detektor radarjev

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
xklemenx

detektor radarjev

Odgovor Napisal/-a xklemenx »

lp se splača kupit tak ditektor za radarje? stvar deluje? ma kdo to?
http://www.mimovrste.com/artikel/565001 ... xrs-9545ce
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Kolega ga ima, za moje pojme je to neuporaben kos plastike, ker piska na vsaka vrata od trgovskih centrov in bencinskih, piska na infotable nad avtocesto, laser je pa zaznal prepozno, na srečo jo je kolega odnesel samo z opozorilom, čeprav si je takrat zaslužil kazen.
Če že kupuješ, kupi boljšo zadevo, npr. Beltronics RX-65 ali pa Valentine One, samo bo tudi cena bistveno večja.
Imeti tole cobro je isti klinac, kot da imaš garminovo navigacijo, ki ti piska na vsak radar alarm na karti, ne glede na to ali je radar tam ali ne.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz sem mel en starejši model te cobre pa nisem bil preveč zadovoljen. Dost je lažnih alarmov, sicer je bla opcija da si omejil frekvence ampak vseeno na par mestih je piskalo brezveze. Laser je redko zaznalo, kangooja in stacionarne pa vedno. Edino problem je pa v tem ker včasih prepozno.
edit: edino mogoče so tej novejši modeli kaj boljši, ne vem.
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Fora je tudi v tem, da so K in K-a frekvence, ki jih oddajajo multanove in stacionarci precej šibke kot npr. v ZDA, in posledično ti zato radar kdaj zazna precej pozno, če ne celo prepozno.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ker sem imel prej dirkalni avto, sem imel eno hujšo Cobro, zdi se mi 9960, ki je v Citroenu, ki je šel čez 250 kar precejkrat zelo koristila. Še zdaj v Espacetu imam to stalno prižgano, pa je težava s termo šipo, drugače je zadeva kar koristna. Že enkratno pravočasno opozarjanje se izplača. Jaz sem to uvozil za ene 100$ iz Amerike. Drugače je pa najbolje po predpisih, z normalno plačo se ne moreš hecat.
xklemenx

teorej se mis splača kupit? am bom pe kar tu vprašal kaj pa pike se lahko kako zbijejo ali moraš čakat 2 leti?
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

xklemenx daj nesi raje voznisko na upravno enoto ker takih majmunov kot se ti tu kažeš je že dovolj na cestah, jaz bi tebi dal eno kobro da te v glavo vseka kot opozorilo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
xklemenx

daj bluzi ti sam sebi saj tebe nisem nič vprašal...
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Živimo v demokraciji,...vsakdo lahko pove kar misli.Če Ti to ne paše drugič ne odpiraj teme.Nekomu se lahko Tvoje vprašanje pač zdi butasto.
Jas sem nazadnje pal na radar leta 1989,en dan preden sem šel v JA,
danes imam le hiter avto in pamet v glavi.
Safrane2,5 Initiale paris
Moj koment vozi hitro tam kjer lahko in ne zapravljaj za neumnosti,
Zeleni pekel ni daleč,ni drag, tam si daj duška
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator

Kregat se ni potrebno! Vsekakor pa razumem sinkota, dejstvo je, da nekateri delajo ornk sranje po cestah...in nekateri morajo to gledati vsak dan.
Po drugi strani pa, radar detektor je koristen samo tam, kjer veš, da stojijo radarske kontrole ali mobilni/stacionarni radarji. Kdor misli, da bo zaradi detektorja lahko divjal, in se izgognil kaznim se hudo moti. Detektor pride prav na "inkasantskih" mestih, primer ravna cesta, dovolj široka, da se srečata dva tovornjaka, najbližje hiše vsaj 300m stran, omejitev pa 40 km/h, ajde jaz bom tam vozil 40, ker sem pač ziheraš, nekdo ga bo žgal na polno, spet tretji bo vozil 50-60, in upal, da ga bo detektor pravočasno opozoril...jaz sem tudi sprva razmišljal o nakupu, vendar glede na to, da vozim 99,9% po omejitvah, ga ne rabim. Še takrat, ko sem priletel na radar, sem bil na kolesu, ampak to je že druga zgodba :lol:

Še lep primer, ko ti radar detektor ne pomaga (oz. prepozno zazna multanovo):

http://www.youtube.com/watch?v=9IePRZqstLQ
(sicer je tukaj radar najbrž počival, ker je parkiran preblizu stene- bel golf)

...no tukaj pa je detektor "pomagal", isto bel golf
http://www.youtube.com/watch?v=Fd0dhdxO ... ideo_title

lp
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Sam bi moral opozarjati k spoštovanju pravil, žal pa v tej državi niso kazni za vzgojo temveč za polnjenje proračuna.

