MEGANE RS III

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Heh, po forumi vsi pišejo "če bi pa tole dali bi pa kupil" pa večina še za tole nima. Žal, z mano vred. :(

Serijski RS menjalniki imajo švoh sinhrone in ne zdržijo kaj dosti več konjev kot pri nekaterih znamkah.
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Če naredijo tak avto, sramota da ne morajo narediti enega spodobnega menjalnika ?
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Čisto tako me zanima, ali ste vsi tisti ki tukaj govorite kako se tile menjalniki kvarijo, že takšnega (ali sploh kakšnega :roll: ) RS-a imeli in se vam je to zgodilo..? Ali je tole pač baba čula baba rekla :icecream: Verjamem pa da je od soseda, od njegove punce, njenega dedija na dolenjskem en ful dober pivski prijatelj razlagu, kako se je to enemu nekje v prekmurju zgodil :smt011

Vsi ki pa imate RESNIČNE , lastnje izkušnje z tem avtom in menjalnikom, pa prosim za realen komentar..
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
Symon

bluerunner napisal/-a:Vsi ki pa imate RESNIČNE , lastnje izkušnje z tem avtom in menjalnikom, pa prosim za realen komentar..
Ja mojster imamo in zato sem realno napisal za večino (predvsem) Cliotov RS, tudi novih! In ne, nimam samo jaz težave s sinhroni ampak večino kar jih poznam, kar nekaj jih je že imelo podrte menjalnike, celo en R27, pod garancijo. Vem tudi za en zjeban differencial na 182. Če te še kaj zanima pa kar vprašaj.

Medtem ko pri nekaterih 2.0 Nissanih, Hondah, Subarujih in še marsikateri znamki menjalniki brez težav zdržijo 400 ali več konjev (namesto serijskih 200). To so pač žalostna dejstva, ki vsaj delno kvarijo ugled znamki oziroma ločujejo dobre od odličnih. Kar ne pomeni, da avto ni hiter, imel bi ga. Ampak z zavestjo, da imam več šans, da kaj gre kot pri nekaterih drugih znamkah. Saj vem, da je nekemu oboževalcu težko sprejeti kritiko ampak tako je.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

se bi dalo to kako rešit za zmeraj (drug menjalnik) al pa boljše sinhrone? al je pač tko kot je?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
zblojenc

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

V tej temi sem prebral, da bo cena za Megana RS trophy 34.000€. Ta številka drži? Je to za Slovenijo ali tujino?

Malo me mika ta "žvauca" :)

Hvala.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Blo je napisano, za 100% pa se lahko pozanimaš pri katerem od prodajalcev.. Narejenih bo samo 500kom (menda), zdj fajn bi se blo pozanimat, če niso že naročeni vsi.. .
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Neven
Kraj: Piran

Odgovor Napisal/-a Neven »

Tovarniški dirkač Renault-a je vozil novega Megana RS Trophy.
Rekord steze.! :a2_icon_auto :a2_jee

http://www.avtoformat.com/3646/kdo-bo-p ... li-bmw-1-m
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Symon napisal/-a:
bluerunner napisal/-a:Vsi ki pa imate RESNIČNE , lastnje izkušnje z tem avtom in menjalnikom, pa prosim za realen komentar..
Ja mojster imamo in zato sem realno napisal za večino (predvsem) Cliotov RS, tudi novih! In ne, nimam samo jaz težave s sinhroni ampak večino kar jih poznam, kar nekaj jih je že imelo podrte menjalnike, celo en R27, pod garancijo. Vem tudi za en zjeban differencial na 182. Če te še kaj zanima pa kar vprašaj.

Medtem ko pri nekaterih 2.0 Nissanih, Hondah, Subarujih in še marsikateri znamki menjalniki brez težav zdržijo 400 ali več konjev (namesto serijskih 200). To so pač žalostna dejstva, ki vsaj delno kvarijo ugled znamki oziroma ločujejo dobre od odličnih. Kar ne pomeni, da avto ni hiter, imel bi ga. Ampak z zavestjo, da imam več šans, da kaj gre kot pri nekaterih drugih znamkah. Saj vem, da je nekemu oboževalcu težko sprejeti kritiko ampak tako je.
Jaz sem iz Prekmurja in sem menjal sinhron druge prestave. :wink:
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Kar se tiče menjalnikov pri RSih oziroma pri Renaultu. Pa kaj pa vem, meni se zdi, da je zgodba tudi pri ostalih znamkah podobna. In ne verjamem, da ima večina Cliov RS težav z menjalniki, oziroma si upam trditi, da večina nima nobenih težav z menjalniki.
BTW vem oz. celo poznam primere s problematičnimi menjalniki, pa vseeno. Tudi ne mislim, da so menjalniki/avtomobili pri Renaultu dobri ali najboljši, ampak...

