Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Pa smo se vidl :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

killah bee napisal/-a:Pa smo se vidl :D
Me je veselilo :smt011

Naslednja runda pa čričkomor :)
Uporabniški avatar
drhouse

V sredo je bilo pestro...

Z Majo sva naredila servis: menjava motornega olja, zamenjala sva vse filtre - oljni, nafte, kabine in zraka, zamenjala olje v menjalniku, popravila čitalec kartice - se je spet jeziček odlomil, popravila termično zaščito okoli izpuha, ki je ropotala ob speljevanju, malo popustila šponer jermena, ker je ob toplem avtu cvililo in se oglašalo in očistila EGR 8)

Sploh EGR je bil poglavje zase. Itak ni hotel ven :roll: Po 35min prepričevanja z vsem mogočim orodjem od izvijačev do kladiv je ku*ba končno popustil. Je bil skrajni čas za čiščenje. :shock:

Slike sledijo, je pa bil zapacan in zamazan, v kanalih je bila skoraj 1 cm debela katranu podobna snov, ventil se sploh ni več odpiral in zapiral. Čistilni bencin je rešil vse probleme.

Avto je kot prerojen, ne kadi, lepi na sedež, lepo pridobiva obrate 8)

Še vedno pa je ostal problem zamorjenega vlečenja v 6ti med 2k in 2.2k obratov, v tem območju opažam tudi rahlo vibriranje oz. pulziranje avta, recimo 4-5x v sekundi. Še vedno sumim na senzor podtlaka, bomo videli, kaj bo prinesel čas. Ostalo je super 8)

Sem pa rahlo nepremišljeno in na hitro kupil 2 gumi, da bi še za eno sezono pokombiniral z dvema prejšnjima in sem se rahlo uštel. :oops: Tako, da prodajam 6 gum za 50€, če kdo prodaja avto in bi hotel dobre gume zadržat zase, te pa dat gor ali rabi za kako foro ipd... Mogoče kupi kak vulkanizer za subvencijo pri oddaji izrabljenih gum :)

Se pravi 6x 225/45/17: 4x Bridgestone Turanza, letnik 09 in 2x Continental SportContact 2, letnik 08. Bridgestone ima ena dobrih 5mm profila in je enakomerno obrabljena, druga ima slabih 5mm profila in je pobrana na robu. Drugi dve imata cca 4mm profila ima pa ena noter žebelj in inekcijo. Continental imata obe dobrih 4mm profila, ena ima pobran rob druga pa inekcijo.

Vseh šest skupaj ali po dogovoru.

Toliko za zdaj, slike še pridejo :wink:
Uporabniški avatar
drhouse

Obrnili 160k km in pripeljali k hiši še enega družinskega člana 8) Slike sledijo v novi temi :D
Uporabniški avatar
drhouse

Opazil razliko v delovanju motorja: slab vlek se pojavi samo še občasno, spet trga volan iz rok, kot nekoč (mogoče mal pretiravam :lol: ). Še vedno sumim, da je nekaj s senzorjem pretoka zraka - bo šla na računalnik.

Poraba je prijetnih poletnih 5.7 - 6L, dnevna relacija CE - LJ - CE in malo po mestu, dinamična vožnja po omejitvah in kakšna prehitevanja do 150km/h.

Kilometri so glih šli čez 163k. Sem že omenil, da je spet odletel jeziček pri kartici? Bomo spet lepili...

Drug teden pa mal do Weinberga 8)
Uporabniški avatar
drhouse

V Avstrijo nismo ši... doma bli :lol:

Mal igračkanja:
Pri filtru zraka je sesalna cev zeloooo vibrirala, sem jo na novo pritrdil. S čistilnim alkoholom sem nežno ščistil senzor podtlaka. Razlika mogoče je, mogoče jo ni... Definitivno mu teta s koso diha za ovratnik :roll: Zalepil sem jeziček v čitalcu kartice - tretjič in upam, da zadnjič :evil: Pa sčistil senzor klime gor pri ogledalu.

Zdej pa sva z Majo neki debatirala: Že dolgo so v planu 18ke, ki so bodo uresničile spomladi. To za sabo povleče kar nekaj dodatnih stroškov - treba jo je spustit, ker traktorja ne bova imela. Amortizerji bodo počasi za menjavo in bi naredil sproti še to, bi pa dal kar kompleten kit s fedri. Da se potem nebi čez par 100km spet delalo optike, bi zamenjal še končnike (kar še nisva) in zadaj, če bo kaj potrebno. In ker bodo kolesa že dol, bi zamenjal še diske, ker sploh zadnji bodo res samo še za to zimo...

