alternator zamenjal in avto ne vžge
alternator zamenjal in avto ne vžge
Prosil bi za pomoč,če se komu kaj sanja,kaj bi lahko blo narobeZamenjal sem alternator in sedaj mi avto ne vžge in mi gori lučka za blokado proti vžigu.Dal sem gor nazaj stari alternator in isto se dogaja.Aku. sem mel celi čas odklopljen tak, da do kratkega stika ni prišlo.
Hvala
Hvala
Če gori lučka za blokado proti vžigu, pol to nima nobene veze z alternatorjem. Bi prej rekel, da je ključavnica oz. tisti obroček okoli nje pri volanu ko vtakneš not ključ in obrneš, ta je s tistim nekaj narobe. Ali ni dobro priklopljen al kej podobnga. Ko si menjal volan si vse nazaj priklopil tako kot mora bit?
Če avto niti vergla ne, potem je to kriv ravno ta obroček okol ključavnce za vžgat.
Če avto niti vergla ne, potem je to kriv ravno ta obroček okol ključavnce za vžgat.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Probaj z drugim ključem - mami se je na Thalii pred kratkim to zgodilo. Očitno je en ključ "pozabil" kodo in elektronika avta ni pustila prižgat. Je že žgala celo paniko in jokala (avto je imela glih 2 tedna, menda), sem ji rekel, naj proba z drugim ključem. Delažižekrs napisal/-a:Vergla mi edino,če takoj ko dam kontakt obrnem ključ do konca,pol kake dve sekundi vergla.Če pa dam kontakt in počakam da se lučke ugasnejo in pol obrnem potem pa nič ne da od sebe.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
F4R ma senzorje za nesrečo na levem in desnem notranjem pragu pod plastiko oz. do njega prideš ko vmakneš tisti plastični del ki se odpre na pragu od znotraj.
Preden popolnoma razkoplješ avto, preveri naslednje:
- podvolanski adapter; torej vse kablovje ki gre do in iz njega
- pod volanom preveri konektor ki gre v ključavnico za vžig in tisti obroček, če vse klapa (pomeri voltažo)
- tam kjer se štela višino volana, malo bolj levo imaš glavni UCH računalnik, na katerega grejo te povezave s kodnim vžigom. Preveri če ni kje kaj staknjeno in po možnosti daj ven vse varovalke in jih ponovno vtakni nazaj. (to niso one male varovalke iz strani ampak une večje ki so pod armaturo)
Preden popolnoma razkoplješ avto, preveri naslednje:
- podvolanski adapter; torej vse kablovje ki gre do in iz njega
- pod volanom preveri konektor ki gre v ključavnico za vžig in tisti obroček, če vse klapa (pomeri voltažo)
- tam kjer se štela višino volana, malo bolj levo imaš glavni UCH računalnik, na katerega grejo te povezave s kodnim vžigom. Preveri če ni kje kaj staknjeno in po možnosti daj ven vse varovalke in jih ponovno vtakni nazaj. (to niso one male varovalke iz strani ampak une večje ki so pod armaturo)
Aja no sej če maš avto na servisu bojo že oni to šli vse pogledat najbrž? No nevem. Kej druzga nevem kaj bi še lahko blo...
Vpraši še Gregija. Če nimaš številke njegove mi sporoč pa ti jo pošlem.
Vpraši še Gregija. Če nimaš številke njegove mi sporoč pa ti jo pošlem.