Imam vprešanje glede serijskega dump/blow off ventila pri 1.2 tce (Clio 3) motorju in sicer bral sem po različnih forumih, da se pojavljajo težave pri serijskih Bosch-evih ventilih, ki so membranski, da začnejo oddajti nekakšen resonančni zvok pri pri cca 2200-2300 rpm ter pri cca 2800 rpm. Kako zadevo odpravit in ali škoduje to motorju?? Prosim za nasvet, ta zvok sem slišal včerajm pri moje 10dni staremu cliu. Na servis grem v vsakem primeru (garancija), samo zanima me kako ste to trajno rešili, ker na servisu bom po vsej verjetnosi dobil nov ventil (serijski), ki bo spet ista pesem.
Gledal sem že tudi različne ventile Collins, Forge... pa se mi zdi 130-140+€ malce drago to nabavljat ima kdo kakšno cenejšo varjanto??
Hvala za odgovore
Lp
1.2 TCE - Blow off ventil, Dump ventil...
kaj če ventil resonirat, saj samo zrak spušča, ali pa ga ne
imaš kakšen link do teh debat?
glede nadomestnih je pa tako da so boljši, samo je problem ker ima motor najbrž merilec pretoka zraka in ti bo javljal napako
edino če nabaviš takega ki zrak samo cirkulira (kot to dela original plastičen) in ne piha ven
so pa treh vrst, taki z membrano, taki z batom in taki z dvema, slednji je zaprt tudi v prostem teku, medtem ko prva dva nista in veselo sesata zrak
kakšnega točno rabiš, krožečega ali kihajočega, da se avto, oziroma elektronika ne bo pritoževala, pa ne vem
malo pogooglaj kakšen tip uporabljajo na vw 1.8t motorjih
nekaj je bilo govora o nekih kombiniranih ki del zraka zakrožijo nazaj v sistem (in s tem zadovolijo senzorje, da ne milsijo da je nekje luknja), del pa ga kihnejo ven
najbrž niso poceni
pa ne metat denarjas kozi okno ker so itak vsi isti hks, forge....tralala
plačaš ime
glej ebay, lahko kupiš no name ventil, samo da je po funkciji pravi
jaz sem imel najprej enega batnega za 40€, nato sem kupil dvobatnega za 70€ (ki je neka kopija bailey-a, po obliki sta enaka) pa oba delata kar morata delat, edino cenejši je glasnejši
btw original boschev plstikfantastik stane cca 50€
imaš kakšen link do teh debat?
glede nadomestnih je pa tako da so boljši, samo je problem ker ima motor najbrž merilec pretoka zraka in ti bo javljal napako
edino če nabaviš takega ki zrak samo cirkulira (kot to dela original plastičen) in ne piha ven
so pa treh vrst, taki z membrano, taki z batom in taki z dvema, slednji je zaprt tudi v prostem teku, medtem ko prva dva nista in veselo sesata zrak
kakšnega točno rabiš, krožečega ali kihajočega, da se avto, oziroma elektronika ne bo pritoževala, pa ne vem
malo pogooglaj kakšen tip uporabljajo na vw 1.8t motorjih
nekaj je bilo govora o nekih kombiniranih ki del zraka zakrožijo nazaj v sistem (in s tem zadovolijo senzorje, da ne milsijo da je nekje luknja), del pa ga kihnejo ven
najbrž niso poceni
pa ne metat denarjas kozi okno ker so itak vsi isti hks, forge....tralala
plačaš ime
glej ebay, lahko kupiš no name ventil, samo da je po funkciji pravi
jaz sem imel najprej enega batnega za 40€, nato sem kupil dvobatnega za 70€ (ki je neka kopija bailey-a, po obliki sta enaka) pa oba delata kar morata delat, edino cenejši je glasnejši
btw original boschev plstikfantastik stane cca 50€
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Ena izmed debat na forumih
http://www.renaultforums.co.uk/archive/ ... 61743.html
Aha se pravi mora biti tudi ''recirculation valve'' obenem. Tnx
http://www.renaultforums.co.uk/archive/ ... 61743.html
Aha se pravi mora biti tudi ''recirculation valve'' obenem. Tnx