zavore
zavore
imam cliota 1.8 16v in namreč obnovil sem že use zavorne klešče vodila očistil
uglavnem ni da ni zamenjal zavorno olje... namreč na čase je pedal trd ko kamen na čase pa mehak zavore primejo uredu ampak ves čas mi držijo malenkostno prednje zavore.. danes sem se peljal zaviral nisem skoraj nič in prednje zavore so se pregrele nevem kako... same od sebe ta avto ima pa tudi abs... avi ve kdo kaj o tem? zahvaljujem se za odgovore..
Lp!
uglavnem ni da ni zamenjal zavorno olje... namreč na čase je pedal trd ko kamen na čase pa mehak zavore primejo uredu ampak ves čas mi držijo malenkostno prednje zavore.. danes sem se peljal zaviral nisem skoraj nič in prednje zavore so se pregrele nevem kako... same od sebe ta avto ima pa tudi abs... avi ve kdo kaj o tem? zahvaljujem se za odgovore..
Lp!
zavorne cevke kar je gumjastih so use pomenjane... pa zavorni bati so bili usi obnovljeni... na žihtu kjer sem mehankar... nevem ostane še abs al pa glavn zavorn cilinder...žižekrs napisal/-a:Zavorni bat lahko še šteka v čeljustih ali pa gumjasta lajtunga,ki pride do čeljusti.Te se znajo od znotraj uničiti.
Pozdravljeni
Hja, zavornih batov se ne obnavlja ( je predrago ) enostavno se jih zamenja z novimi. Obnovi se samo zavorni cilinder.
Kakor so vam že ostali povedali, preverite:
- pravilno delovanje zavornih cilindrov in vodil
- zračnost zavornih ploščic v vodilih
- pravilna pretočnost flaxibilnih zavornih cevi
- če je pravilno sestavljeno
- pravilni položaj štop stikala in zračnost na zavorni stopalki
Za blokiranje sprednjih zavor nima ABS nobene veze.
Lep pozdrav
Hja, zavornih batov se ne obnavlja ( je predrago ) enostavno se jih zamenja z novimi. Obnovi se samo zavorni cilinder.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Preveri pravilno montažo pedal in hod glavnega cilindra, ki mora v nevtralni legi sprostiti pritisk in dovoliti dotakanje olja, ker gre za oba kroga je dosti verjetno to, to je predpisana tračnost pedala. Preveri-zamenjaj podtlačno cev na kotel servo. Sčisti filc na osi servo cilindra, ki kadar je neprehoden povzroča neumnosti. sicer pa pelji k Fanu.
Zadnjič spremenil joztom, dne 15 Jul 2011, 11:20, skupaj popravljeno 1 krat.
vse se da obnoviti če je le volja.cene pa tud niso drage vsaj zame ne ko mam dober popust pri rezernih delih.......Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav
hvala za imformacije:) drugače pa okol obnovitve zavornih čeljusti z eno nimač delat nič več kot 40 min.. pa še to sm reku pomoje preveč..
jo snameš dol podreš, use kose obereš u nafti opereš z čistilom za zavore da razžre uso umazanijo pa maščobo z finim vodobrusnim papirjem podrgneš bat in cilinder ter sestaviš nazaj namašeš pa še z mastjo za zavore ki se lahko meša z zavornim oljem ki je namenjena prav za obnovite zavornih čeljust...
drugače pa zavore so sestavljene use pravilno...
edina težava ki povzroča to je po mojem mnenju v glavnem zavornem cilindru
lp!
jo snameš dol podreš, use kose obereš u nafti opereš z čistilom za zavore da razžre uso umazanijo pa maščobo z finim vodobrusnim papirjem podrgneš bat in cilinder ter sestaviš nazaj namašeš pa še z mastjo za zavore ki se lahko meša z zavornim oljem ki je namenjena prav za obnovite zavornih čeljust...
drugače pa zavore so sestavljene use pravilno...
edina težava ki povzroča to je po mojem mnenju v glavnem zavornem cilindru
lp!
Pozdravljenizogobrc napisal/-a:vse se da obnoviti če je le volja.cene pa tud niso drage vsaj zame ne ko mam dober popust pri rezernih delih.......Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Ja se strinjam, vse se da obnoviti, pa pri tem volja ni pomembna, temveč finance.
Nov zavorni batek je od 10 do 25 evrov, odvisno od velikosti in tipa zavornega cilindra.
Za obnovo zavornega batka je potrebno:
- poliranje
- na novo kromiranje
Torej, kaj je ceneje? Obnoviti starega z veliko volje
Pa brez zamere.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
ma dj ti se uglašaš ko si kolegu enkrat rihtal smo pol zatabo mogli popravlat ko si mu še bol zjebu kot pa koristi nardilFan napisal/-a:Pozdravljenizogobrc napisal/-a:vse se da obnoviti če je le volja.cene pa tud niso drage vsaj zame ne ko mam dober popust pri rezernih delih.......Fan napisal/-a:Pozdravljeni
Ja se strinjam, vse se da obnoviti, pa pri tem volja ni pomembna, temveč finance.
Nov zavorni batek je od 10 do 25 evrov, odvisno od velikosti in tipa zavornega cilindra.
Za obnovo zavornega batka je potrebno:
- poliranje
- na novo kromiranje
Torej, kaj je ceneje? Obnoviti starega z veliko voljeali kupiti novega?
Pa brez zamere.
Lep pozdrav
lp
Za takšne obtožbe bi prosil, da se konkretno napiše:
- kdo
- kje
- kaj se je delalo
Ne pa samo nekaj rekla kazala.
V koliko pa ni bilo sevisirano pri meni.................pa pričakujem opravičilo
lep pozdrav
Zogobrc, če sprašuješ po forumu za mnenja, pol se ne čudi da dobiš tudi tak odgovor Fana, ki ti je lepo razložil, da če želiš prav obnovit zavorni bat, je ceneje kupit novega. To kar ti praviš je pa samo čiščenje.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Js fana nesprašujem ničesar........schik napisal/-a:Zogobrc, če sprašuješ po forumu za mnenja, pol se ne čudi da dobiš tudi tak odgovor Fana, ki ti je lepo razložil, da če želiš prav obnovit zavorni bat, je ceneje kupit novega. To kar ti praviš je pa samo čiščenje.
ker od njega nerabim nobenga mnenja.hvala