Novilon in podobno (vsaj za spredaj) odpade, ker tisto je res pretrdo.
S Powerflex-om imajo uporabniki mešane izkušnje, večina jih pohvali, spet drugim niso niti malo všeč
Tako da kolikor jaz to vidim je mogoče še ena opcija. glede na to da imata navaden Clio in RS večino delov enakih, so zgleda enake tudi puše/gumice na rokah? S to razliko da NAJ BI BILE od RS-a malo trše, koliko je resnice v tem? Malo mi je sumljivo da smo v enem katalogu našli enako kodo za navadnega in RS-a
Ker konec koncev bom dal original not, če se pa dobi malenkost trše (ker vemo da je komplet RS malo trši od navadnega), zakaj pa ne
Druga stvar so "šalčke" amortizerja. S solid top mount-si (torej fiksne zgornje šalčke) je malo več "rukanja" direktno na koše in posledično na karoserijo, samo če imaš dobro naštimane amortizerje ni panike.
Kolikor sem gledal so recimo od k-tec tam okol 170€, kar se mi zdi mal predrago za 2 ležaja in 2kg aluminija. Bo mloncar povedal koliko so prišli njega "home made". Druga (bolj mamljiva) opcija pa so AST-jevi, ki imajo nastavljiv camber/castor, kar bi bila lepa nadgradnja podvozja, cenovno pa je nekje 230€ se mi zdi?
Zakaj vse to? Prvo je dotrajan materjal (pa četudi ima samo par 10k km), drugo pa malo bolj precizen občutek na volanu. Ravno cele plače ne mislim dat za vse skupaj, ker bom naslednje leto avto prodal, tako da večjih investicij ne mislim izvajat. Pač price/performance zadeve.
Evo malo v premislek, da bo še kakšna bolj konstruktivna debata na tole temo in bomo vsi odnesli kaj od tega