poraba laguna grandtour letnik 2011
poraba laguna grandtour letnik 2011
Imam vprašanje glede lagune 2.0 diesel 150 km grandtour, ki ima trenutno 3000 km. Skrbi me poraba, ker je ta trenutno 8,6. Imam 18 palična platišča. To se mi zdi ogromno glede na to da ima popolnoma ista laguna samo da nima 18 palična platišča pa da je letnik 2010 (25.000 km) porabo pod 7 L na 100 km. Vožnja je zelo umirjena, vozim pa 3/4 mestno in 1/4 avtocesto. Je to normalno?
Re: poraba laguna grandtour letnik 2011
judezales napisal/-a:Imam vprašanje glede lagune 2.0 diesel 150 km grandtour, ki ima trenutno 3000 km. Skrbi me poraba, ker je ta trenutno 8,6. Imam 18 palična platišča. To se mi zdi ogromno glede na to da ima popolnoma ista laguna samo da nima 18 palična platišča pa da je letnik 2010 (25.000 km) porabo pod 7 L na 100 km. Vožnja je zelo umirjena, vozim pa 3/4 mestno in 1/4 avtocesto. Je to normalno?
Normalno...konje je treba nafutrat...pa tudi če je le 2.0 dizel.
Glede na to kaka vožnja je v igri...se pravi mesto + AC je to še dobro...
Na regionalkah pa bi poraba padla verjetno pod 6 litrov...kjer bi se vozil od 70-100km/h tudi manj....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Kot so ti predhodniki dejali je zaenkrat to realna poraba. Glede na to, da je nov motor se malo malo uležati. Prav tako je relana poraba, glede na to, da imate veliko mestne vožnje, kjer tudi dizelski motorji niso varčni. Poleg tega je 150 konjev potrebno nahraniti, kljub velikemu navoru.
Da pa povem še lastne izkušnje. Imam laguno 2.0 dci, 173 konjev in imam povprečno porabo 6.6 litrov na 100 km. Vozim se 80 % po AC, kjer ne vozim hitro, ampak zmerno. Če malo bolj pritisnem se poraba poviša na cca 7.5 litra. Ko sem se pa peljal po regionalnih cesta, izven naselij pa je bila poraba 5.8 litra na 100 km. Glede na težo vozila in moč, je ugodna poraba, sigurno pa ni tako nizka, kot pri 86 konjskem cliu.
Da pa povem še lastne izkušnje. Imam laguno 2.0 dci, 173 konjev in imam povprečno porabo 6.6 litrov na 100 km. Vozim se 80 % po AC, kjer ne vozim hitro, ampak zmerno. Če malo bolj pritisnem se poraba poviša na cca 7.5 litra. Ko sem se pa peljal po regionalnih cesta, izven naselij pa je bila poraba 5.8 litra na 100 km. Glede na težo vozila in moč, je ugodna poraba, sigurno pa ni tako nizka, kot pri 86 konjskem cliu.
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)