avto ne potegne 1.6 16v
avto ne potegne 1.6 16v
Pozdravljeni, po menjavi ene vbrizgalne šobe (najprej so mi menjali dve tuljavi, ki sta pa bili v redu, dal nazaj stare), avto sedaj dela dokaj normalno. Dokaj zato, ker ima bolj nemiren prosti tek, kot pa pred menjavo, ko sem imel še tudi stare svečke notri. Prosti tek je bolj nemiren, sicer drži na 750/min, samo vmes kot da mal prekinja. Najbolj me pa moti to, da avto slabše potegne in ima tudi malo večjo porabo. Nekako ne zadiha in se na zvrti tako hitro kot prej. Tud če dodajam gas na mestu v ler, se med 3000 in 4000 rpm pojavi neko čudno prekinjanje(zelo na drobno), kar se čuti kot nemiren tek, nato je bolje. Ko se peljem npr. z drugo počasi in dodam gas , pa veliko počasneje potegne, se mi zdi, kot da bencin teče mimo, se počasi zavrti.. Hotel sem čistiti loputo, pa sem odstranil filter, do lopute se ne da prit, je treba še bolj razkopat, samo je pa zelo v suho vse tam, nič nič mastno. Zj če mi kdo lahko da kak nasvet, kako dejansko priti do lopute pri 1.6 16v megan scenicu, ker je vse obrnjeno proti kabini in zelo malo placa. Pa seveda, kaj duši mojo mašino? Sonda, katalizator, svečke?
Hvala za odg.
Hvala za odg.
V loputi pomoje ni problem. Vprašanje če so prave svečke not. Probaj s starimi al pa novimi. Drugač pa možno da je sonda hin.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- lukeatluke
Mene zanima če si uspeu popraviti ta problem, kajti jas imam podoben problem, pred dobrimi 3 mesci sem kupil R Laguno 1.8 16v in sem opazil da mi je začela slabše pospeševat in porabo imam za kakšen liter ali dva večjo porabo. Ko se vozim konstantno 70-90km/h mi pije 9l če pa še malo po mestu in ac pa 11l kar po moje ni normalno. Mogoče gdo ve kaj bi lahko to bilo?Svečke? ki so tudi že stare.
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
- lukeatluke
Nosilci niso, so vsi super, svecke bile menjane z NGK 7kkm nazaj, loputa zraka kot nova, motorcek prostega teka ociscen, ni problemov z obrati, sumim na eno od vzigalnih tuljav 
Za odstranitev lopute za zrak na 1.6 16v pa je potrebno imeti e8 in e12 zenske torxe. Odstranis resonator in ohisje zracnega filtra, uporabis e8 torx in odvijes dva vijaka pred samo loputo, ki se nahajata na zgornji strani. Nato pa vzames manjse ogledalo in pogledas kaksno je stanje.Do tu je bil poseg opravljen na mojem, saj je bila loputa kot nova. Ce ni vzames e12 odstranis plastiko nad loputo, morda je se kje fiksirana na spodnji strani(ogledalo) in jo ocistis v bencinu.
V pomoc.
Za odstranitev lopute za zrak na 1.6 16v pa je potrebno imeti e8 in e12 zenske torxe. Odstranis resonator in ohisje zracnega filtra, uporabis e8 torx in odvijes dva vijaka pred samo loputo, ki se nahajata na zgornji strani. Nato pa vzames manjse ogledalo in pogledas kaksno je stanje.Do tu je bil poseg opravljen na mojem, saj je bila loputa kot nova. Ce ni vzames e12 odstranis plastiko nad loputo, morda je se kje fiksirana na spodnji strani(ogledalo) in jo ocistis v bencinu.
V pomoc.