Problem z iskanjem radio frekvence

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
michoslo

Problem z iskanjem radio frekvence

Odgovor Napisal/-a michoslo »

Pozdravljeni

Imam problem ki mi nikakor ne da spat :) prekopal sem cel google in ne najdem nekega pametnega pojasnila oz rešitve za moj problem

In sicer moj problem je sledeč:

Imam Scenica letnik 2003 z originalnim radijem, kupil sem mp3 predvajalnik ki se priklopi na 12V vtičnico, ampak tukaj je nastal glavni problem, zadeva vam je verjetno znana deluje po principu enakih frekvenc radia in mp3 predvajalnika, vendar ne deluje na frekvencah ki so že zasedene in na njih že igra določena radijska postaja. Nikakor pa ne moram ugotoviti kako bi povsem ročno iskal frekvence radia, probal sem vse možne načine in najbol ročna varjana je samodejno iskanje ki pa se seveda vedno ustavi kadar najde eno izmed delujočih radijskih postaj. Sam pa bi rad nastavil eno izmed frekvenc ki podomače povedano samo hrešči in to isto frekvenco izenačil z mp3 predvajalnikom

torej bistvo tega posta in moje vprašanje je, kako bi na tem originalnem radiju bilo mogoče ročno iskati postaje ???

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Problem z iskanjem radio frekvence

Odgovor Napisal/-a robertp »

michoslo napisal/-a:Pozdravljeni

Imam problem ki mi nikakor ne da spat :) prekopal sem cel google in ne najdem nekega pametnega pojasnila oz rešitve za moj problem

In sicer moj problem je sledeč:

Imam Scenica letnik 2003 z originalnim radijem, kupil sem mp3 predvajalnik ki se priklopi na 12V vtičnico, ampak tukaj je nastal glavni problem, zadeva vam je verjetno znana deluje po principu enakih frekvenc radia in mp3 predvajalnika, vendar ne deluje na frekvencah ki so že zasedene in na njih že igra določena radijska postaja. Nikakor pa ne moram ugotoviti kako bi povsem ročno iskal frekvence radia, probal sem vse možne načine in najbol ročna varjana je samodejno iskanje ki pa se seveda vedno ustavi kadar najde eno izmed delujočih radijskih postaj. Sam pa bi rad nastavil eno izmed frekvenc ki podomače povedano samo hrešči in to isto frekvenco izenačil z mp3 predvajalnikom

torej bistvo tega posta in moje vprašanje je, kako bi na tem originalnem radiju bilo mogoče ročno iskati postaje ???

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem
Prestavi Tuner na Manual. Pritiskaj gumb za iskanje frekvenc (kratek pritisk, če ga pritisneš za daljši čas sprožiš avtomatsko iskanje). Iščeš po korakih frekvenc. Najbolje je, da nastaviš MP3 na 108 MHz, boš najhitreje najdel (ali pa na 88,0). Moram pa te razočarati, ta zadeva ni dobra. Sem hotel uporabljati tudi sam, pa sem obupal zaradi kvalitete zvoka. Bolje je, da povlečeš iz konektorjev AUX do predala in nanj priklopiš MP3 predvajalnik.
Če imaš pa Cabasse tronic, potem pa zna to biti problem... :)
Opcija pa je tudi AudioBox...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
airbus320
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a airbus320 »

Točno tako kot je opisal Robert. Mislim, da se tej zadevi reče FM transmitor. Sem imel to, sound je nikakav, ko smo šli na morje (Hrvaška), Italijanske frekvence (miljon radijskih postaj) pa iak tok sekajo čez, da moraš potem na vsakih 5 min iskati prosto frekvence. Ta moj transmitor je pa imel še eno bučo, in sicer, ko vgasneš avto, se pri ponovnem vžigu, vrne na prvo posneto pesem. :roll:
lp
michoslo

Odgovor Napisal/-a michoslo »

hvala za odgovore

no lahko pa povem da sem zadevo rešil in je podobno kot ste povedali, pač mp3 se nastavi in potem med iskanjem frekvence radio glasbo zazna in se ustavi na nastavljeni frekvenci, kar se tiče kvalitete glasbe je res če se glasbo posluša zelo naglas, se sliši šume v ozadju na neki normalni glasnosti pa je zadeva za uho kar prijazna :) (tako ali tako pa nisem pristaš glasne glasbe v voznji, če bi bil, je dovolj prostora za več zvočnikov, drug radio in kišto v kuferamu :), je pa ogromno dela in problemov s samo montažo radia in delovanjem gumbov ob volanu tako da želje po tem niti nimam :)
absolutno pa je ideja o potegu kabla dobra in bom tudi o tem še razmislil
Odgovori