V osnovi so menjalniki RSov enaki, kot menjalniki navadnih šibkejših modelov, pri katerih ni večjih težav. Itak je težava menjalnikov praktično samo v omenjenih sinhronih (ki so že od nekdaj "enaki"), na katere pa ima velik vpliv voznik. Torej je tudi to odgovor, zakaj je menjalnik problem pri RSih in ne tudi pri 1.2 motorju.

In če so že omenjeni japonci, da tam ni težav... :D Honde so ja vedno imele probleme ravno s sinhroni, Swifti GTIji tudi niso bili imuni,...

Pa če sedaj še malo obrnem. Recimo, da Subaru, kak močnejši Nissan, Mitshubishi,... nimajo težav. Ampak koliko stane tak avto nov? Koliko stane tak avto rabljen? Mularija (vsaj večina) si takšnih avtov ne more privoščiti in se torej prvo izživlja nad raznimi Cliotu, Hondami,... Ker so ti avti cenejši, tudi delajo grše z njimi, kot pa delajo lastniki tistih dražjih japoncev. In sinhroni so tipična stvar, ki bo odpovedala ob grobi uporabi. Ob normalni uporabi morajo sinhroni zdržati kar nekaj časa.

Ampak pač so razni RSi kupljeni za bolj divjo vožnjo. Čeprav kdaj pri komu opazim tako divjo vožnjo, s tako grobim prestavljanjem, da se čudim, da sploh še dela menjalnik :). No prvi lastniki ponavadi ne delajo tako grdo z avtomobili in kdo ima težave z menjalniki na RSih? Ponavadi drugi, tretji ali še kak kasnejši lastnik, ali ne?

Pa da ne pozabim na dejstvo, da so japonski športniki v precejšni meri turbo, naši mlinčki pa NA. In torej tako kot pri Hondi je pri Cliu motorje potrebno vrteti v visoke obrate, pri prestavljanju pa paziti in skrbeti s (pre)hitrim menjavanjem prestav na to, da obrati ne padejo preveč, da ne izgubimo na moči. Pri turbo motorju tega ni, tam ni tako pomembno kako hitro prestaviš (niti ni treba toliko prestavljati, prestava gor ali dol), bolj je pomembno kako hitro dodaš plin. Zato pri turbo motorjih menjalniki oziroma sinhroni niso toliko na udaru.

Drugače pa res komaj čakam Renaultov EDC za RSe, ker bi bila dobra popestritev. Cena bo verjetno malo višja, ampak glede na to, da osnovo sedaj že nekaj časa uporabljajo jim predelava ne bi delala prevelikih preglavic/stroškov
Vsekakor se pa zavedam, da se bodo pojavljale tudi napake, ampak saj se tudi pri DSGju pojavljajo. Dejstvo je, da več kot bo takšnih menjalnikov cenejše bo kasneje popravilo :).

Tako da mislim, da Renault sploh ni tako slab (edino pri oblikovanju so ga začeli rahlo biksati :D).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Symon

:schkorc
Hja glej, nisem nek mesar z menjalniki, 100NX je imel 220.000km in enkrat ni zaškrtal... SX ravno tako, pa še za dosti močnih strojev z preko 200.000km vem, da nimajo težav. Ko si omenjal Honde in turbo Japonce, a Integre niso narejene za terat, ali so turbo? :wink: Sem prepričan, da se vse da dovolj dobro narediti, če se hoče in, če se malo predvideva, da se avta ne bo šparali in, da bi bilo fajn, da bi vse skupaj delalo več kot 100.000km.
BTW schorc, ti si 2. lastnik, torej si ga (po tvoji teoriji) sam zjebal ali je bil prvi lastnik tista budala? :wink: Eno je, da gre nekaj zaradi mesarjenja nekam, drugo pa, da se to zgodi tako zgodaj kot tebi.
Zadnjič spremenil Symon, dne 06 Jul 2011, 11:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

menjalnik na moji S2000 je zdržal dobrih 80.000 km.... :)
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@Symon: Se popolnoma strinjam, da je mogoče narediti stvari bolje, ampak je vprašanje, če se "splača" in če je nujno potrebno, glede na to, da pri povprečnih uporabnikih ni problemov. Prav tako se popolnoma strinjam, da imajo (vsaj nekateri) japonci boljše materiale, kar pa še ne pomeni, da so dovolj dobri, da dejansko zdržijo vsa klanja.

