megane I ključavnica za vžig motorja

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
andreiro
Kraj: Dravograd

megane I ključavnica za vžig motorja

Odgovor Napisal/-a andreiro »

pred kratkim mi je skurlo štarter+alternator(al kako se napiše), zdej mi je pa odpovedla še ključavnica, ko prižgem avto se ključe ne vrne več v pozicijo, mehanik mi je rekel da je pokvarjena fedrca v ključavnici! v renaultovih salonih bo to verjetno precej draga stvar, kaj se da naredit??!?? ali je možno zamenjat samo tisto fedrco ali je potrebno menjat celotno ključavnico, kako je potem tudi z kodo vžiga? ali mi lahko kaj svetujete, kaj če uzameme kakšno rabljeno. Pri lokalnem dilerju za avto dele mi lahko zrihta original iz francije za 220€ ali je to normalna cena, za celotno ključavnico z ključem?

Hvala za odgovore.

lp
andreiro
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Probaj dobit kje rabljen komplet. Sm mel isti problem na cliotu 1. Zamenjal sem ključavnico, tako da sem imel pol za vžig drug ključ. Čip oz. kodo pa pobereš iz starega ključa.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Re: megane I kljuèavnica za vžig motorja

Odgovor Napisal/-a rambo »

andreiro napisal/-a:pred kratkim mi je skurlo štarter+alternator(al kako se napiše), zdej mi je pa odpovedla še kljuèavnica, ko prižgem avto se kljuèe ne vrne veè v pozicijo, mehanik mi je rekel da je pokvarjena fedrca v kljuèavnici! v renaultovih salonih bo to verjetno precej draga stvar, kaj se da naredit??!?? ali je možno zamenjat samo tisto fedrco ali je potrebno menjat celotno kljuèavnico, kako je potem tudi z kodo vžiga? ali mi lahko kaj svetujete, kaj èe uzameme kakšno rabljeno. Pri lokalnem dilerju za avto dele mi lahko zrihta original iz francije za 220€ ali je to normalna cena, za celotno kljuèavnico z kljuèem?

Hvala za odgovore.

lp
lahko pa nekam montiras start gumb.
tako sem imel nekaj casa narejeno.
kontakt s tem kljucem.
potem kable na start gumb,kise vrne iz pozicije 1 nazaj na nulo sam.
vgasnes pa spet s kljucem.
tako sem imel jaz narejeno nekaj casa na clio 1 in polo letnik 1995
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Tudi dobra varijanta. Jaz sem pa takrat dobil zastonj ključavnico od kolega ki ga je razbil tk da sem imel rešeno. Če te gumb ne moti je s tem najmanj dela in tudi najceneje prideš skozi.
Odgovori