Akumulator laguna 2 - crknil
Akumulator laguna 2 - crknil
kot že naslov pove, rbinil mi je akumulator. Zadeva ki jo imam notri je stara 6 let isto kot avto. Zdaj sem jo mel teden dni pri ličarju in ne vem kaj je delal v glavnem aku je mrtev. Preden ga bom menjal še ga bom priklopil na polnilec če še se bo dalo kaj z njega potegnit. Zanima pa me, če bom rabil menjat, kaj naj dam notri. Kaj priporočate, odpadejo topla, vesna in neki baner al kaj že.
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... %2011%2077 to sem gledal, samo 120€, glede na to da se mam drugi teden tehnični+ registracija, mi ravno ne znese, čeprav je da je akumulator ko se zarece, da ne mučiš motorja. S predlogi na plan, če ma kdo kako idejo
http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... %2011%2077 to sem gledal, samo 120€, glede na to da se mam drugi teden tehnični+ registracija, mi ravno ne znese, čeprav je da je akumulator ko se zarece, da ne mučiš motorja. S predlogi na plan, če ma kdo kako idejo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
js mam toplo noter tri leta, dvakrat sem ga ze spraznu, ker sm luci pozabu, pa se vedno fajn dela. Dejstvo je, da tak dolg kot je original zdrzal, ne bo nobeden, razen original. Kolk pridejo orginal nevem, ampak mislim da kr dost vec od 50, kot pride topla. Js nebi deval nek hud denar za to, glede na to da nimam vec muske in ojacevalcev v avtu. Nisem pa opazu kaksne razlike pri vziganju z originalnim in toplinim. glej pa, da bos kupu iste dimenzije, ker cim bo malo visji, pokrov ne bo vec sedel gor. vsaj na PH1 je tako.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Re: Akumulator laguna 2 - crknil
1. Avto je očitno stal pri ličarju, vzrok je torej starost akumulatorja.
2. Kaj je narobe s topla top?
LP
2. Kaj je narobe s topla top?
LP
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Re: Akumulator laguna 2 - crknil
Jaz bi nabavil Moll na tvojem mestu.
Lp
Lp
topla in vesna in njim podobni pač odpadejo mi ne potegnejo. Danes sem potegnil akumulator iz avta, piše da je od DELPHI FREEDOM in to 80Ah
, malo so nori toti francozi. Ewo ravnokar se je aku odpeljal na enodnevni tretna, upam da mu bo pomagalo. Drugače pa zdaj malo gledam še druge znamke teh baterij in ko preštevema te cm v dolžino "debelino" in višino mislim da ne bo neke panike več ali majn paše skoraj vsak razen res kaki ekstremni. Kaj kaki BOSCH to je za kaj al je bolj tako tako. Sam osebno sem se zagledal v FULMENA, če se spomnim sem ga mel tudi na 19ki pa ni blo nekih problemov, glede na to da je mogo dosti bolj trpet kot ta pri laguni, je dal dosti več zime skozi pa je držal. V glavnem ju3 zvem če še bo kaj iz tastarega, je pa ena pomanjkljivost teh od prvovgradnje, nimajo snemljive plošče za dotočit vodo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Men je original Delphi akumulator zdržal 7 let. Pol sm dal not Bosch, ki je bil za centi ali dva višji - havba se je vseeno zaprla OK.
Glede zdravljenja akumulatorja - ne preveč računat na to. Če akumulator umre iznenada (i.e. ne kaže kakih očitnih znakov švohnenja) ga je zadela kap in ga ne boš več zbudil. Teorija pravi, da se tekom delovanja (polnjenja in praznenja) na površini svinčenih plošč začno delat nekakšni laski. Ko se takšna dva laska iz sosednjih plošč stakneta imaš kratek stik in mrtev akumulator.
Glede zdravljenja akumulatorja - ne preveč računat na to. Če akumulator umre iznenada (i.e. ne kaže kakih očitnih znakov švohnenja) ga je zadela kap in ga ne boš več zbudil. Teorija pravi, da se tekom delovanja (polnjenja in praznenja) na površini svinčenih plošč začno delat nekakšni laski. Ko se takšna dva laska iz sosednjih plošč stakneta imaš kratek stik in mrtev akumulator.
Laguna Coupe GT dci 180
Ena zadeva, ki (lahko) pomaga: ne vozit na kratke razdalje/čase.
Vsakič ko avto zalaufaš, naj laufa vsaj pol ure da se akumulator nafila nazaj na polno.
Stvar najhitreje spusti dušo, če ga verglaš, in čez 5 minut ugasneš in ponoviš vajo. Dodaj še mal hladnejše vreme in je nov akumulator vsako novo leto.
Vsakič ko avto zalaufaš, naj laufa vsaj pol ure da se akumulator nafila nazaj na polno.
Stvar najhitreje spusti dušo, če ga verglaš, in čez 5 minut ugasneš in ponoviš vajo. Dodaj še mal hladnejše vreme in je nov akumulator vsako novo leto.
Laguna Coupe GT dci 180