težava z elektroniko na laguni

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

ciril88 napisal/-a:Ecu? je ventil za dovajanje zraka ali nekaj takega?
sry :P

ecu= engine control unit = računalnik (za vbrizg)
skrivo
Kraj: Pi?°ece

Odgovor Napisal/-a skrivo »

Nadaljevanje moje zgodbe (imam Laguno II 1.6 16V letnik 2001). Po tem ko je avto spet začel delat (ko sem rasklenil in nazaj sklenil tisti 3 žilni konektor na katerem piše DELCO electronics - v bližini tiste lopute) sem šel k mehaniku. Ta je priključil računalnik (takoj je ugasnila lučka za pline...) in izpisala se je napaka "P0120" kar pomeni napaka na pedalu za plin. Mehanik je že vedel, da to ni to (rekel je tudi da v teh primerih loputa tudi ni problem) in mi povedal, da je lahko problem napeljava ali pa računalnik.
Zaenkrat pa mi avto še vedno normalno deluje (od takrat sem naredil cca. 500km) in se bom vozil dokler bo tako (to mi je svetoval tudi mehanik). Ko bo avto spet padel v ta "safe mode" grem pa nazaj k mehaniku.....javim kaj bo novega.
ciril88

Odgovor Napisal/-a ciril88 »

Meni je isto 1. javilo napako "P0120" Danes sem ga peljal k mehaniku in je samo gorela lučka za izpuhe, seveda sem ga tudi stisnil in se ni hotela prižgat, bo še preveril napeljavo, saj ko si kable zmigal je lučka ugasnila.

Javljam ko bo kaj novega.

Lp Ciril
Uporabniški avatar
ridder

ta napaka pomeni: throttle flap sensor A/ acceleration padal position fault in circuit

to pomeni napaka na loputi (za plin) / napaka na pedalu za plin (gas)

postopek je menjati oboje (najprej eno, po potrebi še drugo)

l.p.
ciril88

Morem povedat, da sem danes šel po avto in je menjana loputa in konektor ki pride na loputo, mislim pa da je tudi plinska pedala menjana. Če bo šlo kaj narobe pa spet javim.

Lp Ciril
ciril88

Lučka za elektroniko se je spet prižgala, toda sedaj gas pedala normalno deluje, toda se mi zdi kot da bi avto slabo pospeševal. In tudi zgodilo se mi je parkrat da ko sem ga prižgal je takoj ugasnil.

Še kak predlog.

Lp
Uporabniški avatar
ridder

ciril pol je verjetno računalnik zanič.
ciril88

Pozdravljeni,

Danes me je klical mehanik, da je ugotovil, da je loputa hin. Saj je prvič ko je bila original (moja) je šel avto v safe mode. Nato je dal testno neko rabljeno loputu iz drugega avta in je bilo nekaj časa OK, nakar se je lučka za elektroniko spet prižgala toda v safe mode ni šel. Pravi, da je loputa ter pa pride nova nekje 190 ali 200€ brez ali z DDV tega se točno ne spomnim. Drugi teden ko dobim avto nazaj, vam javim če je težava odpravljena.

Lp
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Zelo podobna tema, če komu kaj pomaga (prokleti Renoji smotani, jao - še dobro da sem ga nateral v Srbijo, da ga slučajno kdaj ne srečam več). :? :twisted:

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 4&start=15
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

No, resnica je, da imajo vsi z VAGom vred enako narejeno in to so Bosch in Hella elementi, da ne bomo nakladali. Mazda deli so pa še Xkrat dražji in še na Ebayu ni te robe. Jaz imam za rezervo doma z Ebaya in loputo za 50€ in pedal za 15€. Menjava ni nikoli res potrebna, dovolj je čiščenje kontaktov na debelejših konektorjih s papirjem 1000, po potrebi pa odpiranje pokrovov in (nikoli se ne dotikaj) pošpricaš z WD40 drsnike in jih premigaš večkrat v skrajne lege. Pri sestavi v konektorje še kontakt spray in zadeva dela v nulo. Ne delajte panike, težave so na vseh sodobnih avtih, k sreči je Renaulta pri nas največ, ni pa nič slabši po kvaliteti od ostalih, raje recimo naprednejši. Imam Passata AWT 1.8T in Espace 2.0T F4RT in mi ne govorit kateri koliko košta. Pri Passatu stano menjaš cinšpule (Beru 45€), hladilnik za olje (180€ + noro čiščenje bloka), zglobe (85€), ki šklopotajo. Prej sem imel Citroena 3.0V6 ki pa je tisočletje naprej z ekonomičnostjo in učinkom, pa še bebavega vztrajnika nima. To je pri Renaultu identični L7X motor z 210 kojni. Za moj Espace je bil do zdaj potrebno redno pri 140kkm menjati samo kretenski dvomasni vztrajnik za klasiko s sklopko (500€), jermene, šponarje in jermenico, izjemoma pa vodno hlajeni alternator, pa še tukaj bi lahko menjal samo diode za 50€ pri Kogovšku, jih pa za ta 150A alternator kar težko dobiš in čakaš.
ciril88

Sedaj mi je mehanik zmontiral novo loputo ter konektor pri loputi in sedaj deluje za 1x OK.

Lp
Odgovori