Grelne svečke - Renault CLIO II
Grelne svečke - Renault CLIO II
Imam Renault CLIO II 1.5 dci, letnik 2004. Trenutno imam prevoženih nekaj čez 130 000 km in imam še prve grelne svečke.
Sedaj, ko sem bil na dopustu cca. 8 dni, mi je avto stal v garaži in sem imel problem, da mi avto ni vžgal. Nato sem s pomočjo dodatnega akumulatorja in s pomočjo kablov povezal z akumulatorjem v avtu in mi je potem vžal v tretjem poskusu. Sedaj mi avto spet vžiga v prvo...razmišljam, da so mogoče krive grelne svečke, da mi ne delujejo vse.
A lahko morda kdo pove, a je že čas, da menjam grelne svečke al še naj počakam?
Sedaj, ko sem bil na dopustu cca. 8 dni, mi je avto stal v garaži in sem imel problem, da mi avto ni vžgal. Nato sem s pomočjo dodatnega akumulatorja in s pomočjo kablov povezal z akumulatorjem v avtu in mi je potem vžal v tretjem poskusu. Sedaj mi avto spet vžiga v prvo...razmišljam, da so mogoče krive grelne svečke, da mi ne delujejo vse.
A lahko morda kdo pove, a je že čas, da menjam grelne svečke al še naj počakam?
Pozdravljeni
Pri teh prevoženih kilometrih so žarilne svečke ponavadi že menjane. Preverite pa tudi akumulator............po opisu je z pomočju drugega akumulatorja motor prižgal .......................... obstoječi akumulator??????
Lep pozdrav
Pri teh prevoženih kilometrih so žarilne svečke ponavadi že menjane. Preverite pa tudi akumulator............po opisu je z pomočju drugega akumulatorja motor prižgal .......................... obstoječi akumulator??????
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Če je avto 8 dni stal ni nič čudnega če ni hotu užgat. Takšni 'počitki' nikoli ne koristijo akumulatorju. Sploh če je potem užgau s pomočjo drugega akumulatorja je velika verjetnost, da je bil samo izpraznjen akumulator.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Akumulator je drugi in je star dve leti. Pomoje je tudi bil samo izpraznjen akumulator, ker sedaj mi avto spet vžiga normalno v prvem poskusu.
Lahko morda kdo pove kakšni so prvi znaki, da je potrebna menjava grelnih svečk? ...verjetno avto ne vžiga več v prvo....verjetno jih bom menjal, ker imam sedaj počasi servis menjave olja in oljnega filtra ter filtra kabine.
Lahko morda kdo pove kakšni so prvi znaki, da je potrebna menjava grelnih svečk? ...verjetno avto ne vžiga več v prvo....verjetno jih bom menjal, ker imam sedaj počasi servis menjave olja in oljnega filtra ter filtra kabine.
To je že pa res pri nemarno dotrajanih oz. že načetih svečah ali celo kaj drugega, ...lisko napisal/-a:Ne da ne vžiga v prvo ampak motor se trese,vžge po treh cilindrih, kadi svetel sivkast dim ob zagonu....
Grelne svečke se iztrošijo tudi šele precej kasneje kot 150 000km. Opaziš pa po tem, da več časa verbla in medtem tudi že kadi belo-sivo iz avspuha. Ko vžge pa zakadi še konkreten oblak tega dima - zavese.
Ti bo pa prej dovolj takega vžiganja, kot boš dočakal vžig na tri cilindre in boš že menjal sveče...
Po 8 dneh parkinga bi preveril kar akumulator, sploh če je bil 2 leti nazaj že menjan. Ne čakaj na prvi mraz..., preveri, da ni kake skrite porabe in nato pripravi nov akumulator.
Glede na opis napake bi znala nagajati kakšna šoba.lisko napisal/-a:Ne da ne vžiga v prvo ampak motor se trese,vžge po treh cilindrih, kadi svetel sivkast dim ob zagonu....
Ti mogoče utripa oražna lučka?
Pri mojemu dci82 je bil enak problem, pa je bil na koncu kriv slab kontakt med konektorjem in računalnikom.