laguna gt l 2008 150KM 2.0 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

Imam Laguno grandtour III 2.0 dci 150 KM z DPF.
Kadar delam 3/4 mestne vožnje in 1/4 relacije in avtoceste mi kuri med 8 in 9, kadar imam pretežno relacijo in avtocesto pa okrog 7. V dveh letih še nisem imel povprečne porabe pod 6,5 na tank.

Z DPF (še?) nimam problemov, z verigo, motorjem in menjalnikom tudi nič. Nekaj težav sem imel s senzorjem za sonce, senzorjem za temperaturo, stikali na sklopki. Vse bi se dalo zamenjati z zelo malo truda, če bi "mojstri" vedeli, kaj delajo, tako pa je trajalo... :roll:
Še vedno pa imam (znosne) probleme s klimo, ampak sem obupal, da zna to kdo zrihtat...

Na oba pooblaščena servisa znotraj garancijskega roka sem prinesel svoje olje z neta za cca 7 € (namestno neverjetnih 27€ na servisu!) pa so mi servis normalno vpisali. Sedaj, ko je garancija mimo, me pa pooblaščenci ne vidijo več (- banda oderuška nesposobna).
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Lahko še napišeš približne cene servisov in koliko km imaš prevoženih?
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

Kilometrov je nekaj čez 70.000, cene servisov sem pa raje kar pozabil. Moram poiskat račune...
Uporabniški avatar
albatros

Odgovor Napisal/-a albatros »

Če se odločiš za nakup takega motorja v avtu, ti lahko povem, da ti ne bo žal. In ne poslušaj tiste, ki pravijo, da je pa to tako potraten motor... pa še nekaj... tut če ti spije 7 litrov na 100km, ti lahko povem, da to ni veliko za tak motor in take užitke pri vožnji, kot jih boš imel.

Imam Lagunco l. 2006 2.0 dci 110kW brez FAP filtra, uvoženo iz ITA, z vso možno opremo. Z njo sem v letu in pol naklepal 45.000km (sedaj na števcu 155.000), pa se avto pelje ko tank. Motorno olje menjam na 15.000km, kot pri vsakem dizlu vedno pazim na une fore... mrzlega največ do 2.000 obratov ene 15km, AC med 130-150km/h, občasno nabijanje na 220km/h, in vedno po postanku čik pavza 5 minut, da se turbinca omiri in ohladi, šele nato motor ugasnem. Redni servis je pocen glede na avto s takim motorjem nasploh, do zdaj menjal NIČ in zaenkrat brez težav.

Drugače pa tudi mene zanima glede teh motorjev, ali so res nekaj posebnega, ker o njih ne zaslediš nič posebnega, pa če še tako brskaš po forumih in sprašuješ na servisih pri mehankarjih, vsi samo hvalijo, da s temi motorji so pa pri Renaultu zadel v polno. Eden, ki pa je omenjal crknjene ojnične ležaje in mislim da ribanjem motorja pri Espacu, pa mislim da je bila fora v tem, da sploh ni dal noter pravega motornega olja, zaradi česar je bil problem neustrezno mazanje ojničnih ležajev, in posledično... kaput motorja).

Ne vem sicer kako je bilo pri nakupih avta z motorji 1.9 dci, 1.5 dci kar se tiče garancije, npr. nove Lagunce s temi motorji imajo 150.000km ali 3 leta garancije na motor, tko da verjetno to ni kar nekaj.

Kar se pa porabe tiče, je pa pri meni tko, da kot sem že reku, avto kar se tiče mrzlega motorja in teranja oz. merkanja dizla nasploh, merkam. Poraba se mi giblje vedno približno 6.5-6.8 litrov/100km, in niti pod razno mi ne pride na pamet, da bi menjal avto zaradi tega, da bi prišparal na porabi liter ali pol litra. Napram temu si vedno brez skrbi, ko je treba potegnt, prehitet, itd... Moči je za moje potrebe dovolj!

