GHost14 napisal/-a:7J 17''. Gume so pa 205/50 R17. Da pa se dodatno homologirat tud 7,5J 17'', pa daš gor gume 225/45 R17.
Se pravi, odloču sm se za kupt lite feltne, in kerekol feltne bi kupu da bi gor pasale pnevmatike z merami 225/45 (R17) mi nebi blo treba dodatno homolgirat?
Se pravi, kupim in se vozim?
Sej problem je ta da maš ti homologirano dimenzijo gume. In to je 205/50 R17. Tko da če daš gor gume 225/45 R17 (ki tudi pašejo na 7J) bo treba v vsakem primeru na homologacijo.
Pa ne se tolk skirat. To te bo koštalo lih 30€...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Ma k mal gledam, in zdj k sm mal pr dnarju bi si ene hude lite feltne ubodu, pa da tut če jih kupm prek avto.net/bolha pa nimam računa in nč, da nimam pol kkšnih problemov
Sej TUV certifikat za feltne lahko dobiš naknadno. Z računom pa ne vem točno kako je. Sicer pa če daš ti na 7J 17'' feltno gume 225/45 R17, niti ne vem če rabiš homologirat feltno, al lahko homologiraš samo dimenzijo gume. To praši koga druzga, ker res nism čist prepričan.
Drgač pa 7J pa 7,5J pomeni širino feltne - 7 col in 7,5 cole.
To pa zgleda tko:
GHost14 napisal/-a:Sej TUV certifikat za feltne lahko dobiš naknadno. Z računom pa ne vem točno kako je. Sicer pa če daš ti na 7J 17'' feltno gume 225/45 R17, niti ne vem če rabiš homologirat feltno, al lahko homologiraš samo dimenzijo gume. To praši koga druzga, ker res nism čist prepričan.
Drgač pa 7J pa 7,5J pomeni širino feltne - 7 col in 7,5 cole.
To pa zgleda tko:
Aha, se pravi je ubistvu 7J = 205 in 7.5J = 225
Ok, bom pogledu če lahko dobim feltno na katero paše pnevmatika 205/50 R17 pa bom šou do Špana al pa nekam pa mi povejo kako pa kaj
Teoretično lahko 225 gumo natakneš tud na 9J platišče sam bl čudno zgleda. Jst mam na svojmu meganu 225 gume na 7J feltnah in je čist uredu. S homologacijo pa ne vem kako je blo, ker sm ga že kupu homologiranga