Seštevek je velik, rezervni deli pri nas pa kar dragi. Zato me zanima: je kdo kupoval dele preko neta v DE, UK, FR ipd?

Tukaj bi se torej šlo vsaj za kit fedri+amortizerji (-35mm), 4x diski s ploščicami, verjetno 2x volanski in 2x spodnji končnik, kak stabilizator...

Kakšne izkušnje?

Drgač pa smo že na 165k km in zaenkrat vse ok... TOK TOK!!!!! :D
Uporabniški avatar
drhouse

A še kdo opaža, da avto bistveno bolj dimi, če tankaš na Agip-u? :shock:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Ja, kolega na Astri 1.7 CDTI.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
drhouse

Zanimivo... Ker imam pa občutek, da se avto bolje in bolj umirjeno pelje.
Uporabniški avatar
drhouse

Prihajamo v zrela leta; baba jih je obrnila 170k km 8)

Še ena prošnja za pomoč:

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 139#419139
Uporabniški avatar
drhouse

Kje lahko dobim homologacijski kartonček? :twisted: :twisted: :twisted:

Nimam ga, namreč - prejšnji lastnik ga ni našel.
Uporabniški avatar
drhouse

Nekaj novosti:

Menjalo se je olje in filtre, ker je spet 15k km okrog. Zamenjal sem volanske končnike in enega spodnjega, drugega bo mehanik, ker se tega ne pritaknem več. Nikoli. A-a! :mad: Zamenjal sem še zadnje ploščice, ker so zaškripale.

Čaka me pa že pripravljeno še kar nekaj stvari, prevzamem načeloma jutri: komplet diski, amortizerji. V roku enega tedna pridejo še H&R :twisted:

Torej, se v roku enega tedna zamenja še: 4x diski, 4x amortizerji, 4x fedri, sprednje ploščice, levi spodnji končnik. Avto gre še na diagnostiko, da se vidi, kaj je s tem nezveznim pospeševanjem.

Po nasvetu mehanika jo bolj stiskam in vozim na višjih obratih, dodal sem še Cyclo dodatek gorivu za čiščenje šob in motorja - zadeva je drastično boljša, vendar to ni še to. Pa popustil sem jermen, zdaj ga ne več tako nagravžno zateguje.

Ko bo vse zamenjano, gre še na optiko.

Glede na čas se bo še poliralo šipo (sem že v dogovorih) in urejalo pri ličarju (poliranje, barvanje, menjava luči oz. poliranje).

Spomladi pa na 18" 8) Verjetno Tomason TN7, Barracuda Voltec so preeeedraaaage in tudi v 5x108 jih ni :?

Toliko za zdaj, kilometrov je že 172k in za enkrat nobenga resnega izrednega problema (od potrošnega olje, zavore, ostalo pa končniki in nosilec motorja). TOOOOOK TOOOOOK TOOOOOOOOOOK na les :lol: :lol:
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Like this :D
Uporabniški avatar
drhouse

Me too :D Kako maš kaj časa v tem tednu? Jst zna bit, da sem v petek fraj pa ploščice na 19ki menjavam, če te zanima za družbo. Z veseljem pa tudi prej, te še rožica čaka in, da eno rečemo ;)

Še okoli končnika: zadeva je na na vilico zanetana. Net naj bi se "samo" odbilo s sekačem ali povrtalo. Ja, če imaš dvigalo, sam v kanalo nisem mogel prit zraven. Pa so peli improvizirani sekači, svedri od strani in nazadnje fleksarca, da sem te ku*čeve nete odbil. In valda, potem niso ven šli. In spet vrtat od strani, zbijat ven z enim improviziranim L orodjem.... In se je ku*ba vdal po 2h urah mučenja... Nov pa ma itak vijake, je bil gor v 5ih minutah.

Levega pa tako mehanik menjuje tudi, če mu dam 100€ za delo! Sam, da se ne dotaknem več tega :lol:

Še nekaj: nimam homologacijskega kartončka - prejšnji lastnik ga ni našel. A to lahko na pooblaščencu naročim, ali kako je s tem?
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Kartonček pomoje dobiš kjer koli ko majo homologacijo. Na pooblaščenca pa probaj poklicat.

V petek nimam časa, mogoče kakšna nedelja, drugače pa čez teden se lahko dobimo, mogoče tudi kak bazen pride v poštev ker tole dans je too mač pa še ceu tedn bo tak 8)

lp
Odgovori