Pred kratkim sem nabavil omenjeno vozilo in se na začetku soočil z nekaterimi problemi. Naj začnem:
1. Daljinsko zaklepanje ne dela. Sem dal v daljinca nove baterije, ker jih najprej sploh ni bilo, ampak ni haska. Na IR modulu v vozilu sem menjal to sprednjo temno steklo, ker je bilo prejšnje zvarjeno skupaj (zgleda, da ga je zlomil enkrat prej in na ta način popravil) in sem sumil, da ovira signal. V glavnem, ni sprememb.
2. Tipka za centralno zaklepanje ne dela. Ko odklepam in zaklepam s ključem, dela lepo razen sovoznikovih vrat (kjer vem, da bom moral namazati motorček, saj se ne zaklepa, se pa tu pa tam odklene). Ko sem bil na ogledu pred nabavo, je ta tipka še delala!
3. Ventilacija ne dela na 2. in 3. stopnji. Sem malce razstavil in na zadnjih konektorjih odkril zažgane pine. Torej bi potem takem moram menjati ta predel. Ni mi pa po drugi strani jasno, kako mi je zadnjič delala ventilacija tudi na 2. stopnji, sedaj pa spet več ne.
4. Sprednje meglenke so v notranjosti polne svinjarije. Ko sem menjaval žarnice, sem videl, da se je v meglenkah nabralo polno svinjarije. Tisto, kar sem lahko stresel ven, sem stresel, ostalo je pa še notri. Na notranji strani šipice so vodne kapljice oz. vlaga, ki je "prilepila" še kamenčke in pesek, zato je trenutno svetilnost meglenk na nezadovoljivi ravni. Se da to kako razstavit in lepo nazaj sestavit ali bom moral res razdret in potem nazaj zalepit?
5. Zadnje meglenke ne delajo. Ko sem preverjal delovanje vseh žarnic na vozilu, sem se spotaknil tudi ob to. Ko jih prižgem, na armaturki zasveti lučka za zadnje meglenke, zadaj pa dejansko ne svetijo (na nobeni strani). Varovalke so vse cele, drugo pa ne vem, kaj bi bilo. Mogoče je problem v napeljavi?
6. Kazalec za temperaturo olja mi ne dela. Ko dam kontakt, se zasveti indikator in simbol za temperaturo olja ter tudi naraste na začetno (hladno) pozicijo. Ko pa vžgem avto, pa je tam tema in kazalec pade nazaj dol in se ne premakne več. Sumim, da ni povezave s kakim senzorjem, ampak še ne poznam mašine tak dobro, da bi točno vedel, kje je kaj.
Tako, zaenkrat je to to. Veselim se vsakega nasveta in odgovora!
Aja, pa če ima kdo kako shemo elektronike oz. el. napeljave vozila v elektronski obliki, se tudi priporočam, da preverim, če ni v tem grmu kakega zajca, odgovornega za omenjene težave.