Laguna cuka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Edoedo

Laguna cuka

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

Laguna 1 ph2 1.6 16v

v teh vlažnih in hladnih jutranjih dnevih mi auto na začetku cuka.. torej danes ga zalaufam speljem prešaltam v drugo stisnem gas auto začne cukat cukanje je kr močno, recimo tko k da bi spušču pa dodaju gas (uglaunem gunca se ceu auto).. tut se zgodi da ko mal bl pohodm gas zgubi moč in pol začne cukat ... ko se ogreje je normalno...

Benza je dost, bencinska pumpa sicer piska amapk to že neki cajta, svečke majo prevoženih okol 15k (bosch), bencinski, zračni filter imata za sabo 5000km, auto ni zamorjen redno vožen po avtocesti relacije itd.,

Za drugo nevem .. mogoče kšna špula odpoveduje kje kakšen senzor???

LP
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Kako pa laufa v prostem teku? Se kaj zaganja v obrate?
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

kabli? ma ta motor še rotor?
Uporabniški avatar
Edoedo

u prostem teku normalno laufa .. edino pri prižgani klimi mal zajebavajo obrati.. pa motorček prostega teka pri ogretem auto začne oddajat nek čudn zvod .. (črički) =) .. mislm da ta auto nima rotora... uglaunem sam sumim na špulo....?? a se da to kako prevert?
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Ponavad če je špula cuka tud ko je segret, saj pr men je blo tko. Drugač pa kable dol iz svečk pa vidš kolk skor crkne pri kareti. Če pa je špula načeta pa lahko tud dolgo traja da čist crkne. Pri men je umirala skoraj eno leto (10kkm)
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Preverit bi blo pametno tudi senzor temp. motorja.
Uporabniški avatar
Edoedo

senzor se nahaja na bloku motorja al kako? ... opažam tud da auto slabš potegne .al pa se men samo dozdeva .. nevem .. danes zjutri mrzu ni nč cuku ..tko da nvm kaj bi blo .. treba še mal počakat..
Uporabniški avatar
Edoedo

nov dan nov problem.. nevem kaj se dogaja z autom .. danes zamenjal kiler ki je pušču... use zamenjano, prižgem auto in mi na potovalcu napiše "oil" _ _ _ _ _ _..... torej nimam nč olja v autu :shock: .. preverim na šipki ga je dost ... vrjetno sem ob menjanju kilerja nekako zadeu v ta senzor za olje a gdo ve kje je ta senzor?

aja motor je K4M ..1.6 16v .kakšna slika dobrodošla

LP
Uporabniški avatar
Dejan99
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Dejan99 »

Senzor za olje je zadaj pod kolektorjem se mi zdi.
Meni je na meganu dost pogosto hecal, ampak sem se navadil :P

Številka 8:
Slika
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe
Uporabniški avatar
Edoedo

Laguna 1 ph2 1.6 16v

v teh vlažnih in hladnih jutranjih dnevih mi auto na začetku cuka.. torej danes ga zalaufam speljem prešaltam v drugo stisnem gas auto začne cukat cukanje je kr močno, recimo tko k da bi spušču pa dodaju gas (uglaunem gunca se ceu auto).. tut se zgodi da ko mal bl pohodm gas zgubi moč in pol začne cukat ... ko se ogreje je normalno...

Benza je dost, bencinska pumpa sicer piska amapk to že neki cajta, svečke majo prevoženih okol 15k (bosch), bencinski, zračni filter imata za sabo 5000km, auto ni zamorjen redno vožen po avtocesti relacije itd.,

Za drugo nevem .. mogoče kšna špula odpoveduje kje kakšen senzor???

LP
Upgrade: Po novem se mi dogaja tudi to da ko pritisnem gas pri neogretem avtu avto izgubi moč za 50% iz mašine pa se sliši zvok "pšššššt" kot da bi nekje zrak uhajal? Ko ta zvok utihne avto cukne in normalno potegne? vse skupaj traje 3 sekunde
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

Zamenji tesnilo na loputi/očisti loputo...
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Obupno cukanje v drugi se je pojavilo mami pri prvi Thaliji pred cca 5 leti. Problem so bili slabi kabli svečk, ki niso vedno lepo dovajali štroma.

30€ priklop na tester (barabe!) in dobrih 40€ za kable (na uradnem servisu, kable lahko kupiš in zamenjaš sam).
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

ta motor nima kablov
Slika
Uporabniški avatar
Edoedo

po vsej vrjetnosti je kriv ležaj na alternatorju ... moja toerija je taka:

Danes zju3 sm dojeu da se ob neogretem motorju ob pritisku na gas sliši nekaj na alternatorju .. nek čuden zvok ..( podoben tistemu na golf 2 k je jermen alternator škripal al nvm kva) uglaunem podoben zvok temu ... kolega pravi da je ležaj na alternatorju ...

vrjetno zato tudi auto neogret cuka ... ker ga ležaj zajebava, alternator ne odda dovolj elektrike svečkam in zato auto ob neogretem motorju cuka... ta "ležaj" pa se sliši samo ko je neogret.

kva pravte? :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Godward napisal/-a:ta motor nima kablov
Kako pa pride štrom do svečk?
Odgovori