Imam Megane II letnik 2004 in se mi je pokvarila kartica. Sprašujem po pooblaščenih servisih v okolici in pravijo da pride nova kartica 180 eur. Skoraj me je kap.
Vam je slučajno znano ali se da kje pri nas ali mogoče kje blizu čez mejo v Avstriji priti ceneje do nove kartice?
Se da mogoče kartico od kakšnega razbitega Megana prekodirati na mojega? Gledam na bolhi pa nič pametnega.
ne razume kako se ti je kartica pokvarla tam gre sam baterija verjetno ti je šel čitalec kartice jst mam enak avto in mam prostoročno tudi zato nevem kako si to mislu
Lahko je tudi fuč kartica. V kartici je neko navitje (tuljava), ki se lahko razvije ali pa kako drugače zjaha in je potrebno ponovno navijanje. Fotru je to kolega dve leti nazaj naredu za 20€ in je spet normalno delala.
Ko pa jo je po pol leta prelomu, ji ni blo več pomoči In takrat se mi zdi da je bla nova na Realu na Vrhniki 160€ s kodo.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Po moje bo tisto s tuljavo. Sem prebral da je to rak rana teh kartic. Pokvarjeno kartico sem odprl in jo poškodoval, saj je tako zlepljena skupaj kot hudič. Poškodoval sem ravno navitje tuljave ki je čisto blizu roba ohišja in en čisto majčken zdrs alfa noža pa jo že ferdirbaš. Če je kje kak majster ki bi jo navil na novo bi bil zelo vesel.
To je moj zadnji Renault. Nikoli več teh jajc. Zmeraj neki problemi. Če ne drugegega crkne banalna stvar kot je klinčeva kartica in calaj 180 eur.
Teden nazaj je crknila bencinska pumpa. Gre za nek specifičen model pumpe ki se razlikuje od ostalih in je ne moreš zamenjat z nobeno drugo cenejšo. S popustom sem jo uspel dobiti za 200 eur, redna cena je 263 eur! Na prejšnji Laguni je crknil menjalnik. Nikjer pri nas ne moreš dobiti rabljenega saj gre spet za specifičen menjalnik ki se je vgrajeval v točno ta podtip Lagune in še to samo letnika 2000 in nobenega drugega. Potem je crknila banalna stvar kot je ventilator kabine in je šlo 300 eur. Še jim bo treba lep čas da se bodo naučili avte delat...
Vozim Megana CC letnik 2005 in imam podobne probleme s kartico. Včasih ne gre zaklenit, včasih ne gre odklenit. Baterije sem zamenjal, vendar ne pomaga. Zgodi pa se tudi, da je kartica vstavljena v čitalec, avto ugasnjen in se občasno odklepa in zaklepa kar sam od sebe. Je kriva kartica, čitalec...?
Prosim za pomoč!!
Če kartica ne odklepa in zaklepa, pol je možno da so samo zapacani kontakti pod gumbi. Spet je treba kartico odpret pa spucat, sam dejte to rajš kšnemu majstru. Ker se lahko kartica pri odpiranju precej razmesari...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Če smo že pri karticah...druga kartica pa je sprogramirana na "omejeno delovanje" al kak že. Pri odklepanju se namreč ne odklene sovoznikov predal in pokrov posode za gorivo. Kako vključiti "full mode"?