Pa še kot zanimivost ali pa zajbancija... kolega, ki imata VW Passat Variant 2.0 TDI 103kW, in pa Audija A4 Avante 2.0 TDi 103kW, sta me enkrat podražila, če si upam sprobatna AC, pa smo šli... enkrat z enmu, enkrat z drugmu... v obeh primerih smo bili vštric tam do nekje 130 km/h, nato pa sem oba začel puščati zadaj z razliko, tko da sem pri npr. 210 km/h imel oba primerka kar zgledno razdaljo zadaj v vzvratnem špeglu... od takrat naprej imata oba (glede na izzivanje češ kaj boš ti z Renaultom, jst mam Audi, Passat) malo kisle obraze in nista več tolk glasna.

Pa še nekaj o VAG motorjih, ki jih nekateri tolko hvalijo... poznam osebno 2 primera, ki se tolčeta po glavi, ker jih imata, če si pa prebereš njihov VW forum in posebno poglavja o njihovih 2.0 TDi motorjih, ti postane kar slabo, samo ker je to VW (še iz časov Golfa II, cviček varjanta), je v mislih nekaterih to še vedno tako zihr, pa žal to že dolgo ni več...

Ok, u glavnem, jst bom mojo verjetno imel največ še eno leto, nato se pa nagibam h nakupu nove z istim motorjem 2.0 DCi 110kW, razlika bo le, da nove ni več brez FAP filtra.
RENO 4EVER
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

in vedno po postanku čik pavza 5 minut, da se turbinca omiri in ohladi,
To sicer ne škodi, ni pa več tako zelo nujna/kritična zadeva. Teli motorji imajo (že) vodno hlajene turbine in se posledično segrevajo malo manj.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
dynamic

Re: laguna gt l 2008 150KM 2.0 dci

Odgovor Napisal/-a dynamic »

Torej imajo vsi 2.0 dci verigo ???
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Zadnjih 7 let - da.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Motor je res 1a, sam zakaj je tak dober, ker je delno nissanov :D

Bomo mi na naši laguni 180 vidli kak bo ko bo šla čez 100kkm ker se z njo na leto 2-4x vleče 1,5t težko zadevo po 650km.
Upajmo da bo vredu :D
Uporabniški avatar
albatros

Odgovor Napisal/-a albatros »

Kakor sem enkrat pred časom bral študijo o tem, Nissanovi mehaniki nimajo nič pri tem, skupna je bila le zasnova na grobo, samo izdelavo pa so izvedli Renaultovi ing. Povej mi en dober Nissanov dizel v preteklosti??
RENO 4EVER
Uporabniški avatar
dynamic

Koliko pa ima porabo Laguna III 131 kw? Realno mislim. Zanima pa me še če mogoče kdo ve koliko stane nova prostoročna kartica.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Slika
Uporabniški avatar
dynamic

Cefizelj napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... ower_e=133

Povprečje: 7,34 l/100km.

Hvala za odgovor. V mislih sem imel če je kdo na forumu ki ima v lasti 131kw različico, kako je z porabo. Pa še to. Zanima me kako se obnese 4control v smislu če se pojavljajo kakšne težave z tem sistemom, kako to deluje in ali je potrebno kakšno posebno vzdrževanje le tega (kot naprimer avt.menjalnika). Namen imam kupit Laguno grandtour gt 131kw pa me zanima vse v zvezi z omenjenim modelom (kakšne težave ....). Vnaprej hvala za nasvete in ogovore.
Uporabniški avatar
UrosJ

Nobenih težav z tem sistemom ni, deluje fenomenalno, z tem je laguna čisto drug avto kot brez.
Posebnega vdzrževanja ni,
Poraba odčitana z računalnika pa je 8,7 mestna in relacija malo, drugače avtocesta pa ok 8l.

Poglej temo moj avto pa mas malo več opisano.

lp
Uporabniški avatar
dynamic

UrosJ napisal/-a:Nobenih težav z tem sistemom ni, deluje fenomenalno, z tem je laguna čisto drug avto kot brez.
Posebnega vdzrževanja ni,
Poraba odčitana z računalnika pa je 8,7 mestna in relacija malo, drugače avtocesta pa ok 8l.

Poglej temo moj avto pa mas malo več opisano.

lp
Mogoče link.
Uporabniški avatar
UrosJ

http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 23&t=35310" onclick="window.open(this.href);return false;
2 stran.

lp
Odgovori