Twingo RS by uros3n

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
uros3n

Odgovor Napisal/-a uros3n »

Kratek update po dolgem času.

Teden ali dva nazaj sem končno dobil ploščice. Odločil sem se za OMP 971C.

Simbolična slika embalaže:
Slika

Zamenjal sem prednja diska ter ploščice, zadnje ploščice pa še čakajo.
Zavornih cevk (še) ne bom menjal.

Sicer je zavorni pedal precej trd, a po menjavi diskov in ploščic vsaj ne pade do "podna". Zavorni učinek je zadovoljiv že pri hladnih zavorah. Zaenkrat se cviljenje pojavlja le sem ter tja.

Lp, Uroš
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Katere diske si vzel?

Cvilit bodo začele šele ko se dobro ulaufajo, vsaj moje so šele po dobrih 1k km začele skoz cvilt :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
uros3n

Diska sta Brembo High Carbon.

Prevozil sem cca. 1000km. Tako ali tako me cviljenje niti nebi motilo. Samo da dobro primejo :D

Lp, Uroš
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Dobr ga rihtaš! Kakšen si pa imel čas na Racelandu?
Slika
Uporabniški avatar
uros3n

Na trackdayu je bil čas z navadnimi gumami 58.16s.
S Federalkami na Timeattacku imam najboljši čas 57.723s.

Upam, da bo šlo še malo hitreje. Zdaj bolj poslušam nasvete (schkorc - še enkrat hvala), in so časi boljši. Vsekakor bom moral vožnjo še izboljšati, verjetno več igranja z gumami tudi nebi škodilo.

Lp, Uroš
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

uros3n napisal/-a:Sicer je zavorni pedal precej trd, a po menjavi diskov in ploščic vsaj ne pade do "podna".
Tudi ta zavorni pedal bo verjetno enkrat delal tako kot mora (da ni bil slučajno ta čuden pedal kriv, da si ga takrat v sneg prislonil :)).

BTW Upam, da boš že v četrtek kaj pametnega izvedel ;)... Po eni strani škoda, da nimaš trenutno originalnih ploščic, da bi bil pedal še bolj opazen...

Kar se pa časa na Racelandu tiče, pa le ne pretiravaj, da me ne boš prehitel :lol:.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Pošteni časi! :shock:
Slika
Uporabniški avatar
uros3n

schkorc napisal/-a: Tudi ta zavorni pedal bo verjetno enkrat delal tako kot mora (da ni bil slučajno ta čuden pedal kriv, da si ga takrat v sneg prislonil :)).
Z veseljem bi prevalil krivdo na zavore :lol:. Še vseeno pa to ni bil glavni razlog. Se še odločam, da bi avto za zimo kar pospravil v garažo. Pomojem se tako najlažje izognem potencialnim nadaljnim incidentom :D.
schkorc napisal/-a:BTW Upam, da boš že v četrtek kaj pametnega izvedel ;)... Po eni strani škoda, da nimaš trenutno originalnih ploščic, da bi bil pedal še bolj opazen...
Se bom pustil presenetiti :wink:...
Originalna diska ter ploščice še imam. Bi jih lahko načeloma dal nazaj na Twinga. Lahko se pa nekajkrat peljem čez Marijo Reko, pa poskušam trenutne zažgati :D.
schkorc napisal/-a:Kar se pa časa na Racelandu tiče, pa le ne pretiravaj, da me ne boš prehitel :lol:.
Ne pričakujem izboljšav v sekundah :lol:.
Stupo napisal/-a:Pošteni časi! :shock:
Hvala :wink:.

Lp, Uroš
Odgovori