Te svoje avte, ki jih ti omenjaš (Nissane), so avtomobili o katerih sem jaz (in še marsikdo) sanjal, kupil sem si lahko pa samo evropskega budget racerja. Če razumeš kaj želim povedati. Avtomobili, ki so bili bolj redki/dražji, so se ponavadi bolj pazili. In sem je včasih spadala tudi Integra. Razni "budget" VTIji, pa so zaradi nižje cene, prav tako bili problematični s sinhroni.
Koliko Cliov V6/Spiderjev/Safranov BiTurbo in podobnih Renaultovih redkih športnih avtomobilov ima težave s sinhroni, ali kakšne druge težave, ki nastanejo ob grobi uporabi?

Že če pogledaš Megana RS, ki je dražji kot Clio RS, zanj ni slišati o toliko okvarah. Verjetno, če bi bil/ko bo cenejši/dostopnejši, bo pa tudi več slišati o okvarah.
Tudi Clio 3 RS v bistvu ni ravno pogosto omenjen s kakšnimi resnimi okvarami, ko bo zamenjal naslednjo generacijo lastnikov, bo tudi tu verjetno pogosteje prihajalo do okvar. Seveda je tukaj faktor, tudi starost avta in kilometri, ampak faktor voznik vseeno ni zanemarljiv.

Pa ko omenjaš kilometre, čez 200k km... Nekateri avtomobili (modeli), to so ponavadi tisti priljubljeni/pogosti, so posebej dovzetni na razne švercerje in nazaj vrtenje kilometrov (med njih seveda spada tudi Renault). Saj pa poglej malo dogajanje nazaj in recimo koliko Cliov 2 RS kroži okoli preprodajalcev in tudi tisti, ki imajo realne kilometre in se ne prodajo, bodo "prisiljeno" zgubili nekaj kilometrov na števcu. In potem Renault ne zdrži več kot 100k km ;) :).
Upaš staviti (za eno kavo), da od teh Cliov 2 RS, ki so trenutno na netu, čez čas (pri recimo naslednji prodaji) nihče ne bo imel višjih kilometrov kot jih ima trenutno, oziroma, da bodo kilometri kmalu celo nižji kot pa so trenutno :D?

Kar se tiče mojega primera, ti je cela zgodba poznana. In tukaj si jo precej narobe predstavil :). In ne boš verjel, dejansko tudi v mojem primeru moja teorija v celoti drži ;).
Je pa res razlika v tem kako, kdo vozi. To kar je mene na mojem motilo, povprečen voznik ne bi (in tudi dejansko ni) opazil. Zato ne morem rečti, da je bil menjalnik pokvarjen. Težavo s sinhronom je bilo opaziti samo pri res hitrem prestavljanju v visokih obratih, pri normalni vožnji, ali pri malo počasnejšem prestavljanju ni bilo problemov, tako da če ne bi razmišljal o Quaifu, bi sigurno še počakal s popravilom.

@denisk: To ni mogoče, da bi na Hondi menjalnik zdržal samo 80.000km (ali pa si eno nulo na koncu pozabil :)), to se ti je samo zdelo, da se je pokvaril, v bistvu pa je bil menjalnik čisto OK :lol:.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
denisk
Kraj: MS-Ljubljana

Odgovor Napisal/-a denisk »

@denisk: To ni mogoče, da bi na Hondi menjalnik zdržal samo 80.000km (ali pa si eno nulo na koncu pozabil :)), to se ti je samo zdelo, da se je pokvaril, v bistvu pa je bil menjalnik čisto OK :lol:.

LP, Primož[/quote]

tudi sam sem bil presenečen, da je zdržal tako dolgo :D
VW Passat 2.0 TDI DSG R-line 2017
Clio IV RS EDC 2015
VW Passat 2.0 TDI 2013 - prodan
Megane Coupe 3 RS CUP 2010 - prodan v dobre roke
Uporabniški avatar
mylo

Odgovor Napisal/-a mylo »

Zanimivo :D meganček premaga 1M coupe. BMW naj ne bi bil optimalno nastavljen pa vseeno zanimiv rezultat.

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=7035
Odgovori