remote control window closing
(if fitted)
When you lock the doors from the
exterior using the Renault Card and
you press the locking button on the
Renault Card for more than
2 seconds, the windows will close
automatically.
Special note
when closing (e.g.: a person's
fingers, an animal's paw, the branch
of a t ree...), it stops and then opens
again by approximately 5
centimetres.
Faults
when closing it stops and then
opens again by approximately
5 c entimetres.
In case of a fault when closing a
window, t he system changes to
continuous mode: press the switch
concerned for a s long as necessary
to close the window, then hold the
switch (still on the closure side) for
a second to reinitialise the system.
If necessary, consult your local
Renault Dealer.
Bom probal to in tisto iz angleškega foruma.
Ti maš svojo kje predstavljeno - nisem nikjer zasledil....
Lepa barva
Zgleda ohranjena
Kakšni problemi, razen te kartice?
Kakšni problemi, razen te kartice?
ohranjena je zelo vredi, razen nekaj malih praskic, risov, pa neka luknjica mala na pokrovu motorja. Napak ni razen amaturke, pa nekaj malih popravil na podvozju, pa na priklopu na tester napaka grelnih svečk. Pa neki problem s turbino je bil zato sem priklopil na tester pa ni nič javilo razen napako grelnih svečk. Probelm s turbino da ni delovala cca. 1 uro 30 min, ko sem avto ugasnil pa skočil v Planeta Tuš, pa avto nič vlekel, avto ugasnil štartal pa nič še vedno nikam, pa se vozim po mestu seveda kot stara oma če nikam ne gre brez turbine, odprem okno od turbine niti glasa, postopoma pa se je začela prižigati ( rahlo piskanje), nato pa naenkrat kar gre kot prej, turbina slišna tudi. Naslednji dan pa na tester pa nič, samo napaka grelnih svečk. Pa mi je pol rekel mehanik takoj ko bo napaka spet pojavila da priklopim na orginal tester na Štajerskem avto domu, ( prek poznanstva). avto pa mi gre zdaj normalno, me pa je bilo strah da je šla turbina, ravno pred dopustom ko grem na morje v Tunizijo.
Pomoje je problem v senzorju podtlaka.
Če crkne, ti avtomatsko ne pusti čez 2k obratov in ne pusti laufati turbine. Lahko, da je bila napaka slučajna - slab kakšen hladen spoj, zato ti je potem začelo spet delati. Če senzor samo crkuje in ni čisto umrl, potem ti ne pokaže napake (kjučka in rumenega opozorila).
Če bi šla turbina, se ne bi kar sama zrihtala čez 1 uro
Če bi šla, bi ti itak belo zakadilo (dimna zavesa zadaj) in nabilo obrate do konca.
Sam sem imel tudi 3 grelne svečke fuč, smo zamenjali vse 4 pred cca 2mi tedni. Razlika nenormalna, mrzla teče tišje, poraba normalna tudi pri mrzlem avtu. Se ti splača uredit pred zimo. Jih pa imaš pri Herkulesu za dobrih 9€/kos. Pa še -10%, če si član Renault Kluba
Če crkne, ti avtomatsko ne pusti čez 2k obratov in ne pusti laufati turbine. Lahko, da je bila napaka slučajna - slab kakšen hladen spoj, zato ti je potem začelo spet delati. Če senzor samo crkuje in ni čisto umrl, potem ti ne pokaže napake (kjučka in rumenega opozorila).
Če bi šla turbina, se ne bi kar sama zrihtala čez 1 uro
Sam sem imel tudi 3 grelne svečke fuč, smo zamenjali vse 4 pred cca 2mi tedni. Razlika nenormalna, mrzla teče tišje, poraba normalna tudi pri mrzlem avtu. Se ti splača uredit pred zimo. Jih pa imaš pri Herkulesu za dobrih 9€/kos. Pa še -10%, če si član Renault Kluba
Da imam urediti pred zimo, menjava grelnih svečk, menjava novih zimskih gum (godyear ultragrip 7 ) verjetno, popravilo lopute za klimo zdaj ko je včasih hladno mi piha klima na levi strani da desni pa normalno meša topli zrak pa hladni samo na voznikovi mi ne poleti mi je okoli 22 ° zunaj pihalo vroče, zdaj ko je pa hladno pa mrzlo čist da že zmrzujem, pa popravilo levega stabilizatorja že počasi slišen po luknjasti cesti.
Jo, pri meni tudi, pa še puše moram pregledati. Sam ni še neki kritično. Z mešalno pa še hvala nevem komu nisem imel problemov. Očitno očitno sem zaseden samo s črički, armaturko in čitalcem kartice.
Zdaj me res zanima to glede šip, mi pa verjetno gredo mahanizmi pri obeh sprednjih h koncu - se včasih kar grdo oglašajo, potem spet dva dni dobro ipd.
Bom poročal popoldne glede dviga šip!
Zdaj me res zanima to glede šip, mi pa verjetno gredo mahanizmi pri obeh sprednjih h koncu - se včasih kar grdo oglašajo, potem spet dva dni dobro ipd.
Bom poročal popoldne glede dviga šip!