Avantime 3.0 V6 Privilege

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

v galeriji na avantime owners ;)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
.Dk.

Odgovor Napisal/-a .Dk. »

ja lej sosed je mel mislim da 19 col al 20 nwm točno pa je ko ulito na totem avto pa seveda u podn malo sicer sam tud nisem za taka platišča ampak na totem avto zgledajo huh :D
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Ja, tistega sem videl, ko ga je prodajal na avto.net. Bile so 19" in bojda homologirane.

Kakorkoli že... meni ni všeč... želim original... :|
Slika
Uporabniški avatar
lesar
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a lesar »

Ja tudi mene je cena za srečanje odvrnila od poti v francijo (sploh cena bencina za tale naš šparovček)
Baje jih je blo pa okrog 170 avtomobilov gor.
Glede motorja me pa muči, kadar ga pritisnem in ga šaltam na 4000-5000 obratov mi zadrži obrate še za kakšno sekundo in je ful glupo ker ti mašina zatuli v prazno ko menjaš. Zdej sem že nekaj okrog mehanikov hodu pa sumijo, da bi bilo to normalno, ni pa kje probat saj veš kakšna je pogostnost teh avtomobilov in motorjev.
No zanima me ali tebi ves čas lepo teče motor tudi pri priganjanju v obrate ali pri močnejših pospeševanjih?
Avantime 3.0 V6 Privilege, Twingo Gordini 1.2 TCE
Uporabniški avatar
Drejchi

...

Slika
Slika
Slika

polomili in popravili smo predal
Zadnjič spremenil Drejchi, dne 15 Sep 2011, 15:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Drejchi

lesar napisal/-a: Glede motorja me pa muči, kadar ga pritisnem in ga šaltam na 4000-5000 obratov mi zadrži obrate še za kakšno sekundo in je ful glupo ker ti mašina zatuli v prazno ko menjaš. Zdej sem že nekaj okrog mehanikov hodu pa sumijo, da bi bilo to normalno, ni pa kje probat saj veš kakšna je pogostnost teh avtomobilov in motorjev.
No zanima me ali tebi ves čas lepo teče motor tudi pri priganjanju v obrate ali pri močnejših pospeševanjih?
Moj teče lepo in se mi kaj takega ne dogaja.

Avtomobil res ni pogost, je pa zato motor toliko bolj. Renault ga je sicer res imel le v Avantimu in Cliu V6, morda še v Laguni, če gre za isti motor, L7X. So pa isti v pežojih in citroenih.
L7X, kot je oznaka pri Renaultu je bil razvit v španovini z PSA in ti so ga uprabljali tudi po tem, ko je Renault prešaltal na Nissanov 3.5 V6.
Slika
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

lesar napisal/-a:Ja tudi mene je cena za srečanje odvrnila od poti v francijo (sploh cena bencina za tale naš šparovček)
Baje jih je blo pa okrog 170 avtomobilov gor.
Glede motorja me pa muči, kadar ga pritisnem in ga šaltam na 4000-5000 obratov mi zadrži obrate še za kakšno sekundo in je ful glupo ker ti mašina zatuli v prazno ko menjaš. Zdej sem že nekaj okrog mehanikov hodu pa sumijo, da bi bilo to normalno, ni pa kje probat saj veš kakšna je pogostnost teh avtomobilov in motorjev.
Jaz bi reku, da ti sklopka drsi...
Uporabniški avatar
russia
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a russia »

Drejchi napisal/-a:...

polomili in popravili smo predal
Tocno to sem te hotel vprasati glede predala... ker mi noce ostati noter... mislim, da mi manjka uni koscek, ko ga zadrzi noter...
Uporabniški avatar
Drejchi

Potegni predal ven in odvij dva vijaka pod predalom, ki ga držita na vodilih. Potem pa poglej če je vse celo... bela kljukica mora biti tam v armaturi (na moji slikci se je ne vidi dobro, je na sredini poleg zvitega kovinskega traku, ki služi za vzmet) drugi del je pa v predalu (ta se pa slikici dobro vidi). Sestavljen je iz dveh koščkov plastike in vzmeti...
Slika
Uporabniški avatar
lesar

Tadej napisal/-a:
Jaz bi reku, da ti sklopka drsi...

