Renault Megane II 2004 dci

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Renault Megane II 2004 dci

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Zivjo.
V posest sem dobil omenjeni avto in me zanima katere so slabe tocke oziroma hibe omenjenega lepotca?
Na katera popravila lahko pricakujem ob vecjih servisih?
Avto je star 7 let vendar mi lepo prede, poraba je majhna (4.5-5.5l/100km).
Trenutno sem zelo zadovoljen, kako bo v prihodnosti?

Zanima me ce kdo ve razmak med vijaki (platisca) za omenjeni avto?
4 vijaki.
Receno mi je bilo da je razmak med vijaki pri Meganih 100 oz 108.

Hvala za pomoc! Smile

Hvala za mnenja in informacije!
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Pozdravljen!

Gremo po vrsti;

1. Obe temi, ki si ju odprl sem združil v eno, da bo bolj pregledno in da boš imel vse odgovore na dosegu roke.

2.
V posest sem dobil omenjeni avto in me zanima katere so slabe tocke oziroma hibe omenjenega lepotca?
Kateri motor imaš? 1.5 dci ali 1.9 dci? Drugače pa "slabe" točke so:
-visokotlačna črpalka za gorivo, o tem ti toplo priporočam, da prebereš tole temo
-posledično šobe za vbrizg goriva
-turbina
-ojnični ležaji (posledica uporabe napačnega olja in predolgi servisni intervali)

3.
Trenutno sem zelo zadovoljen, kako bo v prihodnosti?
To je bolj kot ne vprašanje za Dannyjeve zvezde. Koliko imaš prevoženih km? Če je bil avto do zdaj pravilno in redno servisiran, s pravim materialom, ter vožen na normalen način, se nimaš kaj bati. Dokler boš pazil nanj in ga redno ter pravilno servisiral, težav naj ne bi bilo, vendar človek nikoli ne ve. Svetujem ti, da servise delaš na max. 15.000 km oz. na eno leto, kar pač prej pride. Uporabljaj pravilno olje, npr. Motul X-cess 8100.

4.
Zanima me ce kdo ve razmak med vijaki (platisca) za omenjeni avto?
Pravilen razmak je 4x100, med tem ko je 4x108 na vozilih Peugeot, Citroen in Ford.

To bi bilo zaenkrat vse z moje strani.

lp
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
iRenault

Motor je 1.5 dci.
Hvala za odgovore.
Ta tema je zelo pomembna zame, ali si lahko odgovore kopiram v racunalnik?

Hvala se enkrat za odgovore.
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

no ti bom še jst svoje povedu.
mam sicer 1.9 megana letnik pa je isti.
ker so ti kar se tiče motorja povedali že skoraj vse, se bom jst bol na ostale stvari vrgu. jst mam precej težav z volansko letvijo in bol kot ne z vsem kar je povezano z volanom. če imaš 17+ col kolesa na avtu, bi mogoče lahko imel podobne težave, odvisno od ohranjenosti. jst mam sicer še auto mal spuščen.
potem naprej, znajo se pojavit težave z air-bagom (ni take krize, večinoma so konektorji, občasno tudi navojnica) za konec pa mogoče se še šipam kdaj pa kdaj zblede (al se pa to sam pr mojem dogaja)
tko tok bi mel jst za povedat
naj ti služi :wink:
lp drejc
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

drejc88 napisal/-a:no ti bom še jst svoje povedu.
ker so ti kar se tiče motorja povedali že skoraj vse, se bom jst bol na ostale stvari vrgu. jst mam precej težav z volansko letvijo in bol kot ne z vsem kar je povezano z volanom. če imaš 17+ col kolesa na avtu, bi mogoče lahko imel podobne težave, odvisno od ohranjenosti. jst mam sicer še auto mal spuščen.
potem naprej, znajo se pojavit težave z air-bagom (ni take krize, večinoma so konektorji, občasno tudi navojnica) za konec pa mogoče se še šipam kdaj pa kdaj zblede (al se pa to sam pr mojem dogaja)
lp drejc
To se zgleda sam pr teb dogaja. Mamo doma dva pa pri nobenem teh problemov. Prvi je mamin 1.6 16v l2004 135k km, moj 1,5 dci 105KM l2007 92kkm.
Uporabniški avatar
iRenault

Ja air-bag. To je tudi meni ze ene dvakrat lucka rumena svetla (+ servis) pa se je usakic sam neki iztaklno pod sedezem.
Volan mi je zaceu stekat dva dni nazaj; ubisrvu k obracam volan se notr slisi kt da plastika nekje preskakuje al pa neki.
Sam je biu servis narejen pred 20 dnevi, tko da pomoje ne more bit vecje krize. Vseeno bom obiskal servis.

Nekdo je omenil da lahko pri meganu hitro zacnejo "cricki peti" (v drugi temi): ali je to izraz ki se pogosto uporablja in kaj to pomeni?

Hvala!
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

Bor napisal/-a:
drejc88 napisal/-a:no ti bom še jst svoje povedu.
lp drejc
To se zgleda sam pr teb dogaja. Mamo doma dva pa pri nobenem teh problemov. Prvi je mamin 1.6 16v l2004 135k km, moj 1,5 dci 105KM l2007 92kkm.
možno je tut to, moj ma sicer 150k ampak kar se tiče volana je najbrž zaradi 17 col koles in spuščenega auta. če imaš originalnga, najbrž to ni najpogostejša okvara.
iRenault napisal/-a:Ja air-bag. To je tudi meni ze ene dvakrat lucka rumena svetla (+ servis) pa se je usakic sam neki iztaklno pod sedezem.
Volan mi je zaceu stekat dva dni nazaj; ubisrvu k obracam volan se notr slisi kt da plastika nekje preskakuje al pa neki.
Sam je biu servis narejen pred 20 dnevi, tko da pomoje ne more bit vecje krize. Vseeno bom obiskal servis.

Nekdo je omenil da lahko pri meganu hitro zacnejo "cricki peti" (v drugi temi): ali je to izraz ki se pogosto uporablja in kaj to pomeni?

Hvala!
pri men je bla pa kr strgana volanska navojnica :x
ja tist ki je to reku, ma kr prou. to pomen da armatura in ostale večinoma plastične stvari začnejo zvoke spuščat, vibrirat, brnet, ropotat uglaunem.
je pa to kr precej pogost izraz, predusem na renault forumu :twisted:
lp drejc
Uporabniški avatar
iRenault

Hvala za izcrpen odgovor.

Bo treba manjsi servis oz. pregled narest hmau :)
Uporabniški avatar
dgorica
Kraj: KNEŽA okolica TOLMINA

Odgovor Napisal/-a dgorica »

jst vseh teh problemov nima, se mi je ma zajal od šipe utrgala in moreš zamenjat komplet vodila je pa kar drago to drugo pa nima problemow :D naj ti služi dobro
lp car. megane 1.9 dci
Uporabniški avatar
iRenault

Hvala za feedback in tudi tebi zelim veliko varnih kilometrov!
Odgovori