bi-ksenon

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: bi-ksenon

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

eriks napisal/-a:Lep pozdrav!
Imam novega megana coupeja(2009) z bi-ksenonskimi zarometi.Moti me pa to,da mi ksenon sveti tudi podnevi!Ali je to normalno?Na tem posnetku se pa lepo vidi,da mu ne gorijo.
http://www.youtube.com/watch?v=y3KKcgBGwho
V navodilih za uporabo ne pise nic posebnega glede tega.

Hvala!
Zakaj si doplačal za xenon če bi rad šparal z žarnicami?
Zato je da sveti.....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
AlyH24
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a AlyH24 »

Če je bixenon, pol more svetit xenon kratka in dolga, ni druge kolk se men zdi. Vsekakor pa ne more kratka bit "navadna", dolga pa xenon, prej obratno, ker praviš da megane-u na posnetku kratka ne sveti xenon.Al pa jaz ne razumem kaj si želel reči.
Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Na moji laguni podnevi svetijo xenonke (kratke pač).
Sem pa slišal, da si eni vgradijo 10W parkirne namesto 5W in potem podnevi s tistimi vozijo.

A obstajajo 10W LED žarnice, ki bi pasale v reže za parkirne luči?
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Fantocci napisal/-a:Na moji laguni podnevi svetijo xenonke (kratke pač).
Sem pa slišal, da si eni vgradijo 10W parkirne namesto 5W in potem podnevi s tistimi vozijo.

10W ledice? 5W se dobijo pa verjem da si slep če pogledaš v njo :)
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Mislim, da pri temu na posnetku svetijo pozicijske luči.
Ali ima megane 3 bixenon na način, da je le ena luč z lečo in potem ta reglulira snop, ko daš dolge se leča spusti ( dvigne )???

BMW ima na ta način narejen bi-xenon - se pravi ima le 2 žarnice in ne 4. ( notranje so navadne H7 ). - vse regulira leča, ki se premika gor dol, levo desno. Blenda je pa le navadna H7, xenon pa ostane na isem nivoju, ko daš pa dolge se pa xenon dvigne istočasno pa še H7 navadne posvetijo iz notranjih parabol.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

lisko napisal/-a:
Fantocci napisal/-a:Na moji laguni podnevi svetijo xenonke (kratke pač).

10W ledice? 5W se dobijo pa verjem da si slep če pogledaš v njo :)
Maš link, kje se dajo 5W kupit? Zarad mene je lahko tudi 1W (še bolje), da bi le svetila približno enako močno kot 10-15W navadna in da bi pasala v ležišče od parkirne žarnice.
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Diode ki bi bodo pasale direkt v podnožje boš težko dobil.....Če pa si sam malo mojstra boš pa kr hitro prenardil....

Maš pa tule...3,85V, 1,5A....torej 5.7W
http://www.led1.de/shop/product_info.ph ... 3c86aed2f2
beri rdeči text :) Verjem da si slep ko samo poškiliš v diodo....

Maš pa vse na www.led1.de

Jaz sem probaval z rdečo 3W za osvetlitev števca.....dioda je bila skrita v samem števcu a svetel je bil cel avto....neuporabno :) Se pa te diode že kr fajn grejejo tako da je priporočljivo da so na alu ploščici.

NO sem še malo brskal....
http://www.internetnatrgovina.com/produ ... ts_id=3628

Tukaj imaš SMD diode prispajkane že na traku....režeš lahko po tri led diode in priključiš direkt na 12V (imajo pred upor)

12 led diod na vsaki strani nad lučjo pa sveti takole....
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Pozdravljeni,

Jaz imam na laguni prav tako bi-xenon žaromete. Slednji mi delujejo vedno (avtomatično), ko prižgem motor. Izjemoma so ugasnjeni, kadar dam stikalo na pozicijske luči, v vseh ostalih položajih pa xenon deluje (0, Auto, kratke/dolge).

Kadar vklopim dolge luči, mi xenon pač ojača signal. Prav tako se isto zgodi, kadar "poblendam".

V kompletu prednjih luči pa je poleg xenona (in smernika) še en fokus - ta je na najbolj notranji strani. V njem je montirana parkirna 5W ter kot glavna tudi 21W5 lučka. Parkirna lučka gori nonstop.