Ne ni sklopka ampak ko pospešuješ in potem menjaš v višjo ne spusti obratov ampak jih zadrži oziroma dvigne ( ko menjaš spustiš gas seveda). Fora je v tem da mi je že nekaj mehanikov reklo da je to normalno ampak meni se ravno ne zdi.

http://www.avantimepassion.fr/node/42

Link za popravilo predala (sicer v francoščini ampak google zna prevajat :) )
Uporabniški avatar
russia

Obema hvala za navodila... Nisem se utegnil predala dati dol, ampak ko sem pogledal odspodaj vidim, da mi fali tisti delcek, ki ga ta na sliki drzi v roki... Na servisu sem ze vprasal, ce je mozno narociti samo ta delcek in pravijo, da ne! Moral bi narociti cel predal, ki pride cca. 250€... Ce mogoce kdo ve kje bi to lahko dobil, naj se javi... :D

Zdaj, ko sem si prevedel ta navodila... Sem zastekal, da je ta mojster kupil samo ta delcek... Je mogoce kdo prijavljen na ta forum, da bi ga vprasal kje je to nabavil?? Thx :D
Uporabniški avatar
Drejchi

Poglej v Dialogys, oz. najdi koga, ki bo pogledal ali ima ta del svojo kataloško število in pojdi potem s to številko na servis, ter naj naročijo.

In če ti vse to uspe, povej potem še tu kataloško in ceno ;)
Slika
Uporabniški avatar
russia

Drejchi napisal/-a:Poglej v Dialogys, oz. najdi koga, ki bo pogledal ali ima ta del svojo kataloško število in pojdi potem s to številko na servis, ter naj naročijo.

In če ti vse to uspe, povej potem še tu kataloško in ceno ;)
Sem gledal ta navodila www.avantimepassion.fr/node/42 , kako se to montira in tam sta dve stevilki, mislis da je to to... :?:

Kit APV pull/push pour boite à gants - 6025372473 - 27.85€

Kit APV pull/push pour boite à gants - 6025372473 - 18.50€
Uporabniški avatar
Drejchi

E, zdej pa s to kataloško na Renault servis in naj naročijo...

Postopek bo pa neki tazga... ja, gospod, tega pa nimamo na zalogi, ne tudi v Novem Mestu nimajo, bo treba naročit v Francijo pa počakat deset dni... pa dinarčke bodo morda želeli vnaprej ali pa, glede na nizko ceno, tudi ne.

Je zabavno :)
Slika
Uporabniški avatar
lesar

Drejchi napisal/-a:E, zdej pa s to kataloško na Renault servis in naj naroèijo...

Postopek bo pa neki tazga... ja, gospod, tega pa nimamo na zalogi, ne tudi v Novem Mestu nimajo, bo treba naroèit v Francijo pa poèakat deset dni... pa dinarèke bodo morda želeli vnaprej ali pa, glede na nizko ceno, tudi ne.

Je zabavno :)
Je zabavno kot praviš in včasih moraš tudi razložiti kaj za en avto sploh je in potem vsaj še petkrat jih prositi-spomniti kaj je s tvojim naročenim delom.
Še bolj zabavno je s tem avtomobilom priti do servisa. Zadnjič se odpravim na servis in mehaniku povem kaj bi rabil in vse lepo in prav dokler nisem povedal za kateri avtomobil gre. Potem pa, oh gospod imamo vse polno, na vrsti šele čez kakšen mesec, mi bolj nemška vozila popravljamo in take buče.
Russia ti imaš 2.0 motor če se ne motim, a je dovolj močan za ta naš tank? Pa brez steklene strehe če se ne motim.
Drejchi si kaj razmišljal o plinu? Mene nekaj vleče da bi poskusil.
Odgovori