MEGANE RS III
Da malo obnovim temo in odgovorim sam sebi. Trophy-i še niso razprodani in tudi cena je veliko bolj ugodna od nemške
Spet me je premamil
Zdaj pa eno resno vprašanje za lastnike Meganov RS. Vem, da se tega ne sprašuje, ker ni pomembno pri takem avtomobilu, ampak meni je, ker AC pri meni pomeni več kot polovico vseh narejenih km.
Torej, koliko obratov ima avto pri 130 in pri 160km/h, ter koliko je trenutna poraba pri eni in drugi hitrosti. Namreč večkrat letno imam relacije po 500km+ skupaj in če moraš po 5 ur poslušati 5000 obratov mi je že zoprno. Sedaj sem navajen dizelske miline, kjer je pri 180 nekaj malega čez 3000 obratov
Hvala!
Zdaj pa eno resno vprašanje za lastnike Meganov RS. Vem, da se tega ne sprašuje, ker ni pomembno pri takem avtomobilu, ampak meni je, ker AC pri meni pomeni več kot polovico vseh narejenih km.
Torej, koliko obratov ima avto pri 130 in pri 160km/h, ter koliko je trenutna poraba pri eni in drugi hitrosti. Namreč večkrat letno imam relacije po 500km+ skupaj in če moraš po 5 ur poslušati 5000 obratov mi je že zoprno. Sedaj sem navajen dizelske miline, kjer je pri 180 nekaj malega čez 3000 obratov
Hvala!
Takole, tudi jaz delam veliko kilometrov na avtocesti in moram rečt, da je avto kar tih do hitrosti 160. Še celo pri 200 km/h se lahko nekako normalno pogovarjaš.zblojenc napisal/-a:Da malo obnovim temo in odgovorim sam sebi. Trophy-i še niso razprodani in tudi cena je veliko bolj ugodna od nemškeSpet me je premamil
![]()
Torej, koliko obratov ima avto pri 130 in pri 160km/h, ter koliko je trenutna poraba pri eni in drugi hitrosti. Namreč večkrat letno imam relacije po 500km+ skupaj in če moraš po 5 ur poslušati 5000 obratov mi je že zoprno. Sedaj sem navajen dizelske miline, kjer je pri 180 nekaj malega čez 3000 obratov![]()
Hvala!
Kaj se tiče porabe pa je tko, kar je nad 130 km/h ne gre dost pod 10l/100km. Pri 130 ima 3.000 obratov v 6. prestavi. Veliko časa se vozim med 140 in 160 km/h in imam pri tem porabo med 11 in 12l/100 km. Včasih še mogoče več, odvisno od bremzanja in pospeševanja.
Če se normalno vozim naredim z enim tankom goriva cca. 500+km, če ga priganjam ne pridem niti do 400km.
Moje mnenje, tega avta ne kupuj, če te skrbi poraba, saj je enkrat večja kot pri kakem dizlu, kaj se pa tiče "hrupa" v kabini, naj te samo pomirim, sploh ni tako glasno, kot bi človek pri takem avtu pričakoval.
Upam da sem ti s tem kaj več pomagal pri odločitvi:)
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Clio IV RS EDC 2015
Hvala za odgovor.
Če bi me sama poraba skrbela sploh nebi gledal takega avtomobila in bi gledal kakšne šparovčke. Zanimala me je neka okvirna številka katero si mi podal in mi je sprejemljiva. Če bi se pa številka pri 160km/h vrtela okoli 15 litrov bi pa že pošteno razmislil. Namreč 160km/h je zame neka normalna potovalna hitrost na AC. To, da pa trenutno vozim dizla je pa splet okoliščin, ker sem še leto nazaj bil večkrat tedensko na relaciji LJ-CE-LJ.
Kako je pa kaj s težavami? Bral sem o tktk-anju v eni temi. Je še kakšen tak "bombonček"?
Če bi me sama poraba skrbela sploh nebi gledal takega avtomobila in bi gledal kakšne šparovčke. Zanimala me je neka okvirna številka katero si mi podal in mi je sprejemljiva. Če bi se pa številka pri 160km/h vrtela okoli 15 litrov bi pa že pošteno razmislil. Namreč 160km/h je zame neka normalna potovalna hitrost na AC. To, da pa trenutno vozim dizla je pa splet okoliščin, ker sem še leto nazaj bil večkrat tedensko na relaciji LJ-CE-LJ.
Kako je pa kaj s težavami? Bral sem o tktk-anju v eni temi. Je še kakšen tak "bombonček"?
Zaenkrat nisem imel nobenih težav, tole tktk-anje je pa prisotno skoraj pri vseh, ni nič dramatičnega, če zahtevaš na servisu, da to popravijo ti bojo zrihtal pod garancijo. drugače se pa ta zadeva popravi pri velikem servisu tudi pod garancijo. Mene ne motizblojenc napisal/-a:Hvala za odgovor.
če pa te še kaj zanima pa samo vprašaj
Clio IV RS EDC 2015
Clio IV RS EDC 2015
Poraba je taka kot je denisk napisal. Torej pri 130km/h je okoli 9-10l. Za vsakih nadaljnih +10km/h prištej zraven tam okoli 0,7-1l porabe. Torej pri 160km/h je poraba najmanj 12l...preizkušeno.
To trkanje v motorju je pa serijska/tovarniška napaka za modele, ki so bili narejeni do nekje konca leta 2010. Če boš kupil novega, te tovarniške napake več ne bo.
To trkanje v motorju je pa serijska/tovarniška napaka za modele, ki so bili narejeni do nekje konca leta 2010. Če boš kupil novega, te tovarniške napake več ne bo.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
tu je govora o trenutnih porabah pri določeni hitrosti, drugače se moja poraba pri kombinirani vožnji vrti med 11 in 12l. to je predvsem zarad avtoceste. ko se vozim več ali manj samo po regionalni cesti imam porabo okrog 9. za primer, ko sem šel iz LJ na Krk, je bla povprečna poraba za teh 170 km 7.5l. ampak je blo res jajcanje v 6. prestavi 90% poti.Stupo napisal/-a:Potem so pa teli Megani precej žejni
sicer pa ko se odločiš za tak avto pač ne gledaš na to. vsak špas neki stane.
Clio IV RS EDC 2015
Clio IV RS EDC 2015
-
etore
poraba nesme nikoli bit odločilen faktor ker pole si ze v štartu falil z nakupom. meni pije m3 16L pa me sploh ne briga ker že prej ko se usedem v avto se mi smeje ker vem da bom uzival... isto je pri meganu... avto dosti uzame in ogromno vrne... je pa res da velika večina ni zmožna plačat te zabave...
Glede na 3.0 6V dizle ko imajo porabo pod 8L ko ima RS porabo 15L je velika razlika...jaz si nisem predstavljal, da imajo turbinarji tako veliko porabo... Drugače bencin je le en del stroška....drugi del je zavarovanje...tretji del so pa pnevmatike...ni poceni špas...je pa res kot je etore napisal, da avto da precej užitka in takrat se to zanemari 
Mimogrede... cene RS-a so šle precej gor (prav tako za dodatno opremo) kolikor sem gledal. Ko sem jaz kupoval (malo manj kot leto dni nazaj) so bili občutno cenejši tam za 2-3k €....
Mimogrede... cene RS-a so šle precej gor (prav tako za dodatno opremo) kolikor sem gledal. Ko sem jaz kupoval (malo manj kot leto dni nazaj) so bili občutno cenejši tam za 2-3k €....
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010