Vprašanje:
Lučka 21W5, ki je v navodilih označena kot "DayLight", pa se ne prižge v nobenem primeru. Poskusil sem z vsemi poziciji na stikalu ter tudi nastavitvami "Settings" meni sem gledal, vendar v njem ni opcij za dnevne luči.

ALi kdo ve, kako je s temi 21W5 lučmi oz. kako se jih da "usposobiti" za uporabo?
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Mr.B napisal/-a:Pozdravljeni,

Jaz imam na laguni prav tako bi-xenon žaromete. Slednji mi delujejo vedno (avtomatično), ko prižgem motor. Izjemoma so ugasnjeni, kadar dam stikalo na pozicijske luči, v vseh ostalih položajih pa xenon deluje (0, Auto, kratke/dolge).

Kadar vklopim dolge luči, mi xenon pač ojača signal. Prav tako se isto zgodi, kadar "poblendam".

V kompletu prednjih luči pa je poleg xenona (in smernika) še en fokus - ta je na najbolj notranji strani. V njem je montirana parkirna 5W ter kot glavna tudi 21W5 lučka. Parkirna lučka gori nonstop.

Vprašanje:
Lučka 21W5, ki je v navodilih označena kot "DayLight", pa se ne prižge v nobenem primeru. Poskusil sem z vsemi poziciji na stikalu ter tudi nastavitvami "Settings" meni sem gledal, vendar v njem ni opcij za dnevne luči.

ALi kdo ve, kako je s temi 21W5 lučmi oz. kako se jih da "usposobiti" za uporabo?
To se aktivira preko računalnika na servisu. Avti, prodani po feb. 2011 pa bi to morali imeti aktivirano, glede na direktivo EU. Če nima, pa bi morali to na servisu urediti brezplačno.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Mr.B

Super. Če je možno, bom seveda to naredil. Potemtakem lahko za dnevne luči uporabljam 21w5 namesto xenona?
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
Mr.B

clio open napisal/-a:Točno tako :) takoj, ko bo slabša avetloba (denimo predor), pa se bodo vklopili glavni, t.j. xenonski, žarometi.

To bi bilo pa res super. Stikalo za luči pa mora biti verjetno na "auto" ?.
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Točno tako takoj, ko bo slabša avetloba (denimo predor), pa se bodo vklopili glavni, t.j. xenonski, žarometi.
Torej ma avto že zmontiran senzor dnevne svetlobe, le aktiviran ni?

Js mam na kupejki letnik 2009 ravno tako biksenone in na notranjem delu žarnice, katere ne vklopi nobeno stikalo na armaturki. Na servisu je blo rečeno, da je stvar izklopljena zaradi nivoja opreme, da reč gori le če nimaš biksenona.

Če ima stvar senzor dnevne svetlobe, bi lahk mela tut avtomatsko zasenčevanje dolgih luči. kar pa mal dvomim, da nebi zelo na glas oglaševali.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Ja jaz mam to vklopljeno, že od februarja pa se še vedno mislim da edini vozim po M.S. ki m i to gori! ostali pa smao gledajo kaj je to!
STvar pa dela fenomenalno! žarnice dlje časa gorijo in ob slabi svetlobi vse smao preklaplja! Tako da tudi če imaš xsenon pojdi pa naj ti vklopijo! meni so zastonj! 5 minut dela, če ve kaj išče oz kje vklopit!

Senzor ima pri senzorju za brisalce pre ogledalu, ročka vedno na auto in to je to!

Je pa to bilo do februarja kao za naš trg izklopljeno, zakon pač! zdaj pa je brez problema dovoljeno!
lp
Uporabniški avatar
Mr.B

@UrosJ: Na katerem servisu so ti tole uredili?
l.p., Mr. B
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Na agroservisu! sem jim takoj povedal preden sem avto dvignil pa so rekli da je vkloplejo! ko pridem po avto ni bilo , tako da niti niso vedeli kaj je to pa če sploh to ima! no zdaj vejo ja :D sem za 3 dni šel nazaj pa so mi vklopili!

lp
Odgovori