Kot član foruma voznik sem za kazni , in da se kaznujejo cpprekrški
samo kar pa je preveč je preveč.
Za to predlagam da začnemo zbirati podpise za referendum saj
smo v tej državi imeli referendum za vsako brezvezno stvar.
Zbiranje podpisov proti kaznim in referendum
Zbiranje podpisov proti kaznim in referendum
Veni, vidi, vici!
bam88 ravno ta sistem je zgrešen, zakaj bi moral plačati več če imam višjo plačo ? Ok zastopim da nekomu ki zasluži 3000 ni tok težko dat 500e za kazen kot nekomu ki zasluži 1000. Vedet moreš da tisti ki ima tok visoko plačo ima tudi višji standard življenja, Če imaš ti sedaj recimo 1000 pa od jutri dalje 3000 ti bo ostalo 2000 na računu samo kake 3 mesece, v parih letih bi si pa tok dvignil standard življenja da bi ti od plače že bolj malo ostalo, in bi ti bilo za kazen lih tko težko dat 500e
Enako so hoteli narediti za vrtce, sedaj za kazni, pa pri zavarovanjih zdravstvenih bo tudi tako, meni recimo je tole zgrešeno, ker potem se nima smisla trudi da bi zaslužil več. Ko bi plačal recimo kazen, pa vrtce za mularijo, pa zd zavarovanja pa še kaj se bo našlo, in na konc je vseen al maš 1000 plače al pa 3000 al pa samo socilano pomoč
Enako so hoteli narediti za vrtce, sedaj za kazni, pa pri zavarovanjih zdravstvenih bo tudi tako, meni recimo je tole zgrešeno, ker potem se nima smisla trudi da bi zaslužil več. Ko bi plačal recimo kazen, pa vrtce za mularijo, pa zd zavarovanja pa še kaj se bo našlo, in na konc je vseen al maš 1000 plače al pa 3000 al pa samo socilano pomoč
podpisbam88 napisal/-a:ok yaxo pravis da tist k ma 3000€ place ima visji standart od tistega kakor ma recimo 500€... potem je to cist fer da se zaracuna njemu kateri ma vecjo placo vecjo kazen? glede na to da ima vecji standart in placo prot manjsimi potem je primerna tudi kazen vecja? nekak se to zbalansira med veliko in malo placo? a ni res?
konc koncev ce gledas da tist ko ma vecjo placo ima vecji standart je pol financno skor tako kot tisti ki ima 500€ in manjsi standart mar ne? nekak sta si enaka. meni bi se zdelo to precej fer.
totalno mimo razmišljanje. sej zato pa je taki sistem ko je, ker tisti ki so na oblasti razmisljajo v tej smeri. Ti bi moral plačati zato več, da se še bo tebi poznalo na standardu življenja ne samo revežom. Misliš da se nekomu ki ima 1000eur plače ne pozna na standardu, če dobi tako veliko kazen? In to je prav, poznati bi se moralo tudi bogatim. Ne pa da samo revežem trgajo od ust!yaxo11 napisal/-a:bam88 ravno ta sistem je zgrešen, zakaj bi moral plačati več če imam višjo plačo ? Ok zastopim da nekomu ki zasluži 3000 ni tok težko dat 500e za kazen kot nekomu ki zasluži 1000. Vedet moreš da tisti ki ima tok visoko plačo ima tudi višji standard življenja, Če imaš ti sedaj recimo 1000 pa od jutri dalje 3000 ti bo ostalo 2000 na računu samo kake 3 mesece, v parih letih bi si pa tok dvignil standard življenja da bi ti od plače že bolj malo ostalo, in bi ti bilo za kazen lih tko težko dat 500e