espace IV in nosilci koles
espace IV in nosilci koles
Pozdravljeni, rad bi vas vprašal kako prevažate bicikle na espacetih.
Sem ravno hotel nabavit ene lušne nosilce od thuleja, pa so me pri fux-u poučili, da brez njihovih prečnih ne bo šlo.
Any ideas?
Sem ravno hotel nabavit ene lušne nosilce od thuleja, pa so me pri fux-u poučili, da brez njihovih prečnih ne bo šlo.
Any ideas?
Evo, rešeno ugodno, kupil 3 nosilce za 200 eur in to je vse kar rabim so far
.
Pri fux-u očitno ne vejo kaj imajo oz. kam to paše.
Naši espaceti imajo strešne letve v obliki polovičnih elips (no recimo...), vsaka polovica je (gledano v prečnem prerezu) dimenzije 55x30mm.
THULE PRORIDE 591 model 2009 ima dva načina pritrditve na prečne letve:
en je na thulejeve ovalne letve, ki imajo na vrhu vtor oblike črke T, drugi način pa je predviden za thulejeve kvadratne prečne letve.
Za ta način ima priložene polkrožne polovične objemke.
Res je, da na espaceve letve zadeva ne gre, če so te postavljene tako kot je treba (en proti drugem).
Če pa obrnemo sprednjo (ali zadnjo, če hočemo da kolesa gledajo nazaj)letev za 180, se pravi da je obrnjena enako kot druga zadeva gre BP, kot da bi bilo narejeno točno za espaceta
.
Upam da sem dovolj jasno napisal, fotodokumentacije nimam, če bo kdo rabil naj mi stisne mesiđ pa se bom potrudil.
V upanju da še komu prav pride, lep pozdrav.
Pri fux-u očitno ne vejo kaj imajo oz. kam to paše.
Naši espaceti imajo strešne letve v obliki polovičnih elips (no recimo...), vsaka polovica je (gledano v prečnem prerezu) dimenzije 55x30mm.
THULE PRORIDE 591 model 2009 ima dva načina pritrditve na prečne letve:
en je na thulejeve ovalne letve, ki imajo na vrhu vtor oblike črke T, drugi način pa je predviden za thulejeve kvadratne prečne letve.
Za ta način ima priložene polkrožne polovične objemke.
Res je, da na espaceve letve zadeva ne gre, če so te postavljene tako kot je treba (en proti drugem).
Če pa obrnemo sprednjo (ali zadnjo, če hočemo da kolesa gledajo nazaj)letev za 180, se pravi da je obrnjena enako kot druga zadeva gre BP, kot da bi bilo narejeno točno za espaceta
Upam da sem dovolj jasno napisal, fotodokumentacije nimam, če bo kdo rabil naj mi stisne mesiđ pa se bom potrudil.
V upanju da še komu prav pride, lep pozdrav.
Pri Fuxu so tudi meni hoteli prodati nove letve za Espaca....
Imam enake prtljažnike za kolesa kot ti. Na megana sem jih pritrjeval v utor, kar je bila najbolj elegantna rešitev..., ker pa Espace utora nima (ne vem zakaj?), sem zadevo rešil tako, da kolesa prevažam obrnjena enega proti drugem in prtljažnike pritrjujem z serijskimi polkrožnimi objekmami....je pa res, da sem do zdaj imel na strehimaksimalno dva. V prihodnjem pa nameravam nabaviti Thule EuroClassic G5 909 za na vlečno kljuko.
lp
J
Imam enake prtljažnike za kolesa kot ti. Na megana sem jih pritrjeval v utor, kar je bila najbolj elegantna rešitev..., ker pa Espace utora nima (ne vem zakaj?), sem zadevo rešil tako, da kolesa prevažam obrnjena enega proti drugem in prtljažnike pritrjujem z serijskimi polkrožnimi objekmami....je pa res, da sem do zdaj imel na strehimaksimalno dva. V prihodnjem pa nameravam nabaviti Thule EuroClassic G5 909 za na vlečno kljuko.
lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Če misliš originalne, ki jih vidiš na večini Espace-ov IV (moj jih tudi nima), sem šel danes vprašat na Real......novi so 220€.u-r-o-s napisal/-a:A se da za Espace dodatno kupiti/montirati te strešne "prečke", ker kolikor gledam vsi nimajo tega v originalu, verjetno odvisno od opreme...
