laguna gt l 2008 150KM 2.0 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
pavliha

laguna gt l 2008 150KM 2.0 dci

Odgovor Napisal/-a pavliha »

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup omenjene lagune. Avto je SLO in od 1. lastnika. Prodaja ga lizing hiša. Lastnik je znan, avto je bil servisiran pri pooblaščenem serviserju. Prevoženih ima 105000 km. Avto kupujem za relacijsko vožnjo cca 60 km dnevo in družinske potrebe. Če je avto tak kot treba ali je to dolgorocno dober nakup.Kaksne so kaj izkusnje s temi motorji in kaksni so servisni intervali in na koliko km se menja veriga.

Hvala In LP
[/list]
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Delal boš max 20 000 km. Se ti splača dize ki kuri cca 7 l ?
Uporabniški avatar
pavliha

Delam cca 30000 letno. Je to poraba iz izkušenj
Uporabniški avatar
trinity

Motorji so ok, edino poraba je večja. Računaj da ima še filter trdih delcev ki se čisti z nafto, in tudi sam filter ima neko življensko dobo, ko gre še dodatni stroški...Ma pa ketno. :D
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Avto je pa zelo dober, smo imeli lansko leto 180konjsko na probi in je res fajna za vozit in udobje je kr na mestu..

Kot je tazvidno tut iz foruma še nisem zasledil da bi mel kdo probleme z tem motorjem, mislim da je dober nakup, žal pa poraba ni ravno nizka (za dizla)
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
pavliha

hvala!

Moram popravit podatek, na dan delam cca 120 km od tega je 3/4 avtoceste.
Na kaj naj bom pozoren pri pregledu avtomobila in na koliko km se menja ketna.
Uporabniški avatar
trinity

Ketna je še najmanjši strošek. Kot so ti že zgoraj napisali, poraba...
Če že misliš delat +30.000km si kup nov avto, pa nekaj kar žre manj.
Uporabniški avatar
Andyr26

Re: laguna gt l 2008 150KM 2.0 dci

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

pavliha napisal/-a:Pozdravljeni!

Odločam se za nakup omenjene lagune. Avto je SLO in od 1. lastnika. Prodaja ga lizing hiša. Lastnik je znan, avto je bil servisiran pri pooblaščenem serviserju. Prevoženih ima 105000 km. Avto kupujem za relacijsko vožnjo cca 60 km dnevo in družinske potrebe. Če je avto tak kot treba ali je to dolgorocno dober nakup.Kaksne so kaj izkusnje s temi motorji in kaksni so servisni intervali in na koliko km se menja veriga.

Hvala In LP
[/list]
Pozdravljen,

sam imam sicer Laguno II (2007), ampak glede motorja lahko rečem vse OK. lastnik sem od 107.00km, sedaj ima 163.000km (leto in pol). Pri motorju poglej če ima DPF, ker to pomeni kakšen dcl manjšo porabo in pa odpravo skrbi pred menjavo. Sam imam DPF in zaenkrat nikakršnega problema. Poraba je med 6 in 6,5l, tako da neke hude porabe tudi pri Laguni III pomojem ne moreš pričakovati (navedena poraba je avtocestna vožnja večinoma med 130 in 150km/h, včasih seveda tudi več občasno pa tudi manj zaradi gužve in malo mestne vožnje). Na relacijah in ob lepi vožnji s tempomatom na 130 km/h gre pod 6l povprečne. Glede porabe smo že večrat debatirali na forumu in meni se to zdi sprejemljiva poraba za avto s 173KM in težo več kot 1,5 tone. Ne vem koliko imajo drugi porabo zato tudi ne morem soditi zato sem ti zgolj navedel moje izkušnje.(Moje mnenje je, da bi morala tudi omenjena laguna imeti porabo nekje v teh okvirih.) Glede verige ne vem kdaj se menja, saj mi tudi na servisu niso znali povedati. Servisni intervali pri Lagunah III so zelo različni in so lahko 15.000, 20.000 ali 30.000km, zato je dobro, da točno za to laguno (s serijsko številko povprašaš pri Renault servisu), preveriš.

Sam servis je na pooblaščencu lahko precej drag, sploh če ima dpf, ker je liter olja okrog 25EUR (rabiš 7 Litrov), plus filtri in delo mislim, da pod 300 EUR ne bo. Sam svoj mojster pa lahko prideš s 100 EUR z lahkoto čez servis z vsemi filtri (olje, nafta, zrak, kabinski). Navedene cene so za motorje z DPF, kar pomeni olje ELF SOlaris DPF 5-30 in ceno kot sem napisal (na internetu pa od 7 EUR naprej.) Za motorje brez DPF-ja je cena servisa mogoče nekoliko nižja.

Menim, da je avto za tvoje potrebe povsem ustrezen. Glede tistih, ki opisujejo porabo na eno testno vožnjo in po pripovedi znancev (ne vedo pa niti katera verzija avta je), pa mislim da ni potrebno preveč razpravljati.

Lp, Andrej
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Pa še glede težav z motorji.

Zaenkrat sem na forumu zasledil, da je imel nekdo težave z 2.0dCi v Espace-u. Sicer naj bi šlo za kompletno odpoved motorja ampak mislim, da tudi sam ni najbolje navedel vzroka.
Glede DPF pa vem, da sem bral da so imeli določeni težave z njim, kar naj bi se zgodilo ob večinoma mestni vožnji ampak, da bi ga pa kdorkoli moral zamenjati pa še nisem slišal. Nažalost pa je mašenje dpf-jev skupna težava vseh proizvajalcem modernih turbodizlov.

lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Zdaj jih eden že izklaplja, da imaš mir.
Uporabniški avatar
pavliha

Hvala Andyr26 za te informacije. Poraba pod 6,5 bi bila zame že zadovoljiva . Sedaj imam megana 19.dci in imam nekje 5 -6 litrov porabe. Vendar je že odslužil svoje, .... Točno tipa motorja ne vem je pa 150 konjski. Govoril sem tudi z lastnikom pravi da je bilo vse BP. Upam da se mi nakup obrestuje, preveriti moram še nekaj stvari in upam da bo zneslo vse skupaj.

LP
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

150-konjski megane dizel? To pa ne bo držalo. Razen, če je 2.0 dci. 1.9 sta bila 120- in potem po prenovi 130-konjski.
Indeed.
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Lahko je čipiran 120-konjski pa jih ima 150. Kolega ma narjeno na tak način.

Kar se pa lagune tiče...če je res žejna, premisli če se ti splača.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
pavliha

ne, ne megane ima 110 KS, laguna 150 :D
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Za verigo rabiš še najmanj skrbet (za bencinske motorje vem da govorijo, da pri 200.000 prevoženih km, se verigo samo prever, NE pa menja). 8)
Odgovori