klima clio2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

klima clio2

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Sej mogoče kje piše, samo ne najdem.Klima na cliu 2, če ročno vklopim rele pri akumulatorju se zažene ventilator in kompresor, če pritisnem gumb za klimo, gori lučka, kompresor pa se ne zažene.

A je problem v presostatu - tlačnem senzorju ali je premalo plina?
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Nekako si si odgovoril že sam.Mislim,da bo potrebno stehtat plin,ponovno nafilat in dodat barvilo.
Če ne vklopi z gumbom je ponavadi premalo plina,ni pa mus
Uporabniški avatar
bfranc

A je možna še kakšna druga napaka, kot samo plin?Ker po tistem ko sem ročno zalavfal kompresor, je nekaj časa delala klima - čeprav se je vmes izklapljala - ene deset sekund je delal, pa pol čakal par sekund, iz zračnikov pa je pihalo mrzlo.

Kje v okolici Ljublane pa imajo kakšne akcije polnjenja klim?

Klima pa je ročna, aja ko sem ga priklopil na tester ( ni original za renault), mi je izpisalo napako emission fault, ki je ne morem pobrisat, je možno da zaradi tega ne dela klima - kakšna fora glede ekologije pa ne pusti da bi klima delala?
Uporabniški avatar
bfranc

Re: klima clio2

Vsem polagam na srce, da ne bo imel tako drage šole kot jaz.Da klima ni delala je bil kriv presostat.Ker pa nisem takoj dal popravit, je zaradi vode in malo starosti pregnil še sušilec klime.Cena popravila z polnjenjem je bila 210 eur, največja ironija pa je bila, da sem klimo rabil vsega 5 minut, ker sem drug dan peljal avto v AH kjer so mi ga vzeli v račun za drugo vozilo.

Če koga zanima, imam doma sušilec klime, na katerega sem čisto pozabil, dokler nisem šel k mehaniku po avto in videl stari sušilec.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Danes prižgem klimo na avtomatsko(clio storia 2007) dela par minut potem pa kar na enkrat tišina,ne dela niti ventilator,če ga ročno štelam gredo črtice normalno gor pa dol stopinje se tudi spreminjajo,lopute se premikajo vendar ne piha nič.
Če nebi bila klima nafilana a potem tudi ventilator ne dela?
Uporabniški avatar
bolfenk

Odgovor Napisal/-a bolfenk »

Živijo!

Ponavadi ventilator dela tudi če zaradi kakršnega koli razloga klima ne dela (premalo hladila, senzorji fuč...), tako da je najbrž nekaj narobe z ventilatorjem. Zna pa bit, da pa klima zdaj (tudi če je vse OK) ne bo delala, če ne dela ventilator, saj bi se tako uparjalnik podhladil. Bojo majstri najbrž več povedali.

LP
R5 napisal/-a:Danes prižgem klimo na avtomatsko(clio storia 2007) dela par minut potem pa kar na enkrat tišina,ne dela niti ventilator,če ga ročno štelam gredo črtice normalno gor pa dol stopinje se tudi spreminjajo,lopute se premikajo vendar ne piha nič.
Če nebi bila klima nafilana a potem tudi ventilator ne dela?
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

ventilator in klima delata,šla je neka elektronika ki to vklaplja.
lp.
Odgovori