Kakšen avtoodpad mogoče ceneje.
lp
220€? potem zna biti ceneje, če se odločiš za nakup thule-jevega kompleta.airbus320 napisal/-a:Če misliš originalne, ki jih vidiš na večini Espace-ov IV (moj jih tudi nima), sem šel danes vprašat na Real......novi so 220€.u-r-o-s napisal/-a:A se da za Espace dodatno kupiti/montirati te strešne "prečke", ker kolikor gledam vsi nimajo tega v originalu, verjetno odvisno od opreme...
Kakšen avtoodpad mogoče ceneje.
lp
Thule Rapid Tracker II 4700 cena za komplet cca 150€
Noge za avte z T-žlebovi
Osnovne prečke
ni potrebno biti nor, pomaga pa
po pravici povedano, se jih kar tako preko neta ne upim kupit, ker koliko sem gledal na mojemu G.Espace-u, ima ful čudno, kako naj rečem....stezo....oz se mi ne sanja kako bi vpel v streho (neoriginal) nosilce, oz THULE. Bi moral direkt avto k THULE prodajalcu peljat, pa probat. Po moje zna biti iz odpada ceneje, pa še vizuelno (za moj okus) bolj zgleda
lp
lp
airbus320 napisal/-a:po pravici povedano, se jih kar tako preko neta ne upim kupit, ker koliko sem gledal na mojemu G.Espace-u, ima ful čudno, kako naj rečem....stezo....oz se mi ne sanja kako bi vpel v streho (neoriginal) nosilce, oz THULE. Bi moral direkt avto k THULE prodajalcu peljat, pa probat. Po moje zna biti iz odpada ceneje, pa še vizuelno (za moj okus) bolj zgleda![]()
lp
se strinjam. izgled je čisto zgodba zase. ampak sem vseeno mnenja, da so thule-jevi nosilci koles med boljšimi. žal pa zahteva veliko iznajdljivosti pri montaži na originalne renault-tove prečke. Če si v tem položaju, ko nimaš originalnih in jih kupuješ, menim da je bolj optimalen nakup thule-jevih (ceneje in potem paše vse gor)
glede kompatibilnosti pa preveri na thulejev FitGuide
moja zgodba. po prodaji prejšnjega avta so mi ostali nosilci koles (ne vem številko model-so na klešča), ki pa niso pasali na renaultove prečke (nimajo žleba za vpenjanje z T vijakom). odločil sem se za predelavo teh nosilcev z minimalno vrtanja teh nosilcev. sedaj lahko te nosilce pritrdim z U vijakom, ki objame renaultovo prečko in privijačim z maticoz ušesi. res, da zahteva kako minuto več pritrjevanja ampak je prihranek precejšen.
deluje b.p. moteča je samo višina, na kateri so kolesa. brez mini-lestve ne gre. zato me vseeno zanima, če je že kdo uporabljal nosilec koles za na zadnja vrata.
konkretno me zanima thule-jev model
Thule ClipOn High 9106
ni potrebno biti nor, pomaga pa
Tud meni je na GScenicu moteča višina, zato sem bom verjetno določil za tale Thuletov model....ne vem samo kako je, ker se mi zdi, da kolesa zakrijejo luči, ko so na prtljažniku.mare_d napisal/-a: ...moteèa je samo višina, na kateri so kolesa. brez mini-lestve ne gre. zato me vseeno zanima, èe je že kdo uporabljal nosilec koles za na zadnja vrata.
konkretno me zanima thule-jev model
Thule ClipOn High 9106
BMW 323i (1983)