Darilna pogodba

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
buscapé
Kraj: novo mesto

Darilna pogodba

Odgovor Napisal/-a buscapé »

Z očetom bova opravila prepis vozila iz očeta na sina. Da bo vozilo še uradno moja lastnina. Trenutno je bil pisan nanj zaradi bonusa pri zavarovanju.

Sedaj me pa zanima kako je s prepisom. Če ga klasično prepiševa s kupprodajno pogodbo je potrebno nekaj plačati. Sedaj pa ne vem ali plačaš samo overitev pogodbe ali tudi kakšen procent od vrednosti vozila.

Oziroma če sestaviva darilno pogodbo, mora le ta biti overjena pri notarju ali lahko to overiva tudi v podjetjih, kjer opravljajo registracijo in prepise vozil.
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

nardiš klasičen prepis, plačaš par €€ za overitev in je to to :wink: davka pa ni nobenga :)
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Prepis vozila stane 10, mogoče 20€ in nič več, tko da se ti ne splača komplicirat sploh.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
adriano
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a adriano »

cena prepisa ni več odvisna od vrednosti avta ampak se plača samo overitev. to pa mislim, da je okoli 5 evrov vsaj js sem dau tok
Uporabniški avatar
buscapé
Kraj: novo mesto

Odgovor Napisal/-a buscapé »

Hvala za odgovore. Sam prepis je okoli 5 EUR, samo nisem vedel, če je tako kot je bilo včasih, da je bilo treba plačati procente glede na vrednost avtomobila, zato se je darovalo avtomobile, da se je izognilo plačolo davka.
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ne, ni nobenih davkov ali česa podobnega. V DZS kupiš kupoprodajno pogodbo za ene 50 centov, greš uverit na upravno enoto cca. 2€ in je to to. Pol pa še prometno zrihtaš da bo nate.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

schik napisal/-a:Ne, ni nobenih davkov ali èesa podobnega. V DZS kupiš kupoprodajno pogodbo za ene 50 centov, greš uverit na upravno enoto cca. 2€ in je to to. Pol pa še prometno zrihtaš da bo nate.
tocno tako
sem enako naredi
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Odgovori