Menjava ležaja na prvem kolesu megane 1, letnik 2000
Menjava ležaja na prvem kolesu megane 1, letnik 2000
Najverjetne mi je šel ležaj na prvem levem kolesu. zanima me če se da zamenjat doma, al treba peljat k mehaniku, in kolk približno bi me prišla zamenjava. Sam ležaj je pa 25€
lp Sašo
×2GHost14 napisal/-a:Ležaj se da zamenjat doma, če imaš prešo, da ležaj stisneš vn in novega uprešaš v pesto.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Ne vem koliko je cepilec močan. Če je dost, pol bi se dalo.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Ja ko grem v desni ovinek se ful sliš na prvi levi gumi, tko da pomojem je težko zadnji... ker ko grem v levi ovinek se ne sliši tako, tud ko grem naravnost se sliši sam ne tolkBor napisal/-a:Kako pa veš da je prvi? Ponavadi grejo zadnji ampak se zvok tako prenaša po karoseriji, da misliš da je prvi. Avto daj na dvigalo in zavrti gumo pa boš slišal. (če je že tolk uničen)
lp Sašo
Disk snameš iz pesta kompleten brez kakršnihkoli trikov. Edini problem je ta, da je ponavadi disk nekako prirjaven na nosilec, zato ti priporočam da si kupiš novo piksno odvijačnega spreja in pripraviš macolo
Ko disk snameš, zunanji del pesta (nosilec diska) iz notranje strani pesta prešaš ven. Ne se ustrašit, ker bo ležaj razpadu. To pa zato, ker je za nosilcem diska ležaj 'zazihran' z o-ringom, ki ne pusti, da bi izpadel cel ležaj naenkrat. Ko snameš nosilec diska ven, odstraniš o-ring in še enkrat izprešaš kompleten ležaj. Slišat je zahtevno, sam je dokaj enostavno početje
Kar pa se tiče cepilca
Ideja niti ni slaba, močan je zagotovo dovolj. Se mi pa zdi, da zna nastat problem, ko poš pohodu pedalko na cepilcu in bo šla sekira dol, bo to vse skupaj potekalo mal nekontrolirano(prehitro). Za to početje je vseeno boljša mala delavniška preša, kjer vse poteka bolj počasi...
Kar pa se tiče cepilca
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Ne ne. Prvi ležaj je ločen od diska. Disk snameš iz zunanjega dela pesta, ki je v bistvu nosilec diska. Ta zunanji del pesta/nosilec diska je nataknjen na notranjo stran ležaja (v njega je vtaknjena polosovina) in ga prvo prešaš ven.
Pesto itak kompletno snameš iz polosovine potem ko odšraufaš roko, volanski končnik... In to gre na roke (sam pazi, da ne snameš še polosovine iz menjalnika).
Pa sej ko boš use to naredu in boš meu pesto v rokah ti bo prec vse jasno
Pa sej ko boš use to naredu in boš meu pesto v rokah ti bo prec vse jasno