Menim da vsak pripomoček ki ti zazna zvijačo policistov in radarjev je zelo dobrodošel, še najbolje je če skoz piska, se potem vsaj skos počasa peleš... :lol:

Sam si ga nebi kupil, če pa si veliko na cesti potem bi vzel. V ljubljani je postal obup, radarji imajo že sabo table 40 jo postavi (za prvo grmovje) in potem 50m za tablo radar.

Kazen pa prejmeš čez eno leto, ko ti tk ni nič jasno kje in kdaj, napamet pa tudi neveš kolk je bla takrat omejitev.

V glavnem js bi jo kupil, če bi se vozil veliko.

Aja, da še pokomentiram post od sinkota. Glede na to, kaj se pri nas dogaja, mi sploh ni čudno, da se iščejo take zadeve. Tko da se js nebi tolk razburjal.. :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Pa da še jst mal napišem.
Sicer kazni za prehitro vožnjo še nisem dobil (trk trk na les) in upam da bo tako tudi ostalo.
Samo eno vprašanje. Če se človk voz po omejitvah (oz. v jeziku današnje mladine - se jajca) bo na drugo točko prišel, zaradi majhnosti Slovenije in njenih mest cca 5 minut kasnej kot pa tisti ki bo tišal oz. prekoračeval hitrosti.
Praktični primer katerga sem izvajal nekaj mesecev nazaj.
Relacija Medvode Maribor, vožnja po omejitvah je bila 10 minut daljša kot pa dva mesca prej, ko sem sicer drugi avto tiščal tudi do 220. Zakaj potem bi tiščal avto pa ne upošteval omejitev. Ste mogoče že v živo videli kak zgleda ko se trešiš z 90 kmh v drevo.
Ja vrjamem veliko omejitev je brez veznih in Slovenska politika policije je polniti državno blagajno oz. blagajno mestnih občin. Samo dokler ne bomo spremenili politike vožnje oz. kulture vožnje bo tako. J Ga.

Pa še o rada detektorju. Za moje poje vstran vržen dnar. To je tak ko športn filter ko se samo dere haska pa ni. Pr radar detektorju je same šit. Sm bil na enem seminarju kjer je predstavnik iz policije lepo razložil da ko vam začne detektor cvilt vas radar že meri in tid če pobremzate je cca 70% da boste dobili kazen. Če pa vas meri laserski radar pa napiše napačna meritev al kako že ker je med dvema meritvama prevelika razlika. Ampak to gospodu policaju pove da ste se itak prehitro peljali, potem je pa na njemu al vas bo ustavil in našel kaj drugega ali pa vas vljudno grdo pogledal in spustil.

Še enkrat fantje, tako kot je napisal nekdo par postov više, ko voziš vozi z glavo in ne z nogo.

Tak zaj sm vam pa dal material za kreg :D
Štrom for wife, UPS for life.
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

Sinko, twelve points!
Sinko, douze points!
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

haha sinko :lol:
bo treba vozit lepo po omejitvah, za divjanje pa na kako pisto pa bo mir
Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Ker je itak tema zašla...
Godward napisal/-a:bo treba vozit lepo po omejitvah, za divjanje pa na kako pisto pa bo mir
Ampak naj potem nekdo državnim uradnikom (in policistom) dopove, da za divjanje v bistvu ne moreš it na kakšno pisto, ker... je nimamo (niti ene, kaj šele kakšne druge) :roll:. To motoristi še najbolj opazijo.

Žal je stanje takšno kot je napisal gagi, torej da se s kaznimi polni državni proračun, za ostalo jim pa dol visi.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Odgovori