Vpis servisa in mali servis

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
lukeatluke

Vpis servisa in mali servis

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Dopoldne sem že pisal v temi glede malega servisa, ker pa na forumu nisem zasledil podobnega vprašanja pa ustvarjam novo temo.

Čez slab mesec imam namen narediti mali servis, naredil bi ga doma, ampak ker so do sedaj vsi servisi bili vpisani v Renault bazo me zanima, če mi vpišejo, da je bil delan delan servis tudi če prinesem potrebne dele in jih na pooblaščenem servisu samo zamenjajo.

Še par vprašanj:
-katerega proizvajalca filtra za olje in bencinskega filtra priporočate,
-katero 5W40 olje kupiti.

Filtra zraka verjetno ne bom menjal, ker je kot nov, moram edino menjati filter kabine, ker sem malo pretiraval z mehčalcem :P

Motor K4mA7 1.6 16v 79Kw!
a7

Odgovor Napisal/-a a7 »

Na 11let starem avtu se ne spača ukvarjat s pooblaščenim servisom. Edino morda le za garancijo pri velikem servisu...
Z mann ali mahle nimaš kaj zgrešit

Recimo za mann http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... subpage=02
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V koliko se bo servis opravljal doma ali pri kakšnem popldancu.............potem ne bo nič z vpisom v bazo podatkov. V koliko se servis opravlja pri mehaniku, ta po opravljenem servisu da v knjižico žig in nato lahko vpišete servis še v bazo podatkov.
V vsakem primeru pa priporočam, da se čistilce zamenja v kompletu ( niso dragi in ne bodo obremenili družinskega proračuna ), tako bo v bazi vpisan kompleten servis in ne samo polovično delo.

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
lukeatluke

Vprašal sem, če vpišejo tudi če prinesem dele in jih na pooblaščencu SAMO vgradijo.
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

Pokliči na PS Renault, kjer nameravaš opraviti servis in dobil boš informacijo iz prve roke.

LP
Uporabniški avatar
lukeatluke

Mislim, da bo to edina pametna rešitev.

Poraja se še vprašanja katerega od vseh olj vzeti :oops:
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

Ti je že uporabnik a7 odgovoril, posredno in neposredno v dveh temah malo nižje.

Načeloma slediš servisnim navodilom, boljšega olja od priporočenega pa se ne bo branil noben motor.

Je pa vprašanje, če je finančno in kako drugače smiselno v tvoj motor vlivati sintetiko 5w40?

LP
Uporabniški avatar
lukeatluke

Sem bolj za ELF, ki se je tudi do sedaj verjetno uporabljal, financno pa ne vem, 25e za 10w40 ali pa 30 za 5w40, ni neke razlike za enkrat na leto.
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

lukeatluke napisal/-a:Sem bolj za ELF, ki se je tudi do sedaj verjetno uporabljal, financno pa ne vem, 25e za 10w40 ali pa 30 za 5w40, ni neke razlike za enkrat na leto.
Potemtakem daj noter kar sliši 16v motorju(5w-40) pa filter(kot je že nekdo napiso mahle) pa zabeleži si km v servisno knjižico pa datum pa kaj si menjal.

Nevem zakaj bi metal denar stran na originalu za en štempl če avto ni več nov?

...moje mnenje...

LP
Uporabniški avatar
lukeatluke

A kdo ve kje v LJ prodajajo Mahle filtre, menda jih ne prodaja samo Avto dovzan preko interneta :roll:
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

lukeatluke napisal/-a:A kdo ve kje v LJ prodajajo Mahle filtre, menda jih ne prodaja samo Avto dovzan preko interneta :roll:
Sicer sva že preko telefona uredila, ampak da bodo še vsi ostali vedeli, če bo kdo slučajno iskal; Mahle filtre prodaja Motomat
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
lukeatluke

So pa v primerjavi z Meko(Potokar) še enkrat dražji, zračni, oljni, bencinski, kabinski :oops:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

oorosh napisal/-a:
lukeatluke napisal/-a:A kdo ve kje v LJ prodajajo Mahle filtre, menda jih ne prodaja samo Avto dovzan preko interneta :roll:
Sicer sva že preko telefona uredila, ampak da bodo še vsi ostali vedeli, če bo kdo slučajno iskal; Mahle filtre prodaja Motomat
Motomat več ne obstaja, sedaj je to ADEL (združen ANET in Motomat